CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Balıkesir’in Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde ziyaretlerde bulundu vatandaşı dinledi. “Sokağa çıkamıyorlar, çarşı pazar dolaşamıyorlar. Saraylarından çıkıp halkın arasına karışamıyorlar. AK Parti halkı unuttu” diyen CHP’li Ahmet Akın, vatandaşların durumlarını sordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, pazarda kendi ürettiği domateslerini satan kadının derdini dinledi. “Biz domates ekiyoruz. Ekim zamanı geldi. Ekemeyeceğiz. Zarar ediyoruz ” diyen kadın çiftçi “Fiyatlı gübreler. Alım gücümüz yok. Çok zor.” diyerek CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’a dert yandı.

Bir başka Pazar esnafı ile dertleşen CHP’li Ahmet Akın’a esnaf “çıkış yok” diyerek içini döktü. “Ben mısır ekiyorum. 15 dönüm mısırın maliyeti 38 bin lira. Ne kazanacağız. Hayvancılık ölüyor. Kim alacak silaj? Kazanacak mıyız? Kaç kişi yapacak bu işi. Parası olan mı yapacak? Köyde üretim bitti. İnsanlar toprağına gübre atamıyor. Ekemiyor. Boş oturuyor” dedi.

Esnafın ve çiftçinin hayat pahalılığı karşısında kan ağladığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, devletten de yeteri kadar destek alamayan esnaf ve çiftçinin artık dayanacak gücü kalmadığını belirterek, “Çiftçimiz kaderiyle baş başa bırakıldı. Esnafımız yalnız bırakıldı. Çiftçimiz ekemiyor. Üretemiyor. Ekmek istiyor ama  maliyetler öyle yükseksek ki ekemeyeceğiz diye dert yanıyor. AK Parti iktidarı için her şey yolunda. Enflasyon çarşıda pazarda yüzde 150 ama AK Partinin masasında yüzde 60. Memleket güllük gülistanlı değil.  Herkes kan ağlıyor” diye konuştu.

İFTAR SOFRASI PAYLAŞIMI

CHP'li Akın, iftarını açıtığı ailenin evinden bu fotoğrafları paylaştı.

Editör: Haber Merkezi