12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayan kumpas süreci 4 bin 403 günün ardından 1 Temmuz 2019'da resmen sona erdi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı davada mahkeme, "Ergenekon örgütünü kurma", "yönetme" suçundan tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Davada yargılanan ve yurtdışında bulunan tek sanık Dr. Çömez, 12 yıldır bulunduğu İngiltere’den Türkiye’ye dönmek üzere hazırlıklara başladı.

Bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isim olarak bilinen eski Balıkesir Milletvekili Çömez, dönüş haberini sosyal medya hesabından, Londra'daki Türkiye Başkonsolosluğuna gidişini içeren video eşliğindeki  "22. Dönem Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez Cennet Vatanımıza dönüş hazırlıklarına, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna gelerek başladı" paylaşımıyla duyurdu.

DÖNDÜĞÜNDE YAPACAĞI İLK İŞ

DHA'dan Gonca Yağçı'ya konuşan Turhan Çömez, İngiltere’de başarılı bir kariyeri olsa da Türkiye’nin kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi. 

Çömez, Türkiye’ye gittiğinde yapmak istediği ilk şeyin doğduğu topraklara gidip, sevdiklerini görmek olduğunu belirterek duygularını şöyle ifade etti:

"Boğazı görmek istiyorum, doğduğum toprakları görmek istiyorum, Eyüp Sultan’a gitmek, zeytin ağaçlarını kucaklamak, gün batımını izlemek istiyorum önce bunları yapmak istiyorum. Ondan sonra ne yapacaksanız diye sormak isterseniz açıkçası bilmiyorum, bunun kararını Türkiye verecek. Ama şu andaki planım kendi mesleğimde ilerlemek. Topluma hizmet etmek, insanları sağlıklarına kavuşturmak, genç doktorlar yetiştirmek. Şu andaki amacım bu”.

FETÖ’YE LANET OKUDU

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü yaklaşırken FETÖ hakkında da konuşan Çömez, Türkiye’de FETÖ’ye hiç pirim vermemiş, onlarla hiçbir irtibata geçmemiş, hiçbir şekilde yolu kesişmemiş nadir siyasetçilerden biri olduğunu vurgulayarak kurban seçilmesindeki temel sebeplerden birinin de bu olduğunu söyledi.

Turhan Çömez şöyle devam etti:


Milletvekilliği döneminde Turhan Çömez, kendisine ulaştırılan her sorunun takipçisi olduğu gibi çözümünü de üretiyordu.

“Toplumun bütün kesimlerine nüfuz etmiş bu yapıyı bu ülkede ilk deşifre edenlerden biri de benim. Buradayken bile Sayın Cumhurbaşkanına bir mektup göndererek, bu musibeti ülkenin başına saran yapının FETÖ olduğunu ve bugün bizim başımıza gelen belanın bir şekilde kendisinin başına gelebileceği konusunda kendisi uyardım. Maalesef Türkiye 15 Temmuz menfur darbe girişimini yaşadı. Buna destek veren, sebep olan, kurgulayan iç ve dış bütün unsurlara ve FETÖ’ye buradan lanet ediyorum. Umarım Türkiye bunlarla ilgili mücadelede biraz daha gayret içerisinde olur. Bu toplum bir nebze de olsa huzur bulur ve barış içerisinde yoluna devam eder”.


Ergenekon sanıkları arasında gösterildikten sonra Çömez hakkında ilginç hikayelerin anlatıldığı haberler yapılmıştı!

"HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM”
Geçen 12 yıl boyunca hiç kimseye kırgın veya dargın olmadığının altını çizen Turhan Çömez, şöyle konuştu: 
“Bu haksızlığa katkısı olan her kim varsa lütfen elini vicdanına koysun ve çocuklarının yüzüne bakarak bir düşünsünler. O kadar çok zulüm ve haksızlık yapıldı ki her kim bu haksızlıklara ve zulümlere ortak olduysa elini vicdanına koysun.” 

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

Ömür boyu ağır hapis ve ek olarak 15 yıl hapisle yargılanan Çömez hakkında Ergenekon savcıları Interpol’ün bulunduğu Lyon’a giderek kırmızı bülten çıkarmış aynı zamanda İngiliz hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmuşlardı. İngiltere’de cezaevine konan Çömez zamanın İçişleri bakanı Theresa May’a karşı açtığı davayı kazanmış İngiltere’de özgürlüğüne kavuşmuştu.

Editör: Haber Merkezi