EDREMİT'te "dürüst yönetim" ve "şeffaf belediyecilik" anlayışıyla her kesimden hemen herkesin gönlüne girmeyi başaran "efsane başkan" Kamil Saka, 31 Mart 2019’daki yerel seçimler öncesi yeniden adaylığını açıkladı. 


Saka, başvuru dilekçesini yüzlerce vatandaş eşliğinde gittiği CHP Edremit İlçe Başkanlığına teslim etti.
Atatürk'ün "Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar." sözünü anımsatan Saka, "Satmadan sattırmadan, yemeden yedirmeden yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz, yapacak daha çok işimiz var ve biz durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Kamil Saka, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra kendisine destek amacıyla toplanan kalabalığa hitaber konuşma yaptı. 


Saka'nın konuşmasından öne çıkan ifadeleri şöyle:
YAPACAK ÇOK İŞ VAR
31 yıl boyunca memleketimi daha ileriye taşımak için çalışıyorum. Her zaman hizmet vermekten onur duyduğum güzel Edremit'imiz için daha yapacak çok işimiz var. 


Çıktığımız bu yolda siz kıymetli hemşehrilerimin desteğiyle büyük bir özveri ve titizlikle yürüttüğüm belediye başkanlığı görevine; yine, yeni, yeniden diyerek yolumuza daha güçlü bir şekilde birlikte devam edebilmek için bir kez daha talibim. 


ATATÜRK'LÜ MESAJ
Yeni dönemde hatalarımızdan ders alarak, kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, daha kuvvetli bir şekilde, bugün olduğu gibi satmadan sattırmadan, yemeden yedirmeden yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz, yapacak daha çok işimiz var ve biz durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi "Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar."


SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK
Edremitlileri sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırdık. Halkımızın çıkarlarını her zaman ön planda tuttuk. Hizmet yolunda gecemizi gündüzümüze kattık. Rantı ve talanı belediye kapısından sokmadık. Çok mücadele verdik. Geride kalan 4.5 yılda yoğun inceleme, müfettiş teftişine tabi tutulduk. Hepsinden sonuçta teşekkür alarak, anlımızın akıyla çıktık. 


HALKIN HAKKINI SAVUNAN ADAM
Tüm işlerimizde, kararlarımızda  bir tek şeye dikkat ettik. 
Satmadık, sattırmadık. Yemedik, yedirmedik. Bundan dolayı, bize darılan; bize küsmüş olan arkadaşlarımız olabilir. 
Talan edemedikleri için bize gönül koymuş arkadaşlarımız, partililerimiz olabilir. Onlara şunu bir kez daha söylemek istiyorum. 


PEŞKEŞE İZİN YOK
Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de yine aynı şekilde devam edeceğiz. Bundan dolayı bize küsüyorlarsa; bundan dolayı bize darılıyorlarsa küsmeye ve darılmaya devam etsinler. Edremit'in rantını kim olursa olsun kimseye peşkeş çekmeyeceğim, çektirmeyeceğim. Buna asla müsahama göstermem.


TEŞEKKÜR ETTİ
"Marka Kent Edremit" diyerek çıktığımız bu yolda, yolumuza devam edebilmek için adaylık başvurumu gerçekleştirdiğim bugünde gerek bizzat yanımda olarak, gerek arayarak, gerek mesaj göndererek gerekse de sosyal medya üzerinden bana desteklerini ileten değerli hemşehrilerime teşekkürlerimi iletiyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi