Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu açılış töreninde konuştu. Otoyolun ülke ekonomisine 3,5 milyar lira yakıt ve zaman katkısı sağladığını belirterek, "Bu yol sayesinde turizm, sanayi hızlanacak. Bu otoyolu inşa eden 22 yıl 4 ay süreyle işletecek olan ortak girişim grubunun ödeyeceği tutar 6,3 milyar lira. Devletin kasasından bir şey çıkmıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 17 yılda yaptığımız hizmetler, yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz reformlarla Türkiye’yi egemenliğini gerçek anlamda kullanabilen bir ülke hâline getirdik. Bugün maruz kaldığımız onca saldırıya, tuzağa, tehdide, şantaja rağmen dimdik ayaktaysak bunu geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu ortak açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE, DÜNYADA KAMU-ÖZEL ORTAKLIĞI MODELİNİ

EN BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULAYAN ÜLKE DURUMUNDADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yollar, otoyollar, ilk defa inşa edilen hızlı tren hatları, sayıları ve seferleri artırılan havalimanları, geliştirilen denizyolu taşımacılığı ve diğer ulaşım alternatifleriyle seyahatleri kolay ve güvenli hâle getirdiklerini dile getirdi.

Şehir hastanelerinin, açılışı yapılan otoyolun ve İstanbul’daki yeni havalimanın kamu-özel ortaklığı modeliyle hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu modelde, özel sektör yatırımı yapıyor, kamu da belirlenen sürede hem hizmet alıcı olarak projede yer alıyor hem de sürenin sonunda malın sahibi oluyor. Türkiye, dünyada bu modeli en etkin ve başarılı şekilde uygulayan ülke durumundadır” diye ekledi.

“TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRMAK İÇİN GEREKEN ADIMLARI KARARLILIKLA ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Konuşmasının devamında “Geçtiğimiz 17 yılda yaptığımız hizmetler, yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz reformlarla Türkiye’yi egemenliğini gerçek anlamda kullanabilen bir ülke hâline getirdik” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün maruz kaldığımız onca saldırıya, tuzağa, tehdide, şantaja rağmen dimdik ayaktaysak bunu geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’den Doğu Akdeniz’e kadar her yerde Türkiye’nin hakkını, hukukunu korumak için gece gündüz mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclisimiz bir yandan, Cumhurbaşkanlığı olarak biz, bakanlarımızla, kurumlarımızla diğer yandan Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gereken adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki bir yılı kazasız belasız geride bıraktığımızda, Rabbimin inayetiyle, Türkiye yeni ve çok daha büyük bir şahlanış dönemine girecektir.”

ERDOĞAN BURSA'DA, YILDIRIM BALIKESİR'DE AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİ
Konuşmasının ardından da "Otoyolun Balıkesir tarafındaki açılışını da Binali Yıldırım kardeşimiz yapacak" diyerek sözü mikrofonun diğer ucundaki Binali Yıldırım'a bıraktı. Binali Yıldırım da otoyolunun öneminden bahseden bir konuşma gerçekleştirdi.

Bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım'a seslenerek açılışa geçileceğini söyledi. Ancak Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duymayıp sözlerine devam edince Yıldırım'a uyarı geldi.

"KUSURA BAKMAYIN SAYIN CUMHURBAŞKANIM"

Uyarı sonrası konuşmasını kesen Yıldırım, "Kusura bakmayın Sayın Cumhurbaşkanım"diyerek sözü Erdoğan'a bıraktı.Yaşanan bu ilginç diyalog sonrasında ise açılışa geçildi.

Erdoğan, Bursa'da açılış kurdelesini keserken Yıldırım da Balıkesir ayağında otoyolun açılışını gerçekleştirdi.


TBMM eski başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım Balıkesir'e gelişinde Vali Ersin Yazıcı ve AK Parti Balıkesir milletvekilleri tarafından karşılandı.


Balıkesir Büyükşehir Beleriye Başkanı Yücel Yılmaz, otoyol açılışı için gelen Binali Yıldırım'a günün anısına tablo hediye etti.

Editör: Haber Merkezi