Balıkesir'de 31 Mart Yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yücel Yılmaz mazbatasını Pazartesi günü alacak. AK Parti ve MHP teşkilatlarıyla Belediye Meclis üyelerinin de katılacağı mazbata töreni Balıkesir Öğretmen Evinde olacak. 

Yılmaz'la beraber Altıeylül Belediye Başkanı seçilen Hasan Avcı ve Karesi Belediye Başkanı seçilen Dinçer Orkan da mazbatalarını alıp makamlarına oturup resmen işbaşı yapacak.


BALIKESİR SEÇİMLERİ KESİNLEŞTİ
İYİ Parti'nin Büyükşehirle birlikte 15 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılması yolunda yaptığı itiraz Balıkesir İl Seçim Kurulu'ndan sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da reddedildi. 
Bu karar sonrası, Balıkesir Büyükşehir, Karesi ve Altıeylül Belediye Başkanlığı seçimleri kesinleşti. 

MAZBATA TÖRENİ 12.00'DE
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve  Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 8 Nisan Pazartesi günü  Adliye'ye giderek İl ve İlçe Seçim Kurullarından mazbatalarını teslim alacak. 

ÖNCE KARESİ, SONRA ALTIEYLÜL
Balıkesir Öğretmen Evinde saat 12.00’de gerçekleşecek mazbata töreni sonrası saat 13.00’de Karesi Belediyesi’nde, saat 13.30’da Altıeylül Belediyesinde devir teslim töreni yapılacak.

Final ise Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanacak.

BÜYÜKŞEHİR'DE 'YÜCEL' DÖNEMİ
Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimi yüzde 47.78 oy oranıyla, 375 bin 253 seçmenin oyunu alarak seçilen Yücel Yılmaz, Pazartesi günü  saat 14.30'da görevi Zekai Kafaoğlu'ndan teslim alarak makamına oturacak. 

 

Editör: Haber Merkezi