İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde Cumhur İttifakı adayları Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, Bandıma adayı Alp Bostancı ile Erdek adayı Turan Gün'e destek istedi. 
Erdek ve Bandırma'daki mitinglerde binlerce kişiye hitap eden Bakan Soylu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİLİK MEDERNİYETİNİN ÇOCUKLARIYIZ..

Bakan Soylu,Türkiye'nin Zeytin Dalı operasyonuyla huzur getirdiği Afrin'e Suriyelilerin dönmeye başladığını hatırlattı. 
"318 bin 500 Suriyeli, oraya huzur getirdik diye geri döndü" bilgisini paylaşan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Bizim orada hastanemiz var, hemşiremiz var. Doktorumuz var. Biz batı gibi değiliz. Gittikleri her yeri sömürdüler. Gittikleri yerde yeraltı kaynaklarını ve yerüstü kaynaklarını sömürdüler. Biz 600 yıl Osmanlıyla gittiğimiz her yere hakkaniyet getirdik. Kardeşlik getirdik. Onlar sömürdüler. Biz Cerablus'ta, Azez'de, Afrin'de bugün bizim hastanelerimiz var. Bizim orada savcılarımız var. Hakimlerimiz, kaymakamlarımız, vali yardımcılarımız var. Polisimiz, jandarmamız var. 4 bin kilometre karede Allahu Ekber diyen imamımız var. Biz büyük bir ülkeyiz. Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız." 

MİLLETİN DEĞİL PKK'NIN VEKİLLERİ...

Konuşmasında HDP'li milletvekillerine "milletin vekili gözüyle bakmadığını" dile getiren Soylu,  "İstanbul'da Taksim Meydanı'nda toplanacaklarmış. Oradan 15 vilayet yürüyüp Apo'nun serbest kalması için Diyarbakır'a kadar yürüyeceklermiş. Bunların vekillerine milletvekili demiyorum. Onlar bu milletin vekili olamazlar. Onlar PKK'nın vekili, terörün vekilidirler. Sizi yürüten adam değildir dedik. Bırakın İstanbul'da Taksim'de yürümeyi, 1 metre sonra polisimiz onları şapa oturttu. Diyarbakır'da burunlarını çıkaramdadılar. Bugün doğu ve güneydoğuda huzur var, kardeşlik var" diye konuştu.

SAADET PARTİSİNİN ŞİKAYETİ

Bakan Soylu Saadet Partisi'nin YSK'ya yaptığı başvuruya dikkat çekerek şöyle dedi:

"Saadet Partisi beni, sözlerimden dolayı Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet etmiş. Beni şikayet edeceğine, "Kürdistan"dan referans veren HDP'liyi şikayet etsin. Edebilir mi? Edemez"

Editör: Haber Merkezi