Ak Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı  A. EdipUğur, yaklaşık 1 saat süren konuşmasının son bölümünde Balıkesir ilinin gündemine oturan Sanayi ve Ticaret Odaları'nın seçimlerine değindi.
Bazı çevrelerce oda seçimleri öncesinde kıyametin koparıldığını ileri süren Uğur, demokrasi ve sandığın çok güzel şeyler olduğunun altını çizdi. Uğur,  "Ancak 300 kişiyle seçim yapanlar, makamları işgal edenler şimdi birden sahaya indiler. Bundan Balıkesir kazançlı çıkacak" ifadesini kullandı.
 “Demokrasi ve sandık çok güzel bir şey. Oy istemek çok güzel” diyen Uğur, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne mensup milletvekillerinin hergün yollarda olduğunu işaret etti.
KAZANAN BALIKESİR OLACAK
Kendisinin haftada bin 500 kilometre yol yaptığını bütün ilçelere gittiğini anımsatan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Bütün siyasi partiler böyle yapıyor. Çünkü onlar oy alacak, oy almazlarsa seçilemezler. Sandık şart. 
Ancak 300 kişiyle seçim yapanlar, makamları işgal edenler şimdi birden sahaya indiler. Ne güzel değil mi? 
Biz Balıkesir'e hizmet ediyoruz. 
ÇALIŞMALAR FABRİKALAR ÇALIŞACAK
Git bakalım 18 ilçeyi gez. Marmara Adası'ndaki mermercinin sıkıntısı ne? Edremit'teki zeytincinin, yağcının hali ne? Hiç gittin mi? 18 ilçeye millet dağıldı. Edip Uğur hepsini yollara döktü, hepsi yollarda. Yollara düşüp, oy isteyeceksin. Vatandaşın derdini soracaksın. Bundan Balıkesir kazançlı çıkacak. 
İnşallah çalışmayan fabrikalar çalışacak. Ben mahcup olmak istiyorum. Gelsin çalıştırsın, aş, iş kapısı açsın. Ben de mahcup olayım. Balıkesir için mahcup olmaya her zaman razıyım. Bizim başka gayemiz, hedefimiz yok. 
KÖTÜ GÖSTERMEK YANLIŞ
Siyaset kötü bir şey değil. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bütün siyasi partilerin başımızın üzerinde yeri var. 
Tabi ki rekabet olacak. Hiç bir siyasi parti hakkında da en ufak bir söz söylemiyoruz. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Vatandaşa gidip talebini, sıkıntısını dinliyoruz. Gidip bunu Ankara'ya anlatıyoruz. Siyaseti kötü göstermek yanlış."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, Şubat ayı içerisinde yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin iş dünyasında önemli bir hareketliliği de beraberinde getirdiğine değindiği konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:  
"Bu durum hem Balıkesir'in hem de basının hayrına oldu. Habersiz kalmadınız. Sizin de kıymetinizin olduğunu anladılar. Bu seçimler Balıkesir'imiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum.” 
Editör: Haber Merkezi