Hesap İşleri Şefi Hatice Tezcan, Mezbaha Müdürlüğü'nde görevlendirilince eski itfaiye müdürü olan eşi Fikret Tezcan, "Eski başkanın iftarına katıldığı için sürüldü" iddiasında bulundu. Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok ise 'sürgün' iddialarını kabul etmeyip, bu görevlendirmenin belediyede verimliliği arttırmak için yaptıkları atamalardan biri olduğunu söyledi

Balıkesir Belediyesi eski Başkanı Sabri Uğur'un verdiği itfar yemeğine katılan belediye personelinin MHP'li Belediye yönetimi tarafından 'sürgün'e tabi tutulması kent gündemindeki sıcaklığını koruyor. 

TEPKİLER FACEBOOK'TA YOĞUNLAŞTI

Hatice Tezcan'ın 22 yldır çalıştığı Hesap İşleri'nden mezbahaneye gönderilmesi, sosyal medyada geniş yankı buldu. Tezcan'ın arkadaşları belediye yönetiminin bu atamasına Facebook'ta "Şaşırmadık, beklenen şeyler", "Biz de bekliyoruz", "İşte güleryüzlü hizmet", "Çok tanıdık bir sahne", "Bir iftar yemeği ve işte sonuç", "Ben de yemekteydim, nereye sürerler acaba" ve "Kendilerine yakışanı yapmışlar" gibi yorumlarla tepki gösterdi.

İFTARI VEREN ESKİ BAŞKAN: ÜZÜNTÜ DUYDUM

Belediye-İş Sendikası'nın Balıkesir eski Şube Başkanı Süleyman Tosun da bu atamayı yorumladı. Tosun, Facebook sayfasında "Belediyenin en riskli biriminde dört belediye başkanı ile çalışmış, işi ile ilgili bugüne kadar hiç şaibesi olmamış bir insanın işyerinin değiştirilmesine karar verenler kadar, sessiz kalanları da kınıyorum" diye yazdı.

Eski Başkan Sabri Uğur da, bu gelişme karşısında büyük üzüntü duyduğunu, daha önce birlikte görev yaptığı eski mesai arkadaşlarının iftarda bir araya gelmesine siyasi bir anlam yüklenemeyeceğini söyledi.

BAŞKAN: VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN

Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, sürgün iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Ok, "Belediyede yüzlerce çalışan var. Yerel seçimler öncesi verimliliği artırmak için bu tip değişiklikler yapıyoruz. Birçok atama ve görev değişikliği oluyor. Örneğin eski belediye başkan yardımcılarından Metin Ermiş'i de Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirdik. Ermiş de iftara katılmıştı. Ancak bu atama iftar yemeği öncesi olduğu için gündeme getirilmedi. Dediğim gibi belediyede yüzlerce çalışan var. İftara katılanlar da Hatice Tezcan ile sınırlı değil. Bu atamayı da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

"22 YILDIR HESAP İŞLERİNDE OLABİLİR!"


Başkan Ok, "Hesap İşleri'nde çalışan bir kişi mezbahanede verimli olabilir mi?" sorusuna da, "Hatice hanım 22 yıldır hesap işlerinde olabilir, ancak mezbahanede verimli olmayacak anlamına gelmiyor" yanıtını verdi. Hatice Tezcan'ın pazartesi günü mezbahada işine başlayacağı öğrenildi.

Ak Partili eski Belediye Başkanı Sabri Uğur belediyede müdür, şef ve personel olarak görev yapan çok sayıda isme iftar vermiş, çekilen toplu fotoğraflar yerel basında ve Facebook sayfalarında yer almıştı.

Editör: Haber Merkezi