31 Mart 2019 tarihinre yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de tüm Türkiye'de aynı anda  temayül yoklaması gerçekleşti. 

Balıkesir'deki yoklama MKYK Üyesi Mustafa Ataş, MKYK Üyesi Coşkun Keklik, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın'ın yönetiminde yapıldı.
Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'ndeki oylama elektronik sistemle gerçekleşti.


Partililer bilgisayar ekrana çıkan bu sayfadaki boşluklara gönüllerindeki üç büyükşehir belediye başkan adayının ismini yazdı.


Oylamada ayrıca mini bir anket de yapıldı. Partililere, belediye hizmetlerinden memnun olup olmadıkları yanında "Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz? soruları yöneltildi.Ayrıca iki isim yazmaları istendi.


İl Başkanı Hasan Demiarslan, tercihlerini yaptıktan sonra yayımladığı mesajda; "Temayül Yoklamamıza katılan tüm teşkilat üyelerimize çok teşekkür ediyorum. 24 Haziran'da ayağa kaldırdığımız Balıkesir'i, hep birlikte şaha kaldıracağız." dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE 20 İLÇE OYLANDI

Balıkesir'in 20 ilçe teşkilatı yanında mahalle başkanları, gençlik ve kadın kolları, belediye meclis üyeleri  gönlündeki Büyükşehir ve 20 ilçe belediye başkanı adayları için üçer isim önerisinde bulundu.


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile, Altıeylül Belediye Başkanlığına talip olan yardımcısı Yusuf Hocaoğlu temayül yoklaması öncesi birbirine başarı diledi.

SON SÖZÜ REİS SÖYLEYECEK
Elde edilen veriler, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sunulacak. Ardından Belediye Başkan adayları belirlenerek ilan edilecek.  

Editör: Haber Merkezi