SINDIRGI'da bir dönem yönettiği belediyeye yineden talip olan Ekrem Yavaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Sındırgı beş yıldan buyana ağlıyor. Seçim kaybetmeye daha tahammülümüz yok " dedi.

Partisinin Sındırgı'da seçim kazanması için gösterilen adayın ilçe merkezinden köylerine kadar çok iyi tanınan sevilen ve güvenilir bir kişinin olması gerektiğini vurgulayan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Ekrem Yavaş Yeni Gazetem'e yaptığı açıklamada Sındırgı'da partisinin seçim kaybetmeye tahammülünün kalmadığını ifade ederek "  İlçemiz beş yıldan buyana ağlıyor. Biz bu seçimi kazanmak zorundayız" diye konuştu.  

AK Partinin seçime girecek adayını belirlerken çok dikkatli titiz ve itinalı davranacağını belirten eski belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bunun için parti teşkilatının seçim yarışında tercih ettiği ismin dikkate alınmasını istedi. 

Yavaş seçimlerde aday olabilmek için herkesin kendi gücünü ortaya koyması gerektiğini dile getirdi.

Yavaş  sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hiç bir arkadaşımız Genel Başkanımızın, milletvekillerimizin yanında, arkasında değildir. Seçim almak için adayın ismi önemli. Temayüle sadık kalınmalı. Bazı kişiler Ekrem Yavaş genel merkezde yok ifadelerini kullanıyor. Yavaş'ın  yerelde seçimi kaybetmiş olduğu algılansaydı . Genel seçimlerde 87 kişi arasında 7'nci sırada milletvekili adayı gösterilmezdi.

AK Parti üzerine yük değilim artım var. Bugün büyükşehir içinde aynı şeyi düşünüyorum. Sındırgı'daki aday Ak Parti'den de güçlü olmalı.

Partimizin Balıkesir'de oyu yüzde 46,5, referandumda ise, yüzde 48,5. Yüzde 46,5'i yüzde 50'ye taşıyabilmek için üç buçuk puan daha fazla oy alacak bir adaya ihtiyacımız var. Ben ilçeler içinde Sındırgı'da en çok oy alan adamım. Yüzde 42 ile kaybettim. Onun için seçimi kazanmak yada kaybetmek Allah'ın takdiridir.

Çok  oy almak isimle yada çok çalışmakla ilgilidir. Ben Sındırgı'da en çok oyu alabileceğimi iddia edebilirim. Aday adaylığı sürecinde hiç kimse birinin yanında durmamalı. Biz seçim kazanmak istiyoruz. İlçede üç beldeyi kaybetmek Sındırgı'da seçimi kaybettiriyor. Dağ bölgesinde Ekrem'den başka popüler bir isim yok.  Bizim yaptığımız eserlerin dışında bir eser yok. İyi çalıştım. Belediye başkanlığı dönemimde bir kez mahkemeye gitmedim. Partimin yüzünü ekşitecek, boynunu aşağıya eğdirecek bir davranışta bulunmadım.

Bizim parayla pulla işimiz yok. Biz bu davayı seviyoruz. Sındırgı'da herkese, her güce ihtiyacımız var. Benim başkanlık dönemimde meclis üyesiyken gidip başka partiye çalışacaksın, bugünde ben adayım diyeceksin. Bize seçim kaybettiren hainler şimdi içimizde. Biz onları biliyoruz. Sındırgı'da böyle kişilerin varlığı Ekrem Yavaş adını büyütüyor. Biz seçimi almak istiyoruz. Ismarlama adaylar asla tutmaz. Sındırgı'da da bize inanıp güvenen, seven, bizimle özdeşleşen bir kitlemiz var."
Editör: Haber Merkezi