“Bugün 5 Aralık, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü, artık seçmek yetmiyor. Seçilmek ve yönetmek istiyoruz” dedi.
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78’nci yılını kutlayan CHP Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri parti binasında bir araya gelerek seçme ve seçilme hakkının yanı sıra yönetimlerde de söz sahibi olmak istediklerini açıkladı.
Kadın Kolları Başkanı Sabriye Yiğit, seçme ve seçilme hakkının Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 5 Aralık 1934 yılı TBMM’sinde kabul edildiğini hatırlatarak, aradan geçen süreçte kadınların kazanımlarının daha ileriye taşınması beklenirken, bugün gelinen noktanın hiç iç açıcı olmadığını öne sürdü.
Yiğit, Anayasa ile güvence altına alınmış olan hakkın erkek egemen yapının kontrolüne terk edilmemesini isteyerek şunları söyledi: “Parti olarak eğitim, sağlık istihdam, siyaset ve toplumumuzda kadınların erkeklerle eşit özgür ve dayanışma içinde yaşayacakları bir Türkiye yaratmak için mücadele ediyoruz. Sendikalarda, TOBB, TZOB, TESK  gibi sivil toplum kuruluşlarında hiç kadın yok. Anayasa ve yasa önünde kadın eşittir demek yeterli değil."
Editör: Haber Merkezi