ORC Araştırma Şirketi'nin yerel yönetimler araştırmasına göre Balıkesir'de Ak Parti seçmeni Edip Uğur'u, MHP seçmeni İsmail Ok'u, CHP seçmeni ise Faruk Kula'yı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istiyor.

 Objective Research Center (ORC), Balıkesir, Adana, Antalya, Aydın ve Bursa’da yaklaşık 4 bin 500 kişiyle yaptığı 'Yerel Yönetimler Araştırması’nı tamamladı. Balıkesir'de 739, Adana’da 995, Antalya’da 975, Aydın’da 700 ve Bursa’da bin 60 kişiyle yapılan yüz yüze görüşmelerle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Balıkesir'de Ak Parti seçmeni Edip Uğur'u, CHP seçmeni Faruk Kula'yı ve MHPseçmeni ise İsmail Ok'u Büyükşehir Belediye Başkanlığına en uygun aday olarak gördü.

MHP SEÇMENİ "İSMAİL OK" DEDİ,

AK PARTİ OY ORANINDA İLK SIRADA

Araştırmaya göre Balıkesir’de Ak Parti seçmeni ise yüzde 41.3 destekle, Edip Uğur’u Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediklerini belirtti. Ak Parti’de diğer adaylar ise Sabri Uğur (yüzde 27.6), Cemal Öztaylan (yüzde 13.2) oldu.

CHP seçmeni yüzde 28.5’le Faruk Kula’yı Büyükşehir Belediye Başkanlığına en uygun aday olarak gördü. Kula’yı yüzde 20.4’le Haluk Gümüş, yüzde 15.3’le Naim Durmaz, yüzde 12.7 ile Muzaffer Mavuk izledi.

MHP seçmeni yüzde 84.1’le Balıkesir adayı olarak mevcut Belediye Başkanı İsmail Ok’u görmek istediklerini belirtti.

Mart ayı sonu itibariyle yerel seçim bazında partilerin oy dağılımı ise şöyle: “Ak Parti yüzde 34.9, MHP yüzde 30.4, CHP yüzde 19.5, kararsız (adaya bağlı) yüzde 10.6, diğer yüzde 4.6.”

Editör: Haber Merkezi