Siyasetin güçlü ve tecübeli ismi Cengiz Yücel Özek, milletvekiliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı
15 Temmuz darbe gecesi demokrasi nöbetlerinde sürekli boy gösteren ve aktif bir şekilde rol alan Cengiz Yücel Özek, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan'a Milletvekilliği aday adaylık başvurusunu yaptı.
AK Parti'de siyaset yapmak istediğini belirten Özek, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız 'sokağa çıkın' talimat verdiği zaman 15 dakikada içerisinde arkadaşlarımızla organize olup demorkasi nöbetimize başladık. 15 Temmuz'dan sonra daha aktif bir şekilde AK Parti ile birlikte siyaset yapma için istek ve arzumuz oldu. Bu seçim vesilesi ile Milletvekilliği aday adaylığı başvurumuzu yaptık" dedi.
"94 yılında Erdoğan ile birlikte Belediye Başkan adayı olduk"
Siyasi hayatının Refat Partisi'nde başladığını ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Refat Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 1994 yılında kendisinin de Balıkesir'de Belediye Başkan adayı olduğunu söyleyen Özek, "Refat Partisi'nde ilk belediye başkan adaylığını yaptım. Daha sonra Refah Partisi kapatılana kadar teşkilat başkanlığı görevini yürüttüm. Fazilet Partisinde kurucu ilçe yönetim kurulu üyesi oldum, sonrasında il başkanı oldum. Saadet Partisinin kurucu il başkanlığını yaptım. Has Parti'nin kurucular kurulu üyesi ve kurucu il başkanı oldum. 2012 yılında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış olduğu Haliç Kongre Merkezindeki bir programda AK Parti'ye katılım sağladık. Ve ondan sonra seçim dönemlerinde elimizden geldiği kadar bir nefer olarak gayretli çalışmalarımız oldu. 
Belirli bir görüşten geliyoruz. İlk eğitimlerimizi rahmetli Erbakan hocamızdan aldık. Cumhurbaşkanımız ile yıllarca siyaset yapma şansını yakaladık. Aynı dönemlerde Belediye başkan adayı olduk. Siyasetteki pratik uygulamalarımızı ve yeteneklerimizi Cumhurbaşkanımıza borçluyuz" dedi.
24 Haziran seçimlerini çok kritik gördüklerini ve ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını söyleyen Cengiz Yücel Özek, "Bugün yaptığımız aday adaylık başvurusu sadece bir adaylık başvurusu değil, AK Parti'de siyaset yapma iradesini ortaya koyma arzusudur. Çalışmak için,  gayret göstermek için geldik. Biz belli bir teşkilat tecrübesinde olan arkadaşlarız. Teşkilat terbiyesi aldık. Hiyerarşik yapıda çalışmaya alışık insanlarız. Bu konuda sizlerin emirlerine gireceğiz. 24 Haziran'da ülkemizin daha ferah bir Türkiye olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu seçimler basit bir seçim değil. Türkiye'de bazı sistemler değişiyor. Siyasetin  eski sıkıntıları giderilecek. Koalisyonlar ve hükümet kurma, yabancı güçlerin Türkiye'ye olan baskıları bitecek ve bir Hükümet çıkacak. Ve sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında inşallah ülkemizi hızlı bir şekilde daha ileriye ve muasır medeniyet seviyesine hep beraber taşıma arzusundayız. Gayemiz bu. İnşallah Rabbim razı olur. Bütün aday olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hep beraber çalışacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirslan: 
"Aday adaylığı bizleri onurlandırdı"
Cengiz Yücel Özek'in aday adaylığından dolayı onur duyduklarını belirten AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ise, "Yücel bey siyasi tecrübesi, teşkilatçılık tecrübesi ve Balıkesir sevdası olan saygın bir arkadaşımız. Böyle birinin partimizden aday adayı olması bizi onurlandırır. Partimize yoğun bir teveccüh var. Bundan dolayı da mutluyuz. Tüm aday adayı arkadaşlarımız, 'bizler bu davada birer nefer olmak için, bizde varız demek için buradayız. Listede olalım olmayalım bu bizim için önemli değil. Önemli olan bu davanın ve memleketin kazanması' diyorlar. Bundan dolayı da çok mutluluk duyuyoruz. İnşallah şehrimeze de teşkilatımıza da hayırlı sonuçlar getirecek güzel bir liste olur" dedi.
Konuşmalar sonrası Özek, aday adaylık başvurusunu Demiraslan'a teslim etti. 
Editör: Haber Merkezi