CHP'nin kalesi konumundaki Burhaniye'de yerel seçim nabzı bugünden yüksek atmaya başlarken, başkan Fikret Akova üçüncü dönem içinde kolları sıvadı.

Burhaniye'de iki dönemdir CHP'den Belediye Başkanı seçilen FikretAkova, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı.

AJANS10 Körfez Temsilcisi Hasan Akar'ı  makamında ağırlayan Akova, gerçeği dönüştürdüğü projelerinden örnekler verirken, sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi.

Burhaniye'yi kültürlerin aydınlıkla buluştuğu ilkler kenti haline dönüştürdüklerini aktaran Akova, gerçekleştirdikleri soysal ve kültürel faaliyetlerle ilçeyi marka kent haline dönüştürdüklerini söyledi.

Akova, bu yıl 9.suna başarıyla ev sahipliği yaptıkları Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ile ilçenin önemli geçim kaynakları arasındaki  ve zeytinyağını hak ettiği noktaya getirme noktasında önemli mesafe elde ettiklerini bildirdi.

Burhaniye 'nin şirin tatil bölgeleri arasında yer aldığına işaret eden Akova,"İlçemizin nüfusu yazın üç katı artıyor. Turizme her zaman destek olduk, projeler geliştirdik hayata geçirdik. İki dönemdir halkımıza ne söz verdiysek yerine getirdik" diye konuştu.

CAMİİLERDE BİZİM, CEM EVLERİ DE

İki dönemdir sürdürdüğü başkanlık görevi sırasında herkese eşit  hizmet vermenin çabası içerisinde olduklarını dile getiren Akova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevlana'nın sözüyle hareket ettik. Gel kim olursan ol, yine gel dedik. Yeni projelerimiz arasında üçcamii, bir cem evi bulunmakta. İlçemizin alt yapı sorununu çözdük. Son yağan yağmurlarda Burhaniye fazla etkilenmedi. İlçe merkezi dışında dere yataklarında taşmalar meydana geldi. DSİ ile gerekli yazışmaları yapıyoruz. Belediye Başkanı isen görev sahanı iyi bileceksin. İlçemizin tüm çay, dere ve akarsuların haritasını çıkarttım. Bizzat gittim problem olan yerleri yerinde gördüm. Şimdi önlemler alabilmek için çalışıyoruz."

GÜZELİN DÜŞMANI ÇOK OLUR

Son zamanlarda kendisine yönelik eleştirilerin arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Fikret Akova, şunları söyledi:

"Ben siyasetçiyim, tabii ki eleştiri olacak. Ancak makul ve gerçekler yazılmalı her işin etik kuralları var. Olmayan konuları yalan yanlış dile getirmek pek şık değil. Ben inancı yüksek olan biriyim. Benimle uğraşan herkesi Allah'a havale ediyorum.

BURHANİYELİ AKOVA'LI SEVİYOR

Güzel bir söz vardır; Güzelin düşmanı çok olur diye demek ki ortaya başarılı icraatlar koyduk ki; birileri rahatsız oluyor. Halkımız neyin ne

olduğunu çok iyi biliyor. Ben halka bakarım. İki dönemdir oylarını

arttırarak, seçilmek kolay bir şey değil. İnsanlar benim kara gözüme

kara kaşıma bakıp oy vermiyor. İnsanlar hizmet alıyor, hizmeti takdir

ediyor. Hizmet sandığa yansıyor sonuç budur."

PROJELERİNİ SIRALADI, "YENİDEN  ADAYIM" DEDİ

Başkan Fikret Akova, 2014 yerel seçimlerde aday mısınız sorusuna "Evet adayım" yanıtını verdi.

Akova, "Burhaniye için hazırladığımız yaklaşık 31 önemli projemiz var. Hepsi ilçemiz için çok önemli projeler. Ancak önceki yıllarda ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Şu an iyiyim, sağlık hiç birşeye benzemiyor. Ne zaman ne olacağımız belli değil. Sağlığım elverirse, halkımızda bizleri bu

makama layık görürse projelerimizi hayata geçirmek için aday olacağım" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi