Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Türkiye'nin içinde bulunduğu hassasiyetin göz önünde bulundurmasını isteyerek, "Hem çözüm süreci, hem özür sürecine itidalle yaklaşılması gerekiyor. Bu işin insanların hislerine, duygularına kapılarak çözülmesi mümkün değil" uyarısında bulundu.

Balıkesir'deki işadamları derneklerine giderek, hükümetin terörü sonlandırma amacıyla başlattığı çözüm sürecine destek isteyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, "Türkiye itibarlı bir ülke terörü de bitirince dünyanın en önde gelen devleti olacak. Ülkenin önü açık, terör belasından kurtulalım, bizi kimse tutamaz" dedi.

BALIKESİRLİ İŞADAMLARINDAN
ÇÖZÜM SÜRECİNE TAM DESTEK

Uğur, hükümetin başlattığı çözüm sürecinde terörü sonlandırma gayretine Balıkesir'de kurulu işadamları dernekleri BAGİAD, TÜMSİAD, BİAD ve BASİAD yöneticilerinin de olumlu baktıklarını bildirdi.

Uğur, "Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Balıkesir'de başına gelmedik kalmayan bir sanayici olarak bu işin içindeyiz. Sizin lisanınızdan anlayan bir kişiyim. Sizler gibi bir işadamı olarak fikrinizi, görüş ve önerilerinizi almaya geldim" diye konuştu. Hükümetin çözüm sürecine tüm sivil toplum kuruluşlarının destek olmasını istedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, "Hem çözüm süreci, hem özür sürecinin itidalle yaklaşılması gerekiyor. İnsanların hislerine, duygularına kapılarak çözülmesi mümkün değil" uyarısında bulundu.

"BÖYLE GELMİŞ, BÖYLE GİDER DEMEDİK"

Uğur, işadamları turuna Rahmi Kula'nın başkanlığına yaptığı Balıkesir Genç İşadamları Derneği ile başladı. Ülkede güven ve istikrar ortamının olması halinde işadamlarının elini taşın altına koyduğunu dile getiren Uğur, "Ülkemizde son on yıl içinde istikrar ortamı sağlandı. Gündemimizde 30 yıldır güven ortamımızı bozan 30 bin insanımızı kaybettiğimiz terör sorununun çözümü yönünde bir süreç var. Hükümetimiz böyle gelmiş böyle gider demedi. Bu kez Başbakanımız büyük bir risk aldı. Terör örgütüne de silahları bırakın bundan sonra siyaset konuşsun" dedi.

Bu sürecin sivil toplum örgütleri, işadamları tarafından desteklenmesi lazım ki bu süreç sonuçlansın. Silahlar sussun, kan dursun, şehit olmasın. İnşallah bu süreç sizin de desteklerinizle başarıya ulaşacak.  Terör dolayısıyla ülkenin 30 yılda 300 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor. Bu parayla 150 boğaz köprüsü yapılıyor. Bin tane hastane yapılıyor diye konuşuluyor. Ülkemiz bu 300 milyar doları kaybetmeseydi. Belki 2023 yılı hedeflerine şimdiden ulaşırdı.

Güneydoğu'daki yatırımcı bile kendi bölgesine yatırım yapamıyor. Çünkü orada terör var diye korkuyor. Bu terör bittikten sonra ülkemiz büyük bir ivme kazanacak.

"BU SÜREÇ HEP BİRLİKTE GÖTÜRÜLECEK BİR SÜREÇ"

Bir de son İsrail'in Türkiye'den özür dileme meselesi var. Bu da çok önemli İsrail tarihinde böyle bir özür dilememiş. Başbakanımızın dik duruşu sayesinde bu ülke özür diledi. Tazminat ödemeyi ve Filistin'e koyduğu ambargoyu kabul etti. Hem çözüm süreci hem özür süreci itidalle yaklaşılması gerekiyor. İnsanların hislerine, duygularına kapılarak çözülmesi mümkün değil. Akıllıca bilimsel tecrübelerimizi konuşturarak, atılacak adımlar Türkiye'yi Ortadoğu'da İsrail'le olan ilişkilerimizde hem çözüm sürecinde bizi başarıya götürür. Biz istedik ki bunun için işadamlarımızı ziyaret edelim. İşadamlarımızın tekliflerini, önerilerini alalım istedik. Bu süreç hep birlikte götürülecek bir süreç. Bu süreç sonunda sınırlarımız aynı kalacak. Ama Türkiye'nin etkisi Osmanlı coğrafyasına olacak. Bayrağımızdan, toprağımızdan taviz vermek aklımızın ucundan geçmez. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden sonra bütün Arap dünyası dahil tüm dünya bizi takdir etti. Bu Türkiye'nin itibarını da ortaya koyuyor. ABD Başkanı Obama, İsrail'i gidip 'Hadi bakalım Türkiye'den özür dile' demez. Güzel gelişmeler var, biz sahip çıkarsak her şey iyi olacak. Çözüme ulaşacağız. İtibarımız daha da artacak" dedi.

"SINIRLARIMIZ AYNI KALSIN"

BAGİAD Başkanı Rahmi Kula ise, "Terör için ülke ekonomisinden 300 milyar dolar gibi bir rakamın çıktığı söyleniyor. Bu parayla ülkemizde çok büyük yatırımlar yapılabilinirdi. Bizim sınırlarımız, kırmızı çizgilerimiz aynı kaldıktan sonra, aynı bayrak altında devam ettikten sonra bu sürece kimsenin hayır diyeceğini zannetmiyorum. Tek bayrak, tek vatan, tek millet önemli" diye konuştu.

"BÖLÜNMEYİ DÜŞÜNMÜK ANLAMSIZ"

Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, gittiği Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nde çok sıcak karşılandı. TÜMSİAD Başkanı Eşref Koçak, hükümetin çözüm sürecine tam destek verdiklerini söyledi.

"Bölünmeyi düşünmek çok anlamsız. Terörist bugün varsa yarın yok. Bugün bunu ülke olarak muhattap aldıysak, sorunun çözümü için. Başbakanımız dünyanın başbakanı haline geldi. Çok güçlü ve dirayetli" diyerek terörün bitirilmesi barış süresinin sağlanması halinde ülkenin kalkınma yolunda daha büyük adımlar atılacağını  söyledi.



Koçak, barış sürecine kendilerinden destek isteyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur'a özel olarak hazırlanmış Kur'an-ı Kerim hediye ederek, "Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

"HÜKÜMETİN BAŞARISI  TERÖRÜN GÜCÜNÜ KIRDI"

Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) Başkanı Dr. Mümin Temel de "Hükümetimizin uluslararası alanda kazandığı büyük başarıları bu işin yurt içi ve yurt dışı ayağı bağlantılarının gücünü kırdı diye düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki çözüm sürecinin de daha güzel günleri getireceğine inanıyoruz. Bütün çabaları gönülden destekliyoruz. Yıllık 30 milyar dolara yakın harcanan paranın kalkınmaya aktarılmasıyla ülkemiz bir o kadar daha kalkınacak. Yatırımlar hızlanacak, 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmemizde büyük katkı sağlayacak. Size bu çabalarınızdan dolayı gerek parti, gerek hükümetiniz adına teşekkür ediyoruz. Derneğimizi ziyaret ettiğinizden dolayı onur duyduğumuzu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.


UĞUR, İŞADAMLARINI  
ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, işadamları dernekleri ziyaretinin son durağı ise BASİAD oldu. Uğur, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine çözüm sürecini anlattı.

BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik ve yöneticilere Türkiye'nin ekonomik krizde can çekişen komşu ülkeler yanında diğer ülkelerin içinde bulundukları konumları rakamlarla anlattı. Edip Uğur, iktidarları döneminde son on yıl içinde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeleri de dile getirdi.

Uğur, dünya ülkelerinin istatistiklerini tutarak anında güncelleyen The Global Debt sitesine girerek, Türkiye'nin durumunu gözler önüne serdi. Uğur'dan etkilenen BASİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Bekki, "Barış sürecini başlatan ve buna katkı sağlayan herkese buradan teşekkür ediyorum" dedi.

> Mustafa SÜTÇÜOĞLU

Editör: Haber Merkezi