Milletvekili Uygur, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu’na geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı ziyarette, Bigadiç ilçesine Gençlik Merkezi yapılması hususunda Bakan Kasapoğlu’ndan söz almıştı.

Bu görüşmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve Gençlik Merkezi’nin yapılması için destek talebini yinelemişti.

Uygur; “Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde Spor Toto Teşkilatı ile yaptığımız girişimlerimizin neticesinde, Bigadiç’e bir Gençlik Merkezi kazandırılmasının kıvancını yaşıyoruz” dedi.

Gençlerin sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri için Balıkesir’de görülmemiş yatırım ve hizmetlere AK Parti hükümetinin imza attığını ifade eden Uygur konuyla ilgili şunları söyledi;

“Bigadiç Belediyemiz ve Spor Toto Teşkilatımızın işbirliğinde yapılacak olan Gençlik Merkezimiz hayata geçiyor. Merkezde bilim, kültür, sanat ve sosyal alanlarda gençlere nitelikli hizmetler sunulacak. Balıkesir’e her alanda çok değerli yatırımlar ve hizmetler getiriyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğinde özellikle gençlerimize yapacağımız yatırımları çok önemsiyoruz. Çünkü gençlere yatırım, geleceğe yatırım demektir. Milli ve manevi değerlerine bağlı, eğitimli, donanımlı bir gençlik yetişmesinde bu merkezlerin önemli katkısı var. Gençlerimiz bu merkezde; ilgisini çeken alanlarda kurs, seminer, girişimcilik programlarına katılabilecekler, bilimsel, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetleri yapabilecekler. Okuyan, düşünen, üreten, yorumlayan bireyler olma yolunda Gençlik Merkezleri büyük bir fırsat. Balıkesirli değerli gençlerimizin tüm bu imkanlardan faydalanması için gayret gösteriyoruz. Gayretlerimizin sonuçlarını almaktan da büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah gençlerimiz bu merkezleri ilgi alanlarına göre değerlendirecek, hem ülkemize hem tüm insanlığa hizmet edecek bireyler olarak karşımıza çıkacaklar. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi