Başbakan Davutoğlu, Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 114 tesisin açılış törenine katıldı.

 62. Hükümeti kurduktan, ağır sorumluluğu omuzlarına aldıktan sonra bütün yurdu dolaştığını anlatan Davutoğlu, bir taraftan yoğun hükümet faaliyetleriyle, iç güvenlik reformu, uyuşturucuyla mücadele, iş sağlığı reformu gibi büyük reformlara Ankara'da imza attıklarını, bir taraftan da yurt dışında Avustralya'ya, Filipinler'e, Irak'a gittiklerini, bir taraftan da adım adım vatanın her bir köşesini dolaştıklarını aktardı. Davutoğlu, "Niye biliyor musunuz? Yeni bir kuvayı milliye bilinci uyandırmak için" diye konuştu. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kuvayı milliyenin ruhunda bu albayrak vardır ve hemen onun arasında dalgalanan Filistin'in bayrağı, Özgür Suriye'nin bayrağı vardır. Çünkü biz bütün bu kardeş halkları buluşturmaya, bu kardeş halkları ezeli ve ebedi kardeş kılmaya yöneldik" dedi. 

Davutoğlu, Kuvayı Milliye Meydanı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 114 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmaya, kuvayı milliye ruhunun başkenti olarak tanımladığı Balıkesir'i ve Balıkesirlileri selamlayarak başladı. 

Davutoğlu, alanda bulunanlara, "Bizi rahmetle bekleyen, rahmetle karşılayan, bereketle bir araya geldiğimiz Balıkesirli yiğitlere, bacılara, zeybeklere, efelere, yörüklere selam olsun. Yağmur bereketi altında, şemsiyeler sebebiyle göz göze gelemediğimiz ama gönül gönüle konuştuğumuz bütün Balıkesirlilere, Kuvayı Milliye Meydanı'ndan selam olsun ve bu Kuvayı Milliye Meydanı'ndan işte bu meydandan bir milletin ayağa kalktığı Balıkesir'den Türkiye'nin her köşesine Hakkari'ye selam olsun, Rize'ye, Artvin'e, Van'a Diyarbakır'a selam olsun, Samsun'a Edirne'ye yurdun her köşesine selam olsun" sözleriyle seslendi. 

Selamını tam bir inançla, tam bir güvenle millete duyduğu büyük bir aşkla verdiğine işaret eden Davutoğlu, "İşte bu günler, kuvayı milliye ruhunun yeniden canlanması gereken günler. Bizim hiçbir kararımızda tesadüf yoktur. Hesap eder, kitap eder ona göre karar veririz" diye konuştu. 



Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan tesislerin 2010'de 110, 2011de 111, 2012'de 112, 2013'de 113'ünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde açıldığını aktaran Davutoğlu,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bu yılki 114 tesisin açılışının nerede yapılacağını sorduğunda, hiç tereddüt etmeden Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı dediğini söyledi. Davutoğlu, "Çünkü buradan iki mesajı bütün milletimize iletmek istiyoruz. Bir kardeşlik mesajı. Kardeşlik, kardeşlik, kardeşlik" dedi. 
Dün Erzrum ve Kars'ta olduklarını anlatan Davutoğlu, "Şimdi o iradeyi tarihimize bir mühür gibi kuran Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı'ndayız. Biraz sonra da Kırklareli'ne Trakya'daki kardeşlerimle buluşmak üzere gideceğim. Bu takvimin esası şudur; biz nasıl 17 Mayıs 1919'da Alaca Mescit'te 41 yiğit bir araya geldi, bir meşale yaktı. İşte şimdi bir meşale yakıyoruz. Bu meşalenin adı yeni Türkiye meşalesi. Aziz Balıkesirliler, bu meşaleyi tutuşturma şerefi de sizlere ait. Onun için geziyoruz. Tekrar milletimize bir aşk ve şevkle yola, tarihe doğru yürümek üzere çağrıda bulunmaya geliyoruz" şeklinde konuştu. 

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bütün Türkiye'yi adım adım, karış karış dolaşarak herkese diyeceğiz ki 'artık bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan bir takım fitne odakları değil, nasıl Balıkesir'de ayağa kalkan kuvayı milliye ruhu, bütün bu yiğitleri Sarıkamış'ta dün huzurunda bulunduğumuz Allahuekber şehitleriyle buluşturmuşsa, biz de 100 yıl sonra bütün bir milleti tek bir safta buluşturmanın yolunu, gayretini göstermeye çalışıyoruz. 

Hiç tereddüt etmeyin Balıkesirliler, artık güneş yükselmeye başlamıştır. Yükselen güneşi durdurmaya, karanlığı, eski Türkiye'yi getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında, Balıkesir'e ise şu ana kadar bu yıl yıl hariç 11 milyar 200 milyon TL yatırım yaptıklarını, bunun içinde DSİ'nin büyük yatırımlarının bulunduğunu belirterek, Balıkesir'in her şeyin en güzeline layık olduğunu, kendilerinin de bu doğrultuda yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi