BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan atandı. Genel Sekreterliğe yine İstanbul Bayrampaşa Belediyesinden gelen Cemil Şahin vekalet ediyordu. 


ASLEN Mersin'li olan İstanbul doğumlu Mustafa Küçükkapdan'ın Genel Sekreterliğe atanması yolundaki talebi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptığı öğrenildi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir'den gelen teklifi uygun bularak Küçükkapdan'ı Balıkesir'e atadı. 


ŞÜKRANLARINI SUNDU
“Bu onurlu vazifede görevlendirilmem vesilesi ile başta bizleri layık gören ve güvenerek bu günlere getiren çok kıymetli büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum." diyerek atamasını duyuran yeni Genel Sekreter Mustafa Küçükkapdan, şu mesajı paylaştı:

15 YILDIR HASAN CAN'LA ÇALIŞIYOR
"23 yıllık devlet vazifesinde ve çok daha uzun siyasi mücadelemizde 1994 yılı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başladığımız ve akabinde de üç dönem boyunca Ümraniye Belediyemizdeki görevlerimizle, halkımıza hizmet etmeye gayret ettik, onur ve şerefle hamdolsun.

ALLAH LİDERİMİZE MAHÇUP ETMESİN
Artık, omuzlarımızda ödenmesi bize düşen, yüce bir vefa borcu olduğunu bildiğim ustamın memleketi Balıkesir’e ve güzel hemşerilerimize en yakışır hizmetleri sunabilme heyecanı ve aşkı ile doluyum. Rumeli bir annenin ve Yörük bir babanın evladı, Karadenizli bir hanımın eşi olarak, Rabbimin armağanı iki evladımızla aile şiarımız odur ki; al bayrağımızın dalgalandığı, vatanımızın her karışı mübarektir bizim için. Rabbim; bizleri halkımıza, bize itimat eden vefakar liderimize mahcup etmesin ve hıfzetsin inşallah.” 

MUSTAFA KÜÇÜKKAPDAN KİMDİR?
17.10.1975 İstanbul / Kağıthane / Gültepe doğumludur. 1978 yılından itibaren Ümraniye’de Kazım Karabekir mahallesinde ikâmet etti. Aslen Mersin Tarsuslu olup, Annesi tarafından Tekirdağ Malkaralı'dır.

İlkokula 60.Yıl Meyvelibahçe İlkokulu'nda başladı ve daha sonra Yamanevler İlkokulu'ndan mezun oldu. Ortaokulu Nevzat Ayaz Lisesi orta kısmında tamamladıktan sonra, liseyi Üsküdar Haydarpaşa Lisesi'nde tamamlamıştır. 1992 yılında girdiği üniversite sınavlarında Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünü kazanarak 1996 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi süresince mühendislik alanında çeşitli firmalarda görev aldı. Yol ve kavşak projelendirme ve uygulamaları, imar uygulamaları, sayısal harita üretimi ve altyapı projelendirme konularında çalışmalarda bulunmuştur.

Gençlik yıllarında çeşitli sivil toplum örgütlerinde (Teknik elemanlar derneği, Milli Gençlik Vakfı, Pîri Reis Haritacılar Derneği, Rumeliler Derneği) ve siyasi çalışmalarda (Refah Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkan yardımcısı olarak) görev aldı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşu ile birlikte siyasi çalışmalarını Ümraniye İlçe teşkilatında kesintisiz olarak sürdürdü.

1996 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra aynı yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) Genel Müdürlüğü'nde göreve başladı. Görevi süresince(G.I.S.) coğrafî bilgi sistemleri, sayısal harita proje üretimi, altyapı projelendirme, kontrol mühendisliği, akıllı kent yönetimi bilgi sistemlerı ve kalite yönetimi sistemleri konularında çalışmalarda bulundu.1998 – 99 yılları arasında askerlik görevini Sakarya Taşkısığı’nda (265. kısa dönem) yaptı.

2014 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sınavları ile A Grubu İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ünvanını aldı.

2010 yılında FMV İstanbul Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Master of Business Administrator (işletme yönetimi yüksek lisansı) dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde doktora eğitiminde tez aşamasındadır. Tez olarak da “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Yönetim Anlayışı Konusunda İnovasyon Algısı” üzerine bir araştırma yürütmektedir.

28 Mart 2004 Yerel seçimleri sonrası başlayan yeni dönemle birlikte önce 2 yıl kadar Özel Kalem Müdürlüğü görevini yaptıktan sonra, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.2014 yılında Ak Parti meclis üyesi olarak Belediye Meclisine seçildi. Görev süresi boyunca birçok birimin koordinasyonunu üstlenmiştir. Halen Ümraniye Belediyesi Zabıta, Basın Yayın, Halkla İlişkiler, Bilgi İşlem ve Özel Kalem Müdürlüklerinin koordinasyonunu yürütmektedir. 

Halen birçok sivil toplum kuruluşunda, kuruculuk ve aktif görevi olan Küçükkapdan, MİYSAD-MERSİN (Mersinli İşadamları, Yazarlar, Akademisyenler Derneği) başkan yardımcılığı, Ümraniye KASDER, Ümraniyespor üyeliği, Kızılay ve Yeşilay üyelikleri ve Kent Konseyi yönetimi ve koordinasyonu görevi gibi birçok kuruluşta hizmetlerine devam etmektedir.

22 Ocak 2019'da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı.

İngilizce bilen Küçükkapdan, Kastamonulu Sibel Hanımla evlidir. 10 ve 15 yaşlarında iki kız çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi