Balıkesir’de cuma namazı sonrası vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yöneltilen ekonomik tehditlerin bu milleti sindiremeyeceğini vurgulayarak, “Biz kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz. Siz de bu noktada kararlı olun, dik durun” dedi.

TARİHİ CAMİDE CUMA NAMAZI
Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni vesilesiyle Balıkesir’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından Zağanos Paşa Camii’ne geçerek burada cuma namazını kıldı.

SOYLU ve AKAR EŞLİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Balıkesir ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazdan sonra cami bahçesinde yer alan Zağanos Paşa Türbesi'ni de ziyaret ederek, aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in kayınpederi olan Zağanos Paşa'nın ruhuna fatiha okudu. 


BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazından sonra cami çevresinde toplanan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara otobüs üzerinden hitapta bulundu.
Öğle öncesinde Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet törenine katıldığını ve törende 2 bin 500 civarındaki gencin astsubay olarak diplomalarını aldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elhamdülillah bugün dünden daha güçlüyüz, yarın bugünden daha güçlü olacağız” diye konuştu.


KARŞIMDA İSTİKLAL VE İSTİKBAL 
MÜCADELEMİZİN VARİSLERİNİ GÖRÜYORUM

Balıkesir’in; İmam Birgivî, Hasan Basri Çantay, Gönenli Mehmet Efendi gibi isimlerin şehri olduğuna ve Cuma namazını kıldığı Zağnos Paşa Camii’nin, Fatih Sultan Mehmet’in hizmetinde bulunan Zağnos Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu camiinin mimberinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hutbe irat ettiklerini hatırlattı.


BALIKESİR'E TEŞEKKÜR
Balıkesirlilere hitaben, “Ben şimdi karşımda bu istiklal ve istikbal mücadelemizin varislerini görüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir halkına 24 Haziran seçimlerinde yüzde 50’ye yakın vermiş oldukları destek dolayısıyla da teşekkür etti. 

BİZİ KİMSE SİNDİREMEZ
Gündemdeki gelişmelere işaret ederek vatandaşlara, Türkiye’ye yöneltilen tehditlere aldırmamaları gerektiğini tavsiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet tehditlerle sindirilecek bir millet değildir, bizi kimse sindiremez” diye ekledi.


RABİAMIZI İYİ KAVRAYACAĞIZ
Vatandaşlardan birbirlerini çok sevmelerini, oluşturulmak istenen fitne ve fesada kulak asmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 
Kardeşlerim; bizim için Rabia, değil mi? Rabia’mızı da çok iyi kavrayacağız. Onun için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM 
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye’ye yöneltilen ekonomik tehditlerin hiç birisinin bu milleti sindiremeyeceğini vurgulayan şunları söyledi: “Biz kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz. Siz de bu noktada evelallah kararlı olun, dik durun. Ve biz size güveniyoruz. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece merak etmeyin. T

BİZ İŞİMİZE BAKALIM
Türkiye öyle anlatıldığı gibi yok bilmem kredi derecelendirme kuruluşları şöyle söylemiş, böyle söylemiş, bırakın o sahtekârları, düzenbazları bırakın. Onlar bizim için çok şeyler söylediler. Bu dünyada batan ülkelere bir anda dört derece artırmak suretiyle not veren teşkilatlardır, bunlar böyle teşkilat. Biz işimize bakalım, ne durumdayız ona bakalım.”

TURİZMDE PATLAMA 
Turizmde patlama yaşandığına, Türkiye’nin istihdamda, tarım ve hayvancılıkta gayet iyi gittiğine ve Kurban Bayramı’nda 4 milyon civarında küçük ve büyükbaş hayvanın kurban edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki zamanlarda daha iyi noktalara gelineceğini vurguladı.

BALIKESİR'E YİNE GELECEK
Önümüzdeki yıl Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni ve daha öncesinde yerel seçimler vesilesiyle yine Balıkesir’e geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle daha çok bir araya geleceğiz. Allah yar, yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

İKİ DEV PANKART İLGİ ÇEKTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, binlerce Balıkesirlinin doldurduğu alana Erdoğan'ın, "Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" sözlerine yer verdiği pankartı astırdı. 

DEMİRASLAN SÖZ VERDİ
AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan  ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran'da ayağa kaldırdığımız, 2019'da şaha kaldıracağımız Balıkesir'e hoşgeldiniz" mesajını içeren dev pankartla Büyükşehir ile birlikte 20 ilçe belediye başkanlığını kazanacaklarının sözünü tekrarladı. 

İLÇELER TAM KADRO
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Susurluk belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ile ilçe teşkilatları tam kadro olarak Erdoğan'ın Cuma namazı sonrası Balıkesirlilere hitap ettiği buluşmada hazır bulundu. 

Editör: Haber Merkezi