BALIKESİR'de sempatik davranışların herkesin sevgisini kazanan ünlü fotoraf sanatçısı ve tevrübeli belediye meclis üyesi Yusuf Hocaoğlu, AK Parti'den 6 Eylül Belediye başkanlığına aday adayı oldu. 
Aday adaylığı başvurusunu ilçe başkanı Hasan Şafak'a teslim eden Hocaoğlu "Balıkesir'i adeta tekrar ayağa kaldıran hizmet ve projelerimizi sürdürmek için Altıeylül Belediyesi'nin yönetimine talibim" dedi. 

Hocaoğlu, Büyükşehir statüsüne kavuşarak merkezde Karesi ve Altıeylül adında 2 yeni ilçenin oluşturulduğunu hatırlatarak kentte ve kırsal kesimi de içine alan Altıeylül'de yaşayanların  aynı hizmeti almasını sağlamak için yola çıktığını söyledi.
Hocaoğlu, Yerel belediyelerin kamu görevi yürüten hizmet kuruluşları olduğunu belirterek, "Hizmet farklı inanç, düşünce ve yaşantılara saygı duymakla başlar inancındayız " diye konuştu.
Bunun AK Parti'nin herkesi ve her kesimi kucaklayan hizmet anlayışının temeli olduğuna işaret eden Hocaoğlu Altıeylül İlçesi'nin üniversitesi, OSB'si, askeriyesi, hava üssü, polis okulu, 13 mahallesi, 1 beldesi ve 81 köyüyle farklı bir halk mozaiği oluşturduğunu anlattı. 
Hocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Bu kadar farklılıkların olduğu geniş bir alana hizmet götürmek için yeterli bilgi ve birikimimi 10 yıllık belediye tecrübemle edindiğimi düşünüyorum. 2004 -2009 yılları arasında benimde içinde bulunduğum yönetim ekibi ve AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile Balıkesir'i adeta tekrar ayağa kaldıran hizmet ve projelerimiz bunun en büyük örnekleridir. Bu da benim en büyük referansım ve gurur kaynağımdır. Her kesimi kucaklayan sosyal yapımız ve bilgi birikimimizle  paylaşımcı yönetim anlayışımızı ekleyerek, bir takım ruhu ile Altıeylül ilçemize hizmet etmek için aday adaylığımı huzurunuzda açıklıyorum. Aldığımız siyasi terbiye ve görgünün gereği olarak bu süreci mütevazilik ve alçak gönüllülükle tamamlamak ilk hedefimizdir" 
Editör: Haber Merkezi