Karesi Belediye Başkan adamı AK Partili Dinçer Orkan ile Altıeylül Belediye Başkan adayı CHP'li Esin Balıbek, belediye meclisi üyesi adayları ve partililerle TEMAEVİ'ni ziyaret ederek, İl Temsilcisi Metin Kuter'le görüştü. Çalışmalar hakkında bilgi aldı. "TEMA Vakfı 2019 Yerel Yönetimler İçin Ekosiyaset Belgesi'ni imzaladı.

Vakfın gönüllü üyesi de olan Balıbek ile AK Partili Dinçer Orkan başkan seçilmeleri halinde doğayı korumayı öncelikli görevi bilip, yeşil alanları arttırmak için çalışacağını söyledi. 

TEMA'DAN TEŞEKKÜR VE ÇAĞRI

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Metin Kuter, Balıbek ile Orkan'a duyarlı davranışı  için teşekkür ederken diğer başkan adaylarını da beklediklerini bildirdi.

 "Doğa dostu, iklimden anlayan, suyun değerini bilen, toprak hayattır diyen belediye başkanları arıyoruz" diyen Kuter şunları söyledi:

"Kente ilişkin alınan her karar ve atılan her adım, vatandaşların yaşam kalitesini etkilediği gibi toprak, su, orman, mera, tarım alanları gibi doğal varlıkları ve ekosistem bütünlüğünü de etkilemektedir. Bir başka deyişle, kenti yönetenlerin arazi kullanımı, yapılaşma, su ve atık yönetimi, ulaşım, enerji gibi alanlardaki tercih ve uygulamaları doğal varlıklarımızın kaderini belirlemektedir. İklim değişikliğiyle birlikte karşı karşıya kaldığımız etki ve riskler de dikkate alındığında kent politikaları ile doğal varlıkların korunması ve 'sürdürülebilir yaşam ilkesi' ne yönelik politikaların birbirinden ayrı düşünülemeyeceği görülmektedir. Tüm başkan adaylarının bu belgeyi imzalayacağına inanıyoruz"

Editör: Haber Merkezi