Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, yeni seçilen ilçe başkanlarını tanıttığı toplantıyı, kongre öncesi gövde gösterisine dönüştürdü.  

Sarı,14 Aralık'taki Gömeç kongresiyle başlayan sürecin 26 Ocak'taki İvrindi kongresiyle tamamladığını söyledi.  

Otel Basri'deki toplatıda yeni ilçe başkanlarını tek tek tanıtan Sarı, genel polititkalar üzerine eleştiriler getirdi, halkın umudunun CHP olduğunu ileri sürdü. 

Sarı "Bugün mevcut yönetimin ülkemizin hiçbir sorununa çözüm olamadığını gören vatandaşlarımız, halkımız yakın zamanda bu yönetimin el değiştirmesini, hatta bu sistemin değişmesini talep ettiğini sokakta yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz” ifadesini kullandı.

Elazığ’da yaşanan depremde yaşamını yitiren vatandaşlar ba sağlığı dileyen Serkan Sarı, “Bugün depremde ölen vatandaşlarımızın hüznünü hepimiz yaşıyoruz, elimizden geldiğince, el birliğiyle hepimiz destek olmaya çalışıyoruz. Bugün bütün belediyelerimiz topladıkları yardımları, erzakları Balıkesir’de Erdek’inden Bandırma’sına, Edremit’e, bütün ilçelerimiz TIR’larla yardımlarını bu bölgeye ulaştırıyorlar. Biz bu tarz felaketlerin sonunda artık üzülmek istemiyoruz, yetkililerin tedbir almasını ve bu tedbirler doğrultusunda hiç bir vatandaşımızın burnunun dahi kanamamasını talep ediyoruz” dedi.

HESAP VEREN

HESAP SORAN 

Serkan Sarı, şunları söyledi:

 “İlçelerimizde başkanlarımız, bizleri en iyi şekilde temsil etmek üzere görevlerine geldiler. Önümüzdeki dönemde vatandaşlarımızın, halkımızın sorunlarının tartışıldığı, kişilerin değil, sorunların tartışıldığı ve çözüm için mücadele edildiği bir dönemin başlamasını istiyoruz.

Buna da önderlik edecek olan bugün bu dönemde seçilmiş olan ilçe başkanlarımızdır. Bütün ilçelerimizde gerçekten ses getirecek kadrolar kuruldu ve başkanlarımız ilçelerindeki sorunları gündeme taşıyacak, bizler el birlik milletvekillerimizle beraber bunların takipçisi olacağız ve sonuna kadar da sorunların çözümü için mücadele edeceğiz.

Şu anda seçilen 20 ilçemizden dört kadın ilçe başkanımız var ve geriye kalan 16 ilçe başkanımızın hemen hepsi genç başkanlar.

Bu enerjileriyle ve heyecanlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni 20 ilçe içerisinde iktidara taşıyacak enerjiyi ve umudu bizler görüyoruz ve bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. 16 Şubat tarihinde il kongresi yapılacak.

Kongre, yine Balıkesir’i iktidara taşıyacak kadroların belirlendiği bir kongre olacak, tam bir demokrasi şöleni şeklinde yaşanmasını istiyoruz. Bütün aday arkadaşlarımıza, bugün ilçe başkanlarımızla beraber başarılar diliyorum. Hep birlikte bunu başarabileceğimize de inanıyorum.

Biz ayrışarak değil, birleşerek ve güçlenerek kongrelerimizden çıkıyoruz. Devamında da 28-29 Mart’ta kurultayımız olacak. Kurultayda da yine genel başkanımızı belirleyerek önümüzde artık iktidara koşan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar özlemini giderecek olan kadroları hep birlikte görev başına getireceğiz.”

Editör: Haber Merkezi