BALIKESİR'in Burhaniye ilçesindeki bir otelde gerçekleşen toplantıya eski belediye başkanı CHP'li Fikret Akova ev sahipliği yaptı. 
Toplantıya eskiden belde olan Altınova, Akçay, Balya, Pelitköy, Gökçeyazı, Savaştepe, Edincik, Aksakal, Karapürçek, İskele ve Ocaklar mahallelerinin eski belediye başkanları ile birlikte CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da katıldı.

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda 'hayır' diyeceklerini belirten Gökçeyazı'nın eski belediye başkanı CHP'li Yakup Yılmaz, oluşturdukları platform ile bir parti çalışması yapmadıklarını dile getirdi. Yılmaz, sivil inisiyatif olarak faaliyet göstereceklerini söyledi.
Ayvalık eski belediye başkanı CHP'li Hasan Bülent Türközen de referandum kararının meclisten çıkmasının ardından 'hayır' dediklerini belirterek, "Ülkemizin, vatandaşlarımızın, eşimizin, çocuğumuzun daha mutlu yarınlarda yaşayabilmesi için bu referandumdan hayır çıkmalı. " dedi.
Aksakal eski belediye başkanı MHP'li Üstün Taşdemir ise, "Bize vatanı savunma görevini Mustafa Kemal Atatürk verdi. Şu an sözün bittiği yerdeyiz. Cumhuriyet tamam mı, devam mı? Artık söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Bizim partinin adı bu. MHP'li Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin evet demesi tabanı bağlayan bir durum değildir. MHP'nin tabanı hayır diyecektir" dedi.

Eski Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova da  "Bu bir parti seçimi değil, burada bir hükümet gidip, başka bir hükümet gelmeyecek. Burada ülkemizin kaderi oylanacak. Bu nedenle halkımızın referandumda bilinçli bir şekilde hayır oylarını kullanmalarını bekliyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi