Etkinliğe, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy yanı sıra Balıkesir MHP İl Başkanı Suat Par, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Altıeylül MHP İlçe Başkanı Orhan Dereli, Karesi MHP İlçe Başkanı Osman Tümen, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Coşkulu bir kalabalığın katıldığı programın açılışında konuşan MHP İl Başkanı Suat Par, Afrin şehidi Bilal Akpınar’ın vasiyetini okuyarak sözlerine başladı ve ülkücü hareketin önemine dikkat çekti.
Par şöyle konuştu. “Bu vatan evlatları var oldukça, Anadolu Türk’ün vatanı olmaya devam edecektir. Küresel güçler tarafından Ortadoğu ve Anadolu coğrafyasını yediden dizayn etmek istemesi ülkemizi ateş çemberi içerinde bıraktı. Batı PKK, PYD, IŞID ve benzeri terör örgütlerini kullanarak ülkemize savaş açmıştı.

Liderimi doktor Devlet Bahçeli’nin beka sorunu diyerek bahsettiği tehdit var olma yok olma meselesidir. Liderimiz devlet Bahçeli, siyasi kaygıları bir kenara bırakarak milletinin ve devletinin geleceği için çaba sarf etmektedir. Bunun en iyi örneği küresel güçlere karşı koyduğu tavrıdır. MHP’nin bu tavrı milletimizin çoğunluğu tarafından kabul görmüştür. Görünen o ki MHP ve lideri Bahçeli’ye ihtiyaç vardır. Ülkücü kadrolar ülkenin bütünlüğü ve bekası için canını vermeye hazırdır. MHP’nin güçlenmesi için bizde Balıkesir olarak olağan üstü gayret sarf ediyoruz” 

Aşık Sefai’nin dizeleriyle sözlerini noktalayan İl Başkanı Par’ın konuşması salondan büyük alkış aldı.

ZEYTİN DALIYLA AFRİN’E GİRECEĞİZ 
HARMAN DALIYLA KANDİL’DEN ÇIKACAĞIZ
MYK üyesi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy de partililere şöyle seslendi:
“Rahmetli Başbuğ’un bir sözü var hatırlayın. “Bataklık kurumazsa sineklerle savaşmaktan sonuç alamayız” derdi. Türk askeri bugün bataklığa girmiştir. Türk askeri bugün bataklığı söndürmeye gitmiştir. Türk askeri onları bataklıkta yok etmeye gitmiştir. Türk askeri yerinde bataklığı kurutmaya gitmiştir.

Burada istismarcılar Türk askeri bataklığa girmiştir sözünü istismar etmesinler. Afrin bölge bir çok yer düzlükken dağlık bir bölgededir. Bugün mücadelenin yavaş ilerlemesinin sebebi dağların içerisindeki tünellerle siperlerle kazılması ve 2,3 metrelik silahlara karşı tedbiri alınan tünellere varlığıdır. Afrin PKK’nın Suriye’ye açılma ve örgütün siyasallaşmaya başladığı yerin adıdır. 2003’te PYD Afrin’de kurulmuştur. Öcalan Afrin’i kendisine karargah yapmıştır. İşte bu Afrin’deki terör hattı Avanos Dağlarından, Osmaniye Dörtyol Vadisinden Körfeze, Körfezden Ege’ye ve Muğla’ya kadar gelen PKK terör hattının da belendiği kaynaktır.

Bugün zeytin dalı harekatıyla bizi karşıladınız. Zeytin Dalı Harekatının ismi ve seçilmiş olan zeytinin sevgi barış, kardeşlik, fazilet insanlık olduğunu hepimiz biliriz. Türk askeri Afrin’i bir PKK, PYD pisliğinden temizlemek ve Balıkesir’i Ankara’nın, Erzurum’un Kilis’in güvenliğini sağlamak için gitmiştir. PKK’nın kendi halkına zulm ettiği, beşikteki bebesini, kümesteki tavuğunu ağırdaki ineğini katledin ki talimatının aynısını bugün PYD bölge halkına yapıyor. Türkiye buna müsaade edemez. Türkiye oradaki insanlara insani yardım için gitmiştir. Türkiye insan hakları için ordadır. Suriye’de bugün en insani hayat Türk askerinin bulunduğu yerdir. Afrin harekatı sonrası Minbüç,  daha sonrasında benim bir sözüm var zeytin dalıyla Afrin’e gireceğiz, harman dalıyla Kandil’den çıkacağız Allah’ın izniyle. Bunun için sizin milli iradeniz çok önemli. Bunun için askeri desteklemeniz çok önemli.” 

MHP'lilerin büyük bir dayanışmasına sahne olan programda partiye yeni katılan isimlere rozetleri takıldı.
İlk rozetler Afrin’de görev yapan Balıkesirli Mehmetçiklerin anneleri Müesser Akduman, Şerife İnan’a rozetleri takıldı. D
Editör: Haber Merkezi