Saadet Partisi Balıkesir Karesi İlçe Teşkilatı, Millet İttifakı partilerinin 28 Şubat'daki "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" deklarasyonunda yer verilen Avrupa Birliği ile ilgili ifadelerden duyduğu kaygıyı açıklamaştı.

Karesi İlçe Başkanı Ruhi Demirtaş, yönetimindeki arkadaşlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Saadet Partimizin Milli Görüş'ü temsil hakkını kaybetmesinden endişe ediyoruz." sözleriyle endişelerini dile getirmişti. 

Bu açıklama sonrası Saadet Partisi Balıkesir Teşkilatı karıştı. İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, gece yarısı yaptığı açıklamayla İlçe Başkanı Ruhi Demirtaş'ı görevden aldığını duyurdu. Yerine ise Yusuf Seren'in getirildiği partinin sosyal medya hesaplarından açıklandı. 

DEMİRTAŞ: GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Karesi İlçe Başkanı Ruhi Demirtaş, görevden alındığına ilişkin kendisine her hangi resmi bir tebligat ulaşmadığını açıkladı.

Son gelişmeler üzerine partililerine gönderdiği mesajda Demirtaş, "İl başkanı tarafından bir mesaj paylaşılmış.bu doğru değil. Karesi ilçe başkanlığı görevimin başındayım. Görevimi kimseye de devretmedim. Bilgilerinize sunarım." ifadelerini kullandı. 

Yaptıkları açıklamada dile getirilen görüşlerin arkasında olduğunu belirten Demirtaş, resmi tebligatın ulaşması halinde görevi devretmeye hazır olduğunu ifade etti. 


İşte krize yol açan Saadet Partisi Karesi İlçe Teşkilatının açıklaması.. > TIKLA OKU

Editör: Haber Merkezi