BALIKESİR Milletvekili ve AK Parti 1. sıra adayı Av. Mahmut Poyrazlı, Türkiye'nin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen egemen güçler tarafından her dönemde demokrasi üzerinden çeşitli oyunlar oynandığını söyledi.
Balıkesir ve ilçeleriyle kırsal mahallerindeki seçim çalışmalarını sürdüren Mahmut Poyrazlı, bugünü Savaştepe ilçesinde geçirdi. 
Savaştepe Kaymakamı Müfit Gültekin ile Savaştepe Belediye Başkanımız Turhan Şimşek'i makamlarında ziyaret ederek programına başlayan Poyrazlı, ilçeye gelişinde kalabalık bir partili topluğu tarafından karşılandı.

Poyrazlı, burada yaptığı açıklamada, Balıkesir ve ilçelerine yapılan hizmetlere örnekler verdikten sonra 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi. 
Egemen güçlerin çabalarının halk tarafından boşa çıkarılacağını dile getiren Poyrazlı, şöyle devam etti:
"Gerçek demokrasilerde bütün senaryoları halk yazar, bütün rolleri halk dağıtır. 
Senaryoyu ne cuntacı askerler ne de egemen güçler yazar. Senaryoyu sandık yazar. Biz sandığa riayet ederiz. 
Bugüne kadar gerçek demokrasi hep engellemelerle karşılaştı. 1 Kasım seçimleri çok önemli. Egemen güçler bir araya gelerek, bizi 7 Haziran'da tek başına iktidar yaptırmadı. HDP bir projeydi ve bu projeye göre HDP barajı aşacak, AK Parti tek başına iktidar olamayacak ve anayasayı tek başına değiştiremeyecek, bütün kalkınma hamleleri yarım kalacaktı. 
BİZ DİZ ÇÖKERSEK, HERŞEY BİTER
O büyük barajlar, havalimanları, askeri ve teknolojik hamleler yarım kalacaktı. 
Sesleniyorum; Saadet Partililer, Büyük Birlik Partililer, Devlet Bahçeli'nin 'hayır'larından rahatsız olan milliyetçiler, Müslüman ve demokrat Kürtler, milli solcular, ay yıldız sevdalı sosyalistler, gelin birlikte egemen güçlerin karşısında AK Parti'de birleşelim. 
Mustafa Kemal ve arkadaşlarının İstiklal Harbi'ndeki mücadelenin benzeri bugün yapılıyor. Vatanımız tehlikede, milli bütünlüğümüz tehlikede, kalkınma hamlemiz tehlikede. Biz büyürsek Türk dünyası büyür, biz ayağa kalkarsak Araplar kalkar, biz ayağa kalkarsak Kürtler kalkar, Afrikalılar kalkar, Balkanlar kalkar. Biz diz çökersek her şey biter."

BİZİ NEDEN  İSTEMEDİKLERİNİ BİLİN

Poyrazlı, AK Parti'nin 13 yılda 9 seçim kazandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Bizi niye istemiyorlar, söyleyeyim. 
Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Batı dünyası bunun ister mi? 
Dünyanın ikinci büyük barajını Artvin'e yaptık. 
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da 122 baraj yapıyoruz. Dünyanın en önemli üçüncü boğaz köprüsünü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapıyoruz. 
Birinci köprüyü Japonlar, ikincisini İngilizler yaptı, üçüncüyü ise sizin çocuklarınız yapıyor, üzerinde 'Türk malı' yazacak. İsterler mi kardeşlerim, istemezler."

Editör: Haber Merkezi