AK Parti İl Başkanı, şehrin sevilen ve saygı duyulan isimlerinden diş hekimi Ekrem Başaran oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partiyi Balıkesir'de toparlayacak kişi tercihini hemen herkesin ismi üzerinde mutabık kaldığı Başaran'dan yana kullandı.

Ahmet Sağlam’ın istifası sonrası AK Parti İl Başkanını belirlemek için başlatılan süreç Ekrem Başaran’ın isminin yeni il başkanı olarak açıklanmasıyla noktalandı. Başaran, temayülde de açık ara önde çıkmıştı. İlçe teşkilatlarının büyük bölümüyle Kadın ve Gençlik Kolları da "Başaran" demişti.


Balıkesir koordinatörü Milletvekili Şahin Tin, kamuoyuna yansıyan başkan adaylarıyla yaptığı görüşmelerin ardından Altıeylül ve Karesi teşkilatlarına yönelik temayül yoklaması sonrası il başkan vekili Ekrem Başaran, Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray ve eski Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Özkan Savran isimleri Ankara’dan davet aldı.

ERDOĞAN BİREBİR KONUŞTU 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısı sonrası Balıkesir heyeti ve 3 başkan adayı ile yaptığı görüşmelerin ardından İl Başkan vekili Ekrem Başaran isminde karar kıldı.

Başaran tercihi parti tabanında da "isabetli karar" olarak değerlendirilerek  heyecan yarattı.



Merkezdeki Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanları Hasan Avcı ile  Dinçer Orkan da "Başaran" ile yola devam edilmesi taraftarıydı.
vcı ile Orkan görüşlerini bu yönde iletirken genel merkezden gelen habere sevinen isimler arasında yer aldı.


EKREM BAŞARAN KİMDİR?

Sabri Uğur’un belediye başkanı olduğu ‘2004-2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapan Diş Hekimi Ekrem Başaran,  efsane başkan merhum Uğur’un A takımında yer alan iisimlerin başında geliyordu.

Başaran, Balıkesirspor Kulübünün ekonomik olarak düzlüğe çıkmasında da aktif rol oynayan ekipte yer almıştı.

Disiplinli çalışmayı seven ve üstlendiği her görevi severek yapan biri olarak bilinen Ekrem Başaran, istifa eden Ahmet Sağlam’ın il başkanlığına atanması sonrası il başkan vekili olarak yönetimde yer aldı.

Başaran yaklaşık bir aydır il başkanlığına vekalet ediyordu.

Editör: Haber Merkezi