"Vur de vuralım öl de ölelim" sloganına "Onun da zamanı gelecek" karşılığını veren MHP lideri Bahçeli, sosyal medyayı da birbirine kattı, yeni bir terör ortaya çıktı!

Güneydoğu'da akan kanın durdurulması amacıyla atılan adımlardan rahatsız olanlar sosyal medyayı "vur, kır, parçala" naralarıyla savaş alanına dönüştürdü. 

"Asarız keseriz" diyen klavye silahşörlerine, TSK'nın Güneydoğu için açtığı 3 bin lira maaşlı 50 bin kadroya başvuru 2 yılda sadece 2 bin kişinin  başvuru yaptığı hatırlatıldı, "Buyrun siz gidin" önerisi yapıldı.

Şahit aileleri, savaş çığlıkları atan çevrelerin davranışlarını anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, "30 yıldır akan kanın durmasını istemeyenleri Allah’a havale ediyoruz" mesajını gönderdi.

TÜRKİYE'nin 30 yıldır boğuştuğu ve AK Parti dışında bugüne değin hiçbir iktidarın çözümü noktasında cesaretli adım atamadığı 'Kürt sorunu'nun çözüm sürecinde yeni bir sayfa açılması sağduyulu herkes tarafından olumlu karşılanırken, MHP'nin tavrı anlaşılmakta zorlanıldı.

KLAVYE KAHRAMANLARI

Barış süreci için atılan adımlardan rahatsızlık duyanlar sosyal medyayı da  sosyal medyayı da birbirine kattı, yeni bir terör ortaya çıktı!. "Vur, kır, parçala" naralarıyla savaş alanına dönüştürdü. Sosyal medyanın klavye kahramanları, paylaştıkları çeşitli ifadeleriyle de hükümete adeta meydan okuyor.

Sürece karşı 'tahrik' içeren paylaşımlara yine en güzel karşılık sağduyulu vatandaşlardan geliyor. "Asarız keseriz" diyen klavye silahşörlerine verilen en anlamlı cevaplardan biri şöyle: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu için açtığı  3bin lira maaşlı 50 bin kadroya başvuru 2 yılda 2 bin kişi bile başvurmadı. Açık çok. Klavye başında asıp keseceğine işte size fırsat. Alın işte size fırsatŞimdi tam zamanı..!"

YANGINA KÖRÜKLE GİTMEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa mitinginde atılan 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganına "Onun da zamanı gelecek" karşılığını vermesi,"yangına körükle gitmek" olarak değerlendirildi.

Teröre en çok şehit veren illerin başında gelen Balıkesir'de de 'çözüm süreci'ne destek mesajları birbirini izlerken, şehit aileleri, ülkede iç barışı getireceğine inandığı sürecin başarıya ulaşması için adeta yaralarını tuz basıp atılan adımlara sahip çıktı.

ALLAHA HAVALE EDİLDİ

Güneydoğu'daki vatani görevi sırasında girdiği çatışmada gazi olan Ersin Gülçınar, süreci sonuna kadar desteklediğini belirterek, MHP'nin söylemlerini yüreği yanık şehit ailelerini kışkıtmaya yönelik bulduğunu söyledi. Gülçınar, "30 yıl daha mı kan dökülsün istiyorlar. Akan kanın durmasını istemeyenleri Allah’a havale ediyorum" ifadesini kullandı.

SİYASİLERDE RAHATSIZ

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, MHP Bursa mitinginde yaşanan tabloyu "talihsizlik" olarak değerlendirdi. 1980 öncesi yaşanan olayları en iyi MHP'lilerin bilmesi gerektiğine dikkat çeken Şeker, siyasilerin iç huzuru bozacak, kardeş kavgasını körükleyecek mesajlar vermesini Türkiye'nin ve milletin asla hayrına olmayacağını söyledi.

"Böyle bir dil, bölüp parçalanmanın dilidir" yorumunu yapan Şeker, Başbakan Erdoğan'ın parti teşkilatlarına ve özellikle de gençlik kollarına her zaman itidali tavsiye ettiğine işaret etti. Şeker, "Bizim kitabımızda ne vurmak ne de öldürmek var. Tek birşey var. Hakka ve kalka hizmet var" değerlendirmesini yaptı. 

Editör: Haber Merkezi