Haziran 2015’de yapılacak olan Genel seçimler öncesi siyasi hareketlilik başladı.
Balıkesir AK Parti Milletvekilliği Aday adaylığı için başvurular peş peşye geldi. 1999-2014 yılları arasında 3 dönem Dursunbey Belediye Başkanlığı yapan M. Ruhi Yılmaz’da aday adaylığı için başvuruda bulundu. Dursunbey AK Parti Teşkilatında Partililer ile bu konuyu değerlendiren M. Ruhi Yılmaz, Balıkesir’de başvurusunu yaptı. Kalabalık bir grup ile AK Parti İl binasına gelen M.Ruhi Yılmaz seçim işleri Başkanlığına milletvekili adaylığı için gerekli dosyaları teslim ederek resmi başvurusunu gerçekleştirdi.
M.Ruhi Yılmaz’a Dursunbeyliler Derneği Başkanı Sinan Ergüven Altıeylül Belediye meclis üyesi HasanAvcı, Altıeylül ilçe teşkilat üyesi Fatih Davran ve birçok Dursunbeyli eşlik ederken yapılan Başvurunun ardından Yılmaz tebrikleri kabul etti. M.Ruhi Yılmaz parti binasında yaptığı açıklamada “ Başvurumuzu yaptık. İnşallah bu seçimler çok önemli. Çok kaliteli adayların Balıkesir’de olmasını hep beraber bekliyoruz. AK Parti çoktan seçmeli kaliteli insanlara ihtiyacı var, memleketimizin ihtiyacı var. İnşallah arkadaşlarımız birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içinde inşallah bu güzel yolda yeni Türkiye’nin güçlü Balıkesir’in yolunda yürüyeceğiz. Bunun için aday olduk. Bu seçimlerin Balıkesir’imize Ülkemize, Partimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Allah Yar, yardımcımız olsun hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başvurunun ardından AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan’ı makamında ziyaret eden M.Ruhi Yılmaz Başvuru süreci hakkında Orkan’dan bilgi aldı. M. Ruhi Yılmaz’a milletvekilliği Aday adayı seçim sürecinde başarı dileyen Dinçer Orkan, AK Parti’nin tanınmış isimlerinden birisi olan M.Ruhi Yılmaz’a şimdiye kadar yaptığı hizmetler için de teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi