Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir’e geldi. Vali Hasan Şıldak tarafından Edremit Kocaseyit Havalimanında karşılanan Bakan Karaismailoğlu incelemelerine ilk olarak Ayvalık İlçesi ile başladı. 


Programına, Ayvalık İlçesi Altınova Mahallesi'ndeki balıkçılar kooperatifini ziyaret ettikten sonra balıkçı barınağı yapılması planlanan alanlarda incelemede bulunarak başlayan Bakan Karaismailoğlu, 21 Mayıs tarihinde bölgede yaşanan fırtınada hasar gören teknelerin sahiplerini ziyaret etti. Balıkçıların sorunlarını dinleyen Bakan Karaismailoğlu, Ayvalık’a yakışır modern balıkçı barınakları ve gezi teknelerinin modern şartlarda bağlanmaları, onların faaliyetini sağlamak için önemli çalışmaların projelerini başlattıklarını ifade etti. Tekne sahipleri, Ayvalık’a kalıcı ve modern balıkçı barınağı yapımının planlanması için geldiklerini söyleyen Bakan Karaismailoğlu’na taleplerinin karşılanmasından mutlu olduklarını söyleyerek, fırtınanın ardından yapılan yardımlar için teşekkür ettiler. 

Bölgede incelemelerine devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu programı kapsamında Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nında hizmet veren gezi teknelerini ziyaret etti. Aynı fırtınada zarar gören gezi teknelerinin sahipleriyle de bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu yaşanan yoğun fırtına nedeniyle balıkçı ve gezi tekneleri başta olmak üzere deniz yapılarında önemli sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Ayvalık önemli bir afet yaşadı. Yoğun fırtına nedeniyle burada hem balıkçı teknelerimiz hem gezi teknelerimiz olsun, deniz yapılarında çok önemli sıkıntılar yaşandı. Devlet olarak ilk günden itibaren Ayvalık gündemimizde. İnşallah bu afeti en az hasarla ve eski hasarları unutturarak çözmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İlk günlerde, can suyu olarak önemli bir miktarda yardım yapıldı. Bu yardımlar devam edecek, hem balıkçı tekneleri hem gezi teknelerimiz açısından. Tabi önce Altınova’daki balıkçı kardeşlerimizle birlikte olduk. Şimdi de Ayvalık merkezdeyiz. Ayvalık’a yakışır modern balıkçı barınakları, gezi teknelerinin modern şartlarda bağlanmaları ve onların faaliyetini sağlamak için önemli çalışmaların projelerini başlattık.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 19 yıldır Türkiye genelinde yaptığımız ulaştırma ve altyapı yatırımlarında ne kadar büyük projelerin üstesinden geldiysek Ayvalık'ta da buradaki deniz yapıları konusunda da çok önemli gelişmelerin olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı'mız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımızla birlikte ekip olarak Ayvalık´ın, devamında Balıkesir'in geleceği için önemli adımlar atacağız. Ulaştırma ve altyapı konusunda; kara yolu, hava yolundaki büyük başarılarımız, deniz yolunda da devam edecektir. Ayvalık artık gündemimizin tam ortasında. Deniz yapılarıyla ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak. Bugün gündemimiz tamamen Balıkesir." 

İVRİNDİ TEMASLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ayvalık İlçesindeki temaslarının ardından, İvrindi İlçesinde yapımı süren İvrindi-Korucu yol çalışmalarını inceleyerek, “Edremit-Balıkesir yolu üzerinde İvrindi kavşağındayız. İnşallah önümüzdeki günlerde hem İvrindi kavşağının hem de arkasındaki 4 kilometrelik bölünmüş yolu tamamen hizmete alacağız. Projenin geri kalan kısmını da en hızlı şekilde tamamlamak için görüşmelerimizi yapıyoruz. Buranın açılışına müsait olursak gelmeye çalışacağız. Trafik kazası riskini de ortadan kaldırarak, bölünmüş yol olarak uzun yıllar hizmet edecek.” şeklinde konuştu.

CUMA NAMAZINI PAŞA'DA KILDI

Programına İl Merkezinde devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Cuma Namazı ardından çevredeki esnafı ziyaret ederek hayırlı kazançlar diledi.

Bakan Karaismailoğlu programına Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret ederek devam etti. Vali Şıldak Valilik ziyaretinde Şeref Defterini imzalayan Bakan Karaismailoğlu’na ziyaret anısına hediye takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu daha sonra Balıkesir-Savaştepe yol yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu. 

SAVAŞTEPE YOLUNDA İNCELEME

Balıkesir-Savaştepe yol yapım çalışmaları hakkında bilgi almasının ardından Karaismailoğlu şunları söyledi:

 “Türkiye’de 6100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin 200 kilometreye çıkarttık. Bu yollar sayesinde zamandan ve egzoz emisyonundan 2 buçuk milyar dolarlık tasarruf sağlıyoruz. Bu yollarla birlikte taşıt hareketliliği yüzde160’a yakın arttığı halde, kazalarda yüzde 80’e yakın azalma sağlandı. Bu kazaların azalması ile de binlerce can kurtarıldı.  İstanbul-İzmir otoyolu sayesinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Manisa ve İzmir, zamandan ve yakıttan olağanüstü faydalar sağladı. Bu yol olmasaydı 8 saat süren seyahat süresi 12 saatlerin üzerine çıkacaktı. Eski yolda yol kapasitesi bitmişti. Yeni yol da hem 100 kilometre mesafeyi kısalttı hem de zamanı kısalttı. Balıkesir İstanbul arası 2 saate, Balıkesir İzmir arası 1,5 saate düştü. Tabii bu yolların konforunun, güvenliğinin ve hızının artması nedeniyle bölgede olağanüstü düzeyde sanayide, üretimde, tarımda ve turizmde gelişmeler oldu. İnşallah bu yolları yapılan yatırımlar kat ve kat geri dönüş sağlayacaktır.  Balıkesir Savaştepe yolundayız. Toplamda 40,6 kilometrelik bir yol. Bu yolun 7,2 kilometrelik bölünmüş yolunu tamamladık.

Bölünmüş yol dışındaki 15,7 kilometrelik tek yolu da tamamlayıp hizmete sunduk. Devamındaki 17 kilometrelik yolda da çalışmalar devam ediyor. Bilgileri de aldık.

İnşallah önümüzdeki yıl bitmeden Balıkesir- Savaştepe yolunun tamamını hizmete alacağız. Balıkesir genelinde Karayolları Genel Müdürlüğü olarak 1338 kilometre kilometrelik yolun bakım ve onarımını yapmaktayız. 19 yıl önce toplamda 70 kilometre olan bölünmüş yol ağımızı 686 kilometreye çıkardık. 2023 yılı hedefimiz de bölünmüş yol yağını Balıkesir'de toplamda 750 kilometreye çıkarmaktır. Bunlar ülke genelinin çok üzerinde olan rakamlardır. Amacımız Balıkesir genelinde devam eden karayolu projelerimizi bitirip vatandaşın hizmetine sunmaktır. Gelişmekte olan Balıkesir'in talepleri bizim de gündemimizde olacak ve bunları gerçekleştirip Balıkesirlilerin hizmetine sunmak için gayret edeceğiz. Balıkesir için bu bütün bu işleri hep birlikte yapacağız ," 

DURSUNBEY YOLU BİTECEK

Bakan Karaismailoğlu Balıkesir-Savaştepe yol yapım çalışmalarının ardından Balıkesir-Dursunbey yol yapım çalışmaları ve Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinde de incelemelerde bulunarak aynı gün Balıkesir’den ayrıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Balıkesir ziyaret programlarına Vali Hasan Şıldak başta olmak üzere Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma Bakanlığı Bursa 4.Bölge Müdürü Yusuf Taşkan, Karayolları Bursa Bölge Müdürü Ömer Güzel, TCDD İzmir Bölge Müdürü Ergün Yurtçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi