CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bu gün Balıkesir’de Milletvekili Adayları Ahmet Akın, Dr. Fikret Şahin, İrfan Barış, İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve yönetim il kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Tezcan, Pazar günü Türkiye’nin önündeki en büyük engelden kurtulacağını sürdü. Tezcan 16 yıllık ak parti iktidarının Türkiye’yi itibarsızlaştırdığını, ekonomik olarak güçsüzleştirdiğini belirterek, partisinin iktidara geldiğinde ekonomik alanda, tarım alanında ve eğitimde yapacaklarını anlattı. İncenin Cumhurbaşkanı, CHP’nin de TBMM’de çoğunluğu sağlayacağına dikkat çeken Tezcan, “Pazar günü sandık önümüze geliyor. 4 gün sonra Türkiye bir başka sabaha uyanacak. Önümüzdeki pazartesi günü Türkiye temel problemlerinden kurtulma hafifliği içinde uyanacak. Bir tarafta genel başkanımız kemal Kılıçdaroğlu bir tarafta Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, milletvekili adaylarımız ve en önemlisi vatandaşlar yola çıkmış karınca misali harıl harıl çalışıyor. Memnuniyetle paylaşmak isterim ki halk artık statükoyu reddediyor. AK Parti iktidara geldiğinde statükoyu kaldıracağını söylemişti, bu gün statükonun temsilcisi oldu. Değişimin ve demokrasinin önündeki tek engel AK Parti’nin kendisidir. Hukuk devletinin, adaletin, özgürlüklerin, işsizlik ve yoksullukla mücadelenin önündeki tek engel Ak Parti. Refah düzeyini yükseltmenin ve refah toplumu yaratmanın önündeki tek engel  AK Parti’nin kendisi. Dijital devrimi yakalamanın, tarımda kalkınmayı sağlamanın, tarıma dayalı kalkınma hamlesi sağlamanın önündeki tek engel Ak Parti” dedi.

 

TÜRKİYE 2 BÜYÜK LOBİYE TESLİM EDİLMİŞ

Tezcan, Türkiye’nin bir tarafta faiz lobisi, diğer tarafta ithalat lobisi olmak üzere 2 büyük lobiye teslim edildiğini belirtip Erdoğan ve Ak Parti hükümetini eleştirdi Tezcan, “Tayyip Erdoğan 16 yıllık iktidarının sonunda miting meydanlarında faizden şikayet ediyor. 16 yılda faizi indiremediği gibi faiz lobisinin en fazla kar ettiği dönem AK Parti dönemi. Hiçbir cumhuriyet hükümeti döneminde ne içeride, ne dışarıda faize ödenen para bu kadar fazla olmadı. Buna rağmen konuşmasında seçimden sonra faizleri nasıl indireceğini söylüyor. Komedinin ve mizahın bu kadarı olur. Madem indireceksin seçimin geçmesini niye bekliyorsun. 16 yıldır ülkeyi yöneten biz değiliz. 16 yıldır ülkeyi idare eden sensin. Bu gün ticari faizler yüzde otuzlara dayandı. Milletin dişinden tırnağından arttırdığı faiz lobisine gitmiş. Diğer tarafta ithalat lobisi tarımı ve çiftçiyi bitirmiş iktidarın yandaşı olanları zenginleştiren bir ithalat lobisi ile karşı karşıyayız. Türkiye kendi topraklarında üretebileceği her şeyi ithal eder durumda. Nohut, mercimek, buğday, pirinç, pamuk, ne yaparsa dışarıdan ithal eder durumda. Hollanda coğrafi olarak Konya’dan küçük bir ülke olmasına rağmen tarımsal mal ihracatı 180 milyar dolar, Türkiye’nin 12 milyar dolar. Türkiye’nin 15 katı fazla ihracatı var. Böyle bir tablo statükonun ta kendisi. Bu tablo işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısı üretiyor. Çözmemiz gereken temel sorun. Bunun için yola çıktık. Bir yeni iktidar işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu çözdüğü zaman anlamlı olacak. İşsizlik ve yoksulluğu ortadan kaldırmayacak iktidara talip değiliz. Bunların yaptığı gibi 6 milyon işsiz 16 milyonu yoksulluğa terk etmiş bir iktidar istemiyoruz. Onun yerine gençlere iş bulan, üniversiteleri, eğitim sistemi, okulları, istihdam garantili, iş garantili eğitimi yerleştiren bir Türkiye kuracağız. Tepeden tırnağa reform iktidarı, yaratacağız. Reform hükümeti kurmak için geliyoruz. 24 Haziranda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çoğunluğu sağlayacağız. Bununla bitmiyor, 24 Haziranda bir büyük tercihte daha bulunacak milletimiz. İnşallah Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı’nda TBMM’de Cumhuriyet Halk Partisinin etkin ve güçlü olduğu bir parlamentoda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevk ve idaresinde bir yeni dönemi başlatacağız” dedi.

Tezcan Daha sonra Milletvekili adayları ve parti yöneticileri ile birlikte Balıkesir Esnaf Odaları birliğini ziyaret etti, esnafı dolaştı, vatandaşlarla sohbet etti. MHP seçim standına ziyarette bulunup selamlaştı. 

 

Editör: Haber Merkezi