BALIKESİR Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bizleri hapse attırarak seçimde saf dışı bırakmak istiyorlar" iddiasında bulundu. 
OK, 1 Aralık'ta Balıkesir'e gelecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin programıyla ilgili olarak,  il başkanı Bayram Çılgın, belediye başkan yardımcısı Yusuf Özenç ile birlikte basın toplantısı düzenlendi.
Bahçeli'nin Balıkesir'deki katılacağı program hakkında bilgiler aktaran Ok, bir gazetecinin "ilan/reklam" ile ilgili sorusunu yanıtlarken, çarpıcı ifadeler kullandı. 
OK, isim vermeden Yeni Söz ve Yeni Gazetem'e göndermelerde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi: 

"Ben hala iki gazeteyi muhatap almıyorum, basın toplantılarımıza da almadım. Ama, buna en çok sizler karşı çıktınız.  Buraya onları da davet ediyoruz, niye böyle? Balıkesir'de ve Türkiye'deki genel kanı şu, 'herkesi davet et, ilanı da herkese ver'. Ben İsmail Ok olarak kendi şirketim olsa davet de etmem, ilan da vermem. Bu demek değildir ki ben onları seviyorum. Bu dünyanın öbür tarafı da var.
Allah'ın sopası yok derler. Bunu yapanların başlarına gelmedik şey kalmadı. Allah bir kısmını dünyada gösteriyor, ama hala aynı yolda gidiyorlar. Biliyorsunuz ben izlemedim, klip var benim hakkımda. Bunların arkasında kimin olduğunu biliyoruz biz. Terbiyeli maymun gibi hapse alındı, orada terbiye edildi, hizaya çekildi. Şimdi hem yavaş yavaş yemleniyor, hem de 'bak bizim dediğimiz yoldan gitmezsen ona göre ha, buraya saldıracaksın'. Bir şeyi hatırlatıyorum ben size; 2009'da da aynı yöntem vardı.
O zaman adı başka olan bu şahsın gazetesi Balıkesir'de bütün evlere bedava dağıtıldı. Ben 'asfalt parası alınmayacak' diye yazılı belge dağıtmama rağmen 'İsmail Ok gerçeği kabul etti asfalt parası alınacak dedi' diye basılan gazete de bedava dağıtıldı. Kim var bunun arkasında; kim finanse ediyordu? Gene aynı kişiler finanse ediyor. Demek ki bunlar bitik, bunların bir tek çıkış yolu var belden aşağı vurarak İsmail Ok'u bitirebilir miyiz. Yıpratamayacaklar, çünkü halk bizi biliyor.
Ben düğünde beraberim, cenazede beraberim, cemiyette beraberim, kahvede, pazarda beraberim. Adam gördüğü, aynı ortamı paylaştığı, aynı havayı soluduğu kişiyi bu gazetelerden, gazete parçalarından mı tanıyacak yani? Onları sevdiğimiz falan yok, neden ilan verdiğimizin gerekçesinin altını çiziyorum; Federasyon Başkanı da 'başkan sen haklısın ama böyle yapman gerekir' dediği için. Bir tek ümitleri var, İsmail Ok'u gayri ahlaki şekilde saf dışı bırakarak mahkum edip, bizleri hapse attırarak seçimde saf dışı bırakmak. Ama zerre kadar korkumuz, endişemiz yok. Allah'ımıza şükürler olsun çok rahatız. Güçleri yetmeyecek ."
Editör: Haber Merkezi