REKOR BAŞVURU OLDU
31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adayları sahneye çıkmaya başladı. En büyük hareketlilik AK Parti'de yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına tek bir başvurunun gerçekleştiği AK Parti'de, ilçe belediye başkanlıkları için onlarca isim başvuruda bulundu. 


Balıkesir Organize Sanayi Müdürü ve AK Parti Altıeylül Meclis üyesi emekli Albay Mesut Eray, Altıeylül Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusun kalabalık bir partili topluluğu eşliğinde gerçekleştirmişti.


Balıkesir'de hemen her kesimle barışık olan ender isimler arasındaki Yusuf Hocaoğlu'nun Altıeylül Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklaması şehirde ve kırsalda heyecan yarattı. Hocaoğlu, "Her kesimi kucaklayan anlayışımız ve bir takım ruhuyla Altıeylül'e hizmet etmek için aday adayı oldum." dedi.


Şehrin renkli simalarından Sefer İdrisoğlu'nun eşi Emine hanım, Balıkesir AK Parti'de aday adaylığı başvurusunda bulunan tek kadın oldu.

ALTIEYLÜL'E AKIN VAR
Altıeylül Belediye başkan aday adaylığı için bugüne değin Yusuf Hocaoğlu ile birlikte Mesut Eray, Mehmet Uzun, Emine İdrisoğlu, İsmail Çoban, Yusuf Şanal, Zeki Çabuk, Serdar Metin, Tanju Akçe, Taner Korkmaz, Yücel Kuşçu, Dinçer Orkan başvuruda bulunmuştu. 


Altıeylül belediyesinde başkan yardımcısı iken sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalan Zeki Çabuk, bu kez belediye başkan aday adayı olarak siyaset sahnesine geri dönüş yaptı.

Balıkesir siyasetin sevilen isimleri arasındaki Mali Müşavir Mehmet Uzun, aday adaylığı başvurusunda bulunarak Altıeylül Belediyesini yönetmeye talip oldu. 

KARESİ'DE AĞIR TOPLAR

                                      Osman Çakçak
Karesi İlçesinde ise, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, Eski ilçe başkanı Kemal Aydemir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi M. Birol Şahin, İbrahim Kaya, Kadir Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun siyasi danışmanı Mesut Akbıyık ile partinin Balıkesir'deki kurucu isimleri arasındaki Osman Çakçak başvuru yapan isimler oldu. 


                   
   İbrahim Aydın 
BÜYÜKŞEHİR'DE TEK TALİP
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için tek başvuru geldi. O başvuruyu ise Balıkesir Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. İbrahim Aydın yaptı. 


                         Hüseyin Deniz
CUMARTESİ TANITIM, PAZAR TEMAYÜL
balikesirim.net muhabirlerinin derlediği bilgiye göre, aday adaylarının kendilerini tanıtmaları amacıyla Cumartesi günü toplantı gerçekleştirilecek. Salih Tozan Kültür Sanat Merkezi'nde saat 14.00'de başlaması beklenen toplantıda belediye başkan aday adayları, partililere kendilerini tanıtıp temayülde oylarına talip olacak.


TEMAYÜLDE ELEKTRONİK OY KULLANIMI
Temayül yoklaması Pazar günü Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde yapılacak. Mahalle Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları, İlçe Teşkilatları, Belediye Meclisi üyeleriyle İl Teşkilatı mensuplarının katılacağı temayül elektronik sistemle gerekleşecek ve sonucu genel merkez anında görebilecek.


ÜÇ İSİM TERCİHİ 
Temayül yoklamasında elektronik oy kullanacak partililerden, üç belediye için üçer isim tercih etmesini istenecek.


MEVCUT BAŞKANLAR MÜRACAAT ETMEDİ
ANCAK TEMAYÜLE KATILACAK

AK Parti'de mevcut belediye başkanlarından adaylık müracaatı alınmadı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı temayül yoklamasında yer alacak. 
Mevcut başkaların devam edip etmeyeceğine Genel Merkez tarafından karar verilecek. 
MERKEZ YOKLAMASI VAR 
AK Parti'de 8-15 Şubat 2019'da Genel Merkez'de İnceleme ve Onaylama Komisyonunun çalışmalarını yaptıktan sonra "merkez yoklaması" usulüyle adaylar netleştirilecek açıklanacak. 

Editör: Haber Merkezi