Karesi Belediyesi’nin Karesi Kent Konseyi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile anne adaylarına yönelik düzenlediği “Anneliğe Hazırlık Eğitimi Projesi” merkezi İstanbul'da bulunan Kent Araştırmalar Enstitüsünce Uluslararası İdealkent Ödülü’ne layık görülmesinin yankıları sürüyor,

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ödülü Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan UNESCO salonunda düzenlenen törenle almıştı.

Bunun kamuoyuna yansıtılması üzerine Karesi Belediye Meclisinin CHP'li üyeleri "ödüle para ödenip ödenmediğini" sordu. Bunun ardından karşılıklı söz düelloları başladı. 

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ ile başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi grup sözcüsü M. Birol Şahin ile devam eden söz düellosuna CHP İl Başkanı Serkan Sarı da katıldı. 

Sarı, CHP Meclis Grubu’nun “parayla alındığı” iddiasıyla gündeme gelen proje ödülüyle ilgili sağlıklı yanıt verilmeyen soruyu yineledi.

Sarı, ödülle ilgili soruların Meclis’te İstiklal Marşı okumayan üyeler olduğu iddiasıyla örtülmeye çalışıldığına dikkat çekti, “Karesi Belediyemiz ne yazık ki halkın merak ettiği bu soruya şeffaf bir yanıt vermedi” dedi.

Sarı'nın açıklaması şöyle:

İSTİKLAL MARŞINI HER OKUDUĞUMUZDA
GÖĞSÜMÜZ KABARIYOR, GÖZLERİMİZ YAŞARIYOR !

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan bir açıklamada Karesi Belediyesinde CHP’li bir Meclis üyesinin İstiklal Marşı okumadığı yönündeki iddialar üzerine; İl Başkanlığımızda düzenlediğimiz bir toplantı ile CHP Karesi İlçe Başkanımız Dilek Yalçın’a bu konu hakkında görüşleri sorulmuştur. Görüşme neticesinde Yalçın’ın, böyle bir olayın olmadığı yönündeki açıklaması doğrultusunda, yapılan bu haberler ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapılmıştır. Daha sonrasında gelişen olaylar ve açıklamalar doğrultusunda ilçe başkanlığımıza bu konu hakkında meclis üyemiz Cengiz Dikici’nin açıklamasının alınarak İl Başkanlığımıza bildirilmesi için talep yazımız gönderilerek konu yakından takip edilmeye devam edilmiştir. Yaşanılan bu süreç ile ilgili olarak gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Bizlerin, İstiklal Marşımızı okuduğumuz her ortamda göğsümüzü kabarıyor, manevi duygularımız şaha kalkıyor, bizi millet olarak bir ve bütün yapan en önemli millî değerimize hep birlikte saygı duyuyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE
HALKIMIZIN HAKKINI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halka Partisi’nin her üyesi bilir ki bu çatı altında hiç birimiz birey olarak kendimizi temsil etmeyiz. Bu sebep ile bizler Cumhuriyet’in kurucu ve koruyucu Partisi olan CHP’de siyaset yaparken omuzlarımızda 100 yıllık bir birikimin sorumluluğunu taşırız. Partimizde siyaset yapan hiçbir arkadaşım yaptığı eylemlerin sadece kendisini bağlamadığını çok iyi bilir. Bu çatı altında siyasi sorumluluk almış arkadaşlarım her attığı adımı düşünerek, bu sorumluluğun bilinci ile atar. Bu meclis döneminde mücadele veren meclis üyelerimiz de yaptıkları bütün eylem ve davranışlardan dolayı, bize oy veren seçmenimize ve partililerimize karşı sorumludur. Yaptığımız her hatanın sorumluluğunu alacak kadar da cesurdur. Geçmiş dönemde kentimizde kamuoyunun gündeminde yer alan Lunapark satışı ile ilgili olarak Altıeylül İlçe Başkanlığımızın öncülüğünde verilen mücadeleye hep birlikte şahitlik ettik. Daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Meclis üyelerimizin tamamının itirazına rağmen AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oy çokluğu ile bu satış meclis gündeminde kabul edildi. Bu satış için Altıeylül Meclis üyemiz Burhanettin Ağabeyoğlu’nun, İl Başkanlığımızın isteği ile açmış olduğu dava Altıeylül İlçe Meclis Üyemiz Avukat Taylan Benli tarafından takip edilmektedir. Bu konu hakkında halkımızı da aydınlatmak istedik. Bizim hiçbir Meclis üyemiz parti bilincinin ötesinde bir tavır ile mücadele vermeyecek kadar siyasi bilince ve birikime sahiptir. Karesi belediyesi ile ilgili ödül konusunda da aynı irade ve inançla konuyu sonuna kadar takip edeceğiz.

KARESI BELEDİYEMİZ AÇIKLAMA
YAPMAKTAN NEDEN KAÇIYOR ?

Ortaya atılan bu konunun tartışmalarının, esas konumuzun göz ardı edilmesine izin vermeden hep birlikte takip etmeye devam ediyoruz. Halkımıza hizmet etmesini, şeffaf, doğru dürüst bir belediyecilik hizmeti vermesini beklediğimiz Karesi Belediyemiz ne yazık ki, kamuoyunun merak ettiği soruları açık ve net bir dille ve belgelerini sunarak açıklama yapmaktan her nedense kaçmaya devam etmektedir. Şunu açıkça belirtiyorum ki, korkunun ecele faydası yoktur. Belediye yetkililerinden beklentimiz; alınan bu ödül için kaç para harcandığını kamuoyuna açıklamalarıdır. Karesi Belediyesi yetkilileri bilmelidir ki gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

Editör: Haber Merkezi