AK Parti'de Büyükşehir adayının belli olmasıyla birlikte gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. AK Parti ilçe belediye başkan adayları kim oldu? Siyaset gündemini aylardır bu konu meşgul ediyordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  27 Kasım 2018'daki AK Parti grup toplantısında Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kamuoyuna ilan etmişti. 
AK Parti kurmayları Balıkesir ilçe belediye başkan adayları 2019 listesine de son şeklini verdi.


Yücel Yılmaz ilçe turlarını bugün Manyas ve Gönen'le sürdürdü

Genel Merkez yöneticileri, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı,, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir ile Belgin Gökçe Uygur, İl Başkanı Ahmet Sağlam yanında Büyükşehir adayı Yücel Yılmaz'ın üzerinde mutakabat sağladığı ilçe belediye başkan adayları listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu. 


AK Parti Balıkesir İlçe Belediye Başkan adayları  büyük bir aksilik olmazsa en geç 8 Ocak 2019 Salı günü kamuoyuna açıklanacak,
Balıkesir ilçe belediye başkan adayları listesinde son durum nasıl?
balikesirim.net haber merkezinin derlediği bilgilere göre, mevcut belediye başkanlarından bir çoğu yeniden aday gösterilecek.

Gönen'de ilçe başkanlığından isitfa eden Erdinç Odabaşı ismi yanında üç dönem Gönen Belediye Başkanlığını sürdüren Hüseyin Yakar'ın yeniden aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Edremit'te Yunus Bozbey, Burhaniye'de Necdet Uysal, Dursunbey'de Ramazan Bahçavan, Sındırgı'da Ekrem Yavaş, Gömeç'te Kazım Arslan, Kepsut'ta İsmail Cankul, Bigadiç'te İsmail Avcu ile yola devam edilecek. İvrindi'de ise Recai Baytar'ın yerine eski Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz geliyor. Karesi ve Altıeylül ilçelerinde aday gösterilecek isimler sır gibi saklanırken, Yasin Sagay, Fatih Doğan, Hasan Avcı,  Serdar Metin, Yusuf Hocaoğlu, Mesut Eray ön plana çıkıyor. 

Balya ve Ayvalık'ta MHP adaylarının destekleneceği AK Parti'de 18 ilçe belediye başkanı adayı olarak hangi isimlerin ilan edileceğini ise 8 Ocak'ta resmen öğrenmiş olacağız.

Editör: Haber Merkezi