Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Başkanı Suat Par görevden alındı. Yerine Orhan Dereli atandı. 
MHP Balıkesir teşkilatında parti içi muhalefetin, 24 Haziran seçimlerindeki tarihi başarısızlığı gerekçe göstererek görevden alınması için yoğun kulis yaptığı İl Başkanı Suat Par, bugün genel merkez tarafından azledildi.

MÜFETTİŞLER GELMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde Balıkesir'e gelen parti müfettişlerinin hazırladığı rapor, MHP Genel Merkez Yönetimi tarafından karara bağlandı. 


Yaklaşık 1.5 yıldır il başkanlığını yürüten Suat Par, görevinden alınarak yerine il yönetimini oluşturması amacıyla 6 Eylül İlçe Başkanı Orhan Dereli görevlendirildi.

MUHALEFET ŞOK YAŞADI!
Parti içi muhalefet Par'ın yerine kendi içlerinden bir ismin il başkanlığına getirilmesini beklentisi içerisindeydi. Muhalif isimler, Suat Par'a yakın bir isim olarak bilinen Dereli'nin atanmasıyla şok yaşadı. 


Balıkesir İl Yönetimini oluşturması için görevlendirilen Orhan Dereli, partinin önde gelen isimleriyle Suat Par'ın sahibi olduğu cafede buluşarak durum değerlendirmesi yaptı.
Bu arada, Suat Par, görevden alındığını sosyal medyadaki hesabından duyururken, "Hiç bir yere gittiğim yok" ifadesini kullanarak muhaliflerine gönderme yaptı. 
İşte Par'ın mesajı:

"Mensubu Olmaktan Şeref Duyduğum , Geçmişte Nefer Olarak Saflarında Yer Aldığım Ülkücü Hareketin , 2014 Temmuz Ayından 9 Temmuz 2017 Tarihine Kadar Yönetim Kadrosunda , 9 Temmuz 2017 de Yapılan İl Kongresinden Bu Güne Kadar İl Başkanı Olarak Hizmet Etmeye Çalıştığım Mİlliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı Görevim Bugün İtibarıyla Son Bulmuştur...
Süreçte Dik Duruş Sergileyen Tüm Ülküdaşlarıma Sonsuz Teşekkür Ederim...
Kimseden Hak Helalliği İstemiyorum ,
Çünkü Bir yere Gittiğim Yok , 
Son Nefesime Kadar Davamın Hizmetinde Olacağım ; 
İhtiyaç Duyulan Her Türlü Hizmeti Yapmaya Daima Hazırım....
Yeni Kadrosuyla , Liderimiz S.n. Devlet BAHÇELİ Beyin Tensipleriyle Balıkesir İl Başkanı Olarak Görevlendirilen Altıeylül İlçe Başkanımız S.n. Orhan DERELİ ye Çıktığı Bu Kutsal Yolda Başarılar Dilerim...
Liderim S.n. Devlet BAHÇELİ Beyin Emir ve Talimatlarına Uymak Tek Düsturumdur...
Suat PAR..."

Editör: Haber Merkezi