AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit'te çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçedeki medya kuruluşlarından Olay ve Star gazetelerini ziyaret eden Aydınlıoğlu, gazetecilerle buluşmasında önemli mesajlar ve müjdeler verdi. 


Aydınlıoğlu'nun Edremit'teki ziyaretleriyle ilgili Körfezde Olay Tv şu haberi okurları ve izleyicileriyle paylaştı: 
AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, Başkan Yardımcıları Efraim Altay, Bekir Terzioğlu ve Danışmanı Osman Tekmeci ile birlikte Olay Gazetesi ve Körfezde Olay tv’yi ziyaret eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Editör Uğur Tarıman, Körfezde Olay Tv Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karakaşlar ve Yazı İşleri Müdürü K.Ceren Yıldırım’a Bölgemizdeki yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Milletvekili Aydınlıoğlu, doğalgazın Körfez Bölgesine getirilmesi yolunda girişimlerde bulunacağını söyledi.
Başbakan ile bu konuda görüşme yapacağını aktaran Aydınlıoğlu şunları kaydetti:

“Bölgemizde halkın büyük oranda talep ettiği sıkıntı var. O da doğalgaz sıkıntısı. Hatta Cumhurbaşkanımızın Burhaniye mitinginde vatandaşlarımız pankart açıp, doğalgaz taleplerini dile getirdiler. Cumhurbaşkanımız da, 'Balıkesir’de var, niye bu bölgede olmasın?' dedi. Tabi haklı olarak vatandaşımız bu arzusunda ısrarcı. Bu konuyu kısmet olursa MYK’da görüşeceğiz. Hatta hafta sonu Afyon’da kampa gireceğiz. Orada bu konuyu Başbakan’a ileteceğim. Bildiğiniz gibi artık benim 4.dönemim. Yani ustalık dönemim. Böyle kalıcı güzel eserler bırakacağız inşallah. Doğalgazı getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Doğalgaz pahalı bir yatırım. Balıkesir’de, Gönen ve Susurluk’ta var. Ancak Balıkesir’deki doğalgaz yatırımında firma şu anda kar etmiyor. Doğalgazı körfezimize getirebilirsek halkımızın hayır duasını alırız.” 
BALIKESİR'DE BU YIL 40 GÖLET YAPILACAK. KÖRFEZİN 100 YIL SU SORUNU OLMAYACAK
Körfez bölgesine yapılan diğer yatırımlar hakkında da bilgiler paylaşan Milletvekili Aydınlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Havaalanı ve duble yollarımız bitti. Allah nasip ederse Balıkesir’de bu yıl 40 tane gölet yapacağız. Bir de bizim bölgemizde denize akan ne kadar çay varsa, bunların tamamının önünde gölet ve baraj yapıp suları tutmak üzere bir program başlattık. 2 yıldan beri etüd çalışmaları devam ediyordu. Havran’da 2-3 tane daha gölet yapacağız. Kızılkeçili, Narlı, Mıhlı göletleri olacak. Burhaniye’de Bahadınlı göleti, Gömeç’te Ulubeyler göleti devreye girecek. Körfezin 100 sene içme suyu bu göletlerden karşılanıp, artan suyun da sulamada kullanılması için güzel bir proje bu. İnşallah bunlar hayat bulursa, hem su sıkıntısı olmaz, hem de tarım arazilerindeki taban suyu tuzlanmamış olur. Çünkü taban suyu çekildikçe deniz suyu tarım arazilerine gelmeye başlıyor. Bu sıkıntı da biter.” 

ÇANAKKALE RAMPALARI KALDIRILACAK
Dar ve rampa olması nedeniyle her yıl çok sayıda kazaların meydana geldiği Çanakkale rampalarının kaldırılıp yerine tünellerin yapılacağını müjdeleyen Aydınlıoğlu şu müjdeleri verdi:
“Bir taraftan Çanakkale’ye köprü projesi bitti. Onun için de Devletimiz yakında ihale yapacak. Çanakkale’ye bir tane köprü yapılması, uzun yıllardır Körfez halkının isteğiydi. Yine tünelle Çanakkale rampaları kaldırılacak, o yolu tünelle geçeceğiz. Bir taraftan İstanbul –İzmir otobanı hızla ilerliyor. Hatta 10 gün sonra yolun İstanbul-İzmir otobanının 40 km’si açılacak. Bu otoban biliyorsunuz Gökçeyazı’dan geçiyor. Bu da bölgemizin önemli miktarda gelişmesine katkıda bulunacak.


Hepimizin de bildiği gibi Bölgemiz hızla göç alıyor. Bandırma’da yaklaşık 130 bin nüfus var, Edremit’te de nüfus 130 bin olmuş. Biz de altyapı yatırımları, yol yatırımları, havaalanları, hastaneler yapabilmek için seferber olduk. Bölge halkımızın istek ve taleplerini dinliyorum. Bunun için bölgemdeyim. İnşallah bu çalışmaları bitirip Ankara’ya döneceğim. Zaten ben bölgeme çok sık gidip gelen biriyim. Geldikçe ziyaret edeceğiz. Yatırımları yapmaya devam edeceğiz.” 

Bu arada, Aydınlıoğlu, Edremit programı kapsamında İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edremit Ticaret Odası'nı da ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi