HÜRRİYET Gazetesi, vekilliği döneminde bir çok kez haberlerine konu ettiği Balıkesir eski Milletvekili Tülay Babuşcu'yu bu kez ticari yaşamıyla yayın konusu yaptı. 
Dinçer Gökçe imzasıyla "Babuşcular eczaneyi, kuyumcuyu kapattı, icralarla boğuşuyor" başlığı altında yayınlanan haber büyük yankı uyandırırken, ticari yaşamı ilgilendirmesi nedeniyle tepki topladı. 
Haberde, "Tülay Babuşcu ve eşi Lütfi Babuşcu’un ortak oldukları şirketleri yoğun haciz baskısı altında. İddiaya göre 10 milyonu aşkın borçları bulunan çift sahip oldukları iş yerlerini birer-birer kapattı." ifadelerine yer verildi. 
Gazetenin internet sitesinde yer alan http://www.hurriyet.com.tr/reklam-arasi-degil-film-bitti-40023324 bu üzerine, Tülay Babuşcu sosyal medyadaki kişisel hesabından açıklama yaptı. 

Şirketlerinin faaliyetlerinin kesintisiz olarak devam ettiğini belirten Babuşcu, "Balıkesir'de işlerimizin başında ve siyasette olmaya devam ediyoruz, edeceğiz" şeklindeki ifadelerini paylaştı. 
Hakkıındaki "icralarla boğuşuyor" haberi üzerine  Pabuşcu'nun facebook'taki kişisel sayfasından yaptığı duyuru şöyle: 

"Değerli Arkadaşlar
Artık kısa bir açıklama yapmanın vakti geldi.Yakın zaman önce meydana gelen ve artık kimler tarafından yapıldığı ortaya çıkan bir komplo sonucu 2 işyerimi tadilata almış bulunuyorum.
Yılmaz Ç. adlı bir dolandırıcı şirketimizde çalışırken ele geçirdiği çeklerimizi, çek kanununa aykırı olarak kendi adına 3.şahıslara doldurtmuş, işlem yapmaya, ticari, siyasi ve soysal itibarımıza bilerek ve kasıtlı zarar vermeye kalkmış ve şu an açıklama gereği duymadığım, vatandaşlarımızın da tanidiğı bazı isimlerle kumpas kurmaya kalkmıştır.
Netice itibariyle asgari ücretle yanımızda uzun süre çalışmış olan Bağlar Sokağında oturan Yılmaz Ç. isimli şahsın ve digerlerinin arzu ettiği ancak hayali olan bu rakamları takdir edersiniz ki hayali olduğu için ödeme ve olayı kapatma pozisyonuna girme gereği duymadan hemen Savcılığa ve Hukuk Mahkemesine gerekli başvuruları yaparak adaletin bulması için süreci başlatmış bulunmaktayım.
Şirketlerimle bu konu farklı pozisyonda olduğu için şirketlerimin tüm faaliyetleri kesintisiz devam etmekte ve Adli süreç boyunca da ailece Balıkesir'de ,vatandaşlarımız ve işlerimizin başında ve siyasette olmaya devam ediyoruz, edeceğiz.
Şu ana kadar bize müşterilerimizin maduriyeti dışında vermiş olduğu önemli bir zarar yoktur.
Hakkında Dolandırıcılık,Kamuyu buna alet etme,ve daha başka suçlardan adli süreç devam etmekte olup,  tüm vatandaşlarımızı da bu şahıs hakkında dolandırılmamaları konusunda uyarıyorum.
Bu konuda benim bilmediklerimi bilip paylaşmak isteyen arkadaşlarım messenger dan yazabilirler.
Saygılarımla"
Editör: Haber Merkezi