Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Balıkesir mitingine katıldı. Balıkesir Stadyumunda gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Türk milletinin, geçmişinde bu topraklarda hep güzel başlangıçlar yaptığını ve 24 Haziran’da da yeni yönetim sistemiyle yine güzel bir başlangıç yapmaya hazırlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesirlileri, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’yi desteklemelerini istedi.


“REKABETİN MİLLETE VE MEMLEKETE DAHA ÇOK HİZMET VERMEK İÇİN YAPILMASI GEREK”

Siyasette rekabetin güzel olduğunu; ancak bu rekabetin millete ve memlekete daha çok hizmet vermek için yapılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri şahsını ne söylediğini, ne yaptığını, nelerle ve kimlerle mücadele ettiğini iyi bildiğini söyledi.

Türkiye’yi bugüne getirene kadar, vesayet odaklarından terör örgütlerine, darbecilerden uluslararası güçlere kadar çok farklı kesimlerin saldırılarına maruz kaldıklarını; ancak bugüne kadar hiçbirine eyvallah demediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Önce Allah’ımıza güvenerek, ardından milletimizle el ele, gönül gönüle vererek, hepsinin de üstesinden geldik. Ülkemizde demokrasinin standartlarını yükseltirken de, ülkemizi 3,5 kat büyütürken de sadece ve sadece milletimizin gözüne baktık. İcazeti de, iradeyi de, tasdiki de asla başka yerde aramadık. Kimseyi yerinden etmek için değil, milletimize hizmet etmek için vazifeye talip olduk.”

“146 PROJE İLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKTIK”

Geçen 16 yılda yapılan hizmetlerin referansları olduğunu; ancak bununla yetinmeyip önümüzdeki beş yıl için hedefledikleri binlerce proje arasından seçtikleri 146 proje ile milletin karşısına çıktıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Haziran’dan itibaren projelerini titizlikle hayata geçireceklerini dile getirdi.

“Türkiye, öyle atarak, tutarak, yalan-yanlış bir sürü şeyi arka arkaya sıralayarak yönetilebilecek bir ülke değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomisinden, maliyesinden, kamu kuruluşlarından, özel sektöründen haberi olmayanların yaptıkları şovların, sadece kendilerini gülünç duruma düşürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, yerli marka otomobil projesinin ne olduğuna dair hiçbir fikri olmayan bir adayın ‘Ben bu projeyi iptal ettireceğim’ dediğine ve projenin ‘20 yıl geride kaldığını’ söylediğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlbuki bu işi takip eden bakanlığımıza veya projede yer alan firmalardan birine gitse, kendisine yerli marka otomobil projesinin geleceğin teknolojilerine göre tasarlandığını anlatacaklar. Ama onun derdi zaten bu değil. Çünkü bunlar sadece yıkmayı bilir, yasaklamayı bilir, engellemeyi bilir; yapmaktan, ön açmaktan hiç anlamazlar” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi yönetmeye talip olanların internetten buldukları yalanlarla, iftiralarla dolu haberler üzerinden seçim kampanyası yürüttüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin Türkiye’ye en büyük kazanımlarından birinin, bu köhne siyaset anlayışını kökünden kazıyıp atacak olması olduğunu söyledi.

“24 HAZİRAN ESKİ DEVİR SİYASETİNİN TARİHE KARIŞTIĞI GÜN OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi yönetmeye talip olan hiç kimse, öyle boş atıp dolu tutma hesabıyla milletimizin karşısına çıkamayacak. Çünkü artık yüzde 15’le, yüzde 20’yle ülkeyi yönetme imkânı tamamen ortadan kalkıyor. Halkın en az yüzde 50’sinin desteğini almak da öyle kolay olmayacak. 24 Haziran, eski yönetim sistemiyle birlikte, eski devir siyasetinin ve siyasetçilerinin de tarihe karıştığı gün olacaktır. Yeni dönemde, bozgunculara, terörist sevicilere, ülkesini dışarıda kötüleyenlere, sadece takoz olmayı siyaset sananlara yer yok. Artık dönem, millete söyleyecek sözü olanın, sunacak projesi olanın dönemidir. Artık dönem, milletin değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle, beklentileriyle dalga geçenlerin değil, bunlara saygı duyanların dönemidir. Artık dönem, millete hizmet edebilecek siyasetçilerin, kadroların dönemidir.”

“DARBECİLER MİLLÎ İRADEYİ ÇİĞNEYİP GEÇTİLER”

27 Mayıs tarihinin Türk demokrasisinin kara günlerinden biri olduğunu 58 yıl önce bugün, milletin oylarıyla işbaşına gelen bir hükûmetin, darbeyle devrildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeciler sadece millî iradeyi çiğneyip geçmekle kalmadılar, tarihimizin en utanç verici cinayetine de imza attılar. Türkiye’nin Başbakanı, tamamı uydurma, tamamı deli saçması iddialarla idam sehpasına çıkartıldı” değerlendirmesinde bulundu.

“Menderes’i asanlar, ilmiği sadece onun boynuna değil, tüm milletimizin iradesine de geçirdiler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Adnan Mendes ile birlikte idam edilen Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle yâd ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehit Başbakan Menderes ve arkadaşlarının aziz hatıraları, demokrasimize niçin daha çok sahip çıkmamız gerektiğinin cevapları olarak milletimizin vicdanında ve kalbinde yaşamayı sürdürecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de darbeler asla rastgele yapılmaz. Hepsinin bir sebebi vardır; hatta hepsinin sebebi aynıdır. Türkiye ne zaman demokraside ve ekonomide atağa kalksa, hemen önce zemini hazırlanıyor, ardından bir darbeyle, muhtırayla önü kesiliyor. Menderes’in idamının ardından 1970’de bunu yaşadık, 1980’de bunu yaşadık, 1997’de bunu yaşadık. AK Parti döneminde de, 27 Nisan 2007’de e-muhtırayla başlayan, 17-25 Aralık’ta emniyet-yargı darbe girişimiyle süren ve 15 Temmuz’da darbe girişimiyle kanlı bir şekilde zirveye ulaşan benzer sıkıntılara maruz kaldık.”

İçeriden yıkamadıkları Türkiye’yi dışarıdan kuşatma çabalarını da, aynı projenin bir parçası olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dönemimizde, geçmişten farklı olarak, teşebbüse geçtiler ve neticeye ulaşmadılar. Milletimizle birlikte, sizlerle birlikte, bu teşebbüslerin hepsini de bozguna uğrattık” diye ekledi.

“TÜRKİYE’Yİ HER ALANDA MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜZERİNE TAŞIYACAĞIZ”

Bu sistemin sürekli darbe, muhtıra, vesayet ürettiği ve değiştirilmesi, bunun da yerli ve millî bir anlayışla gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemin değiştirilmesi meselesinin, birileri şahsileştirmeye çalışsa da, Türkiye’nin birliği, beraberliği ve geleceği meselesi olduğunu söyledi.

Yeni yönetim sistemini milletin şahlanışını kolaylaştıracak en önemli imkân olarak gördüklerini, yeni yönetim sisteminin imkânlarını en iyi şekilde kullanarak, Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesirlilerden 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığında ve milletvekilliği seçimlerinde destek istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar attıkları adımlarla siyaseti normalleştirmeyi, milletin arasındaki kardeşliği yüceltmeyi, Türkiye’yi her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımayı hedeflediklerini belirtti ve “Yeni dönemde de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye ekledi.
Editör: Haber Merkezi