Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı.
AK Parti milletvekili adaylığı için istifa eden Kasım Bostan'dan sonra ikinci bürokrat olan Mustafa Canbey, "Bu ülkenin sahipsiz olmadığını herkese haykırmak için, 1 Kasım'da Partimizi tek başına iktidar yapmak için aday olmaya karar verdim" dedi.
Bir önceki 7 Haziran seçimlerinde 8. sıra adayı olmasına rağmen ilk sıra adayı gibi fedakârca çalışan Canbey'in yeniden adaylığı parti tabanı yanında meslektaşları arasında da heyacan yarattı.
BALIKESİR'E  HİZMET ETMEK İSTİYORUM
İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten İvrindi doğumlu Mustafa Canbey, AK Parti Genel merkezine adaylık başvurusunu yaptıktan sonra şunları söyledi: 
"Balıkesirimize, ülkemize hizmet için bir yola çıkmıştık. Bu yolculukta elimizi taşın altına koyduk, yine koyuyoruz, koymaktan da kaçınmayacağız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.  1 Kasım seçimlerinde güçlü bir Türkiye güçlü bir Balıkesir için yeniden varım. 
Milletvekili aday adaylığımızın hayırlı olması dileğiyle ayrım yapmadan her kesimin desteğini bekliyoruz. Balıkesir evladına ve iktidarına gerekli desteği sandıkta daha güçlü bir iradeyle inşallah verecektir. Allah nasip ederse, güçlü bir Türkiye isteyen genç bir siyasetçi olarak bu güzel şehre hizmet etmek istiyorum."


ÇALIŞMAK BİZDEN, ZAFER ALLAH'TAN..
Gazeteci Mustafa Canbey, AK Parti'den yeniden aday adayı olduğunu Balıkesirliler'e sms ve sosyal medya aracılığıyla duyurdu. 
Canbey, mesajında şunları paylaştı:
Değerli dava kardeşlerim, 
Ülkemizin zor bir zamandan geçtiği bu dönemde Balıkesir'imize ve ülkemize hizmet için, 
Gece gündüz azimle çalışmak ve dava bayrağını en yükseğe dikmek için,
Bu ülkenin sahipsiz olmadığını herkese haykırmak için, 
1 Kasım'da Partimizi tek başına iktidar yapmak için, 
Yeniden milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim. 
çalışmak bizden, zafer Allah'tan...


1'NCİ SIRA ADAYI GİBİ ÇALIŞMIŞTI
AK Parti'nin üç milletvekilliği kazandığı 7 Haziran seçimlerine Balıkesir 8. sıra adayı olarak katılan Mustafa Canbey, 1. sıra adayı gibi çalışmıştı. 
Seçim döneminde Balıkesir'in dört bir yanını dolaşarak vatandaşla kucaklaşan Mustafa Canbey,  Balıkesirliler'in gönlünü kazanan adaylar arasına adını yazdırmıştı.


MUSTAFA CANBEY KİMDİR?
1975 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazandı. 
Aynı Üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. 
Siyasal İletişim üzerine okumalar yapan Canbey, “Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz”konulu tez çalışması yaptı. 
Canbey, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde halen doktora öğrencisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. 
15 yıllık gazetecilik tecrübesi bulunan Canbey, Türkiye Çocuk Dergisi, Kanal 7,Milli Gazete, Yeni Şafak gazetelerinde Muhabir, İstihbarat Müdürü ve Yazar olarak çalıştı. 
Bir süre Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un basın Danışmanlığını yapan Canbey, Basın İlan Kurumu’nda üst düzey görevlerde bulunmuştur. 
Canbey evli ve iki çocuk babasıdır.
Editör: Haber Merkezi