YÜCEL YILMAZ VİZYONU


BANSİAD ve BANGİAD, 2 adayı bir araya getirdi. İYİ Parti Adayı İsmail Ok, Bandırma ve Balıkesir’e dair ortaya vizyon koymak yerine sadece eleştiri yaparken, Yücel Yılmaz ise kendinden emin duruşu, vizyonu ve işadamlarının beklentilerine karşılık veren konulara eğilmesiyle panele damgasını vurdu.

OK’UN PLANI SATAŞMAK
İsmail Ok, Türkiye’nin genel sorunları üzerinden Yücel Yılmaz’ı sataşarak kavga ortamına çekmeye çalışsa da Yılmaz tuzağa düşmedi. Konuşmasında sık sık ortak akıl vurgusu yapan Yücel Yılmaz, İsmail Ok’un aksine ayağı yere basan, somut materyallerle hedeflerini anlattı.

YILMAZ, OK’U EZDi GEÇTi
İki adayın söylediği her söz haberimizde kelime kelime var. İster okuyun isterseniz de sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan toplantının tamamını izleyin. Büyükşehir’i hangi vizyon yönetmeli? sorusunun cevabı orada!
Toplantıda her iki başkan adayının söylediği her söz, kelimesi kelimesine haberimizde var. İsteyen internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla toplantının videosunu baştan sona izleyebilir. Toplantıya katılan Bandırmalılar, zaten kararını verdi. Büyükşehir’de oy kullanacak her seçmen siyasi tercihlerini bir kenara bırakarak bu toplantıyı baştan sona izlemeli. Zaten her iki başkan adayını da dinlediğinizde ‘Büyükşehir’i kim yönetmeli?’ sorusunun cevabını bulacaksınız.

Milletvekili ismail Ok: Vekiller bir işe yaramıyor

Yücel Yılmaz’ın “Balıkesirimizin 9 milletvekili var. İsmail Ok vekilim dahil hepsine ihtiyacımız var” şeklindeki esprili yaklaşımına yanıt veren İsmail Ok, büyük çam devirdi. Ok “550 vekil zaten çoktu, 650’ye çıkardılar (TBMM’de 600 milletvekili var). Milletvekilleri sadece parmak indirip kaldırıyor” dedi. Panelin yöneticisi dayanamayıp “Sayın vekilim o kadar küçümsemeyin vekillerimizi” deme ihtiyacı hissetti.
Konuşmasında geleceğe dair hiçbir şey söyleyemeyen İsmail Ok, soru-cevap bölümünde işi saçmalama noktasına vardırdı. “Bandırma, Banvit ve Bandırma-spor’la ilgili düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna katı atık tesisi ve Kepsut Yolu’na yapılan mezarlıkla cevap verdi.
Kendisi de başarılı bir iş adamı olan Yücel Yılmaz, Bandırmalı iş insanlarının problemlerini bildiğini ve çözmek için yapacakları çalışmaları anlattı. Yılmaz salondan büyük alkış aldı.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD) ve Bandırmalı Genç İşadamları Derneği(BANGİAD), Cumhur İttifakı adayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile Millet İttifakı adayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’u bir araya getirdi. İki adayında Bandırmalı iş adamlarına kendilerini tanıtırken Balıkesir’le ilgili proje ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. İlk bölümde adaylar 20 dakikalık sürede kendilerini ve projelerini anlatırken, ikinci bölümde iş adamlarından gelen soruları yanıtladı.  İki başkan adayının ilk kez birlikte görücüye çıktığı oturumda Cumhur İttifakı adayı Yücel Yılmaz, geleceğe yönelik vizyonu ve yönetim anlayışıyla dikkat çekerken, İsmail Ok ise söz aldığı sürenin büyük bölümünde geçmiş dönem eleştirisi yapmayı tercih etti.

OK PROJE YERİNE ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI
İlk sözü alan İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Bandırma ya da Balıkesir’e yönelik projelerden bahsetmek yerine merkezi hükümetin icraatlarını eleştirip, yerel yönetimlerin ilgi alanına girmeyen konuların üzerinde durması dikkat çekti.  Ok “ Üzülerek söylemek gerekirse ülkemiz de adalet yoktur. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede hiçbir şey yolunda gitmez. Çünkü asırlar öncesinden “Adalet Mülkün Temelidir” diye bize ciltlerle yazılarak ifade edilemeyecek bir mesaj verilmiş. Adalet olmayınca demokrasi, hukuk, liyakat bunlarda olmuyor. Bunlarda olmayınca ülke işler yolunda gitmiyor. En iyi anlayan iş adamlarıdır. Eğer işler yolunda gitseydi. İlk olarak yatırımcı iş adamları yatırımlarını yurt dışına yapmazdı.

Özellikle genç beyinlerimiz yurt dışına kaçmak istemelerinden anlıyoruz. Bu da 16 Haziran referandumundan sonra büyük ivme kazanmıştır. Adaletin, hukukun, demokrasinin olmadığı yerde ekonomi de dibe vuruyor. Her ne kadar ülkeyi yönetenler kriz yok dese de işadamları krizi iliklerine kadar hissediyor. Bu seçimler genel seçim mi? Hayır bu seçimler yerel seçim. Peki, etkisi olacak mı? Küçümsenmeyecek oranda etkisi olacaktır. Yerel yöneticileri seçeceğiz ama bizi yöneten Ankara’dakilere mesaj verme anlamında 31 Mart iyi bir fırsat. İşte bu içinde bulunduğumuz olumsuz iklimden Balıkesir’imizde Bandırma’mızda en çok etkilenen yerler arasında yer alıyor.  Bandırma’da üretim yarı yarıya düşmüş durumda.

Biz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımızda ne yapacağız? Adaletle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni yöneteceğiz. İki liyakatli yöneticilerle Balıkesir’i yöneteceğiz. Üç, Balıkesir’i yerinden yöneteceğiz. Birileri, Balıkesir’e Ankara’dan ya da İstanbul’dan bürokrat tayin etmeyecek.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde 5 yılda beşinci genel sekreter ataması yapıldı. Yerel seçimlere iki ay kaldı. İki ay sonra seçilecek belediye başkanı kendi çalışacağı genel sekreteri kendisi seçmesi gerekmez mi? Bunu demokrasi adına kınadığımı ifade etmek istiyorum. Bu kabul edilemez.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni birlikte yönetmeye talip olduğumuzu söylüyorum.

Ben yok biz varız. Başta siz işadamları, sivil toplum kuruluşlarıyla Balıkesir’in geleceğini birlikte kurgulayıp birlikte karar vereceğiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi büyük umutlarla geldi, 5 yılınız kayıp. Çok şaşalı billboardlarla Balıkesir’i uçuracağız, Balıkesir’de şunları yapacağız diye göz boyayabilirsiniz. 5 yılın dolmasına iki ay kaldı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekonomik olarak iflas etmiş durumda. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çektiği kredileri ve maaşları ödemekte bile sıkıntı çekiyor. Çivi çakmak istese bile yok. Aracının mazotunu koyamıyor. Tekeri döndüremiyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iddialı projelerin tamamı iptal edildi. Baltok kuruldu, iflas etti. Baltok’u yapan şirket Balıkesir’den kaçtı. Balpark’tan hem halk memnun değil, hem çalışanlar memnun değil. Balıkesir’in tüm şirketleri iflas etmiş durumda. Biz liyakatli kadrolarla sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Balıkesir’i yönetmeye talibiz. Bütün Balıkesir’i kucaklayacağımızın altını çizmek istiyorum. Bandırma Belediyesi benden değil öyleyse onun hakkını gasp edeyim demeyeceğim. Herkesin hukuku korunacak. İlçe belediyeleriyle işbirliği içinde çalışacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma’nın caddelerinde kazı yapıyor ilçe belediyesinin haberi yok. Bandırma Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nden izin almadan caddeye burnunu çıkaramıyor. Meydanda bir etkinlik yapacak kavga dövüş. Böyle bir şey olmayacak bizim dönemimizde.

2009-2014 yılları arasındaki Balıkesir il belediyesi başkanlığı dönemi de buna örnektir. Susurluk Belediye başkanlığı CHP’deydi, Şapçı Belediye Başkanlığı Saadet Partisi’ndeydi. Hiçbir ayrım yapmadan, gücümüz nispetinde hepsine sahip çıktık. İktidar belediyesinin belediyelerine de sahip çıktık. Çünkü ayrıştırmak bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Başta Bandırma olmak üzere yiğidin hakkını yiğide teslim edeceğiz. Bandırma ekonomik ve sosyal hareketlilik anlamında Türkiye’de ilk 20, Balıkesir’de de birinci sırada yer alıyor. Ama hakkını alabiliyor mu takdir size ait. Maalesef bu ekonomik kriz, yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle Türkiye’nin en verimli toprakları ekilemiyor. Girdi maliyetleri arttığı için. Tamamen ithalata dayalı tarım ve hayvancılık politikası uygulanıyor.

Tarım ve hayvancılık Bandırma’mızda lokomotif sektör ve buna bağlı sanayimizde Bandırma’da can çekişmekte. İşte kanatlı hayvan yetiştiricileri bir bir iflas ediyor. Tarlalar ekilemez hale geldi. Liman yarı kapasiteyle bile çalışmamakta. Liman bizim en güçlü yanımız. Biz burayı mutlaka endüstri bölgesi haline getirmeliyiz. Başta Bandırma olmak üzere Balıkesir’de sanayileşmenin önünü açmak istiyoruz. Ama Avrupa’nın kovduğu çevreyi kirleten sanayinin de Bandırma’ya gelmesini istemiyoruz. Büyümemiz gelişmemiz için el birliğiyle Bandırma’yı birlikte yönetmeye, birlikte üretmeye ve markalaşmayı taahhüt ediyorum. Bandırma’daki çevre kirliliğinin had safhada olduğunu biliyorum” dedi.

YILMAZ: ŞEHRİ BERABER YÖNETECEĞİZ

Cumhur İttifakı adayı Yücel Yılmaz ise Karesi Belediyesi’ndeki çalışmaları ve yönetim anlayışıyla ilgili Bandırmalı işadamlarına bilgi verdi.

Yılmaz şöyle konuştu:

“Babayım, öğretmenim ve uzun yıllardır bu şehirde yaşıyorum ve çok seviyorum. Türkiye genelinde ticaret yapıyorum. 260 tane bayimiz var, 650 çalışanımız var. Biraz kendimden bahsederek “Yaptığımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek toplantımızı verimli değerlendirmek istiyorum. En verimli coğrafyada yaşıyoruz. Yaptığım iş dolayısıyla birçok ülkeleri gezdim. Kaynakların doğru kullanımı çok önemli.

Ticaret yaparken boş bulunduğunuz zaman ilk değerlendirdiğinizde, o değerlendirdiğiniz boşluklar size güzel para kazandırıyor. Belediyeciliğin kaynakları belli. Bu kaynakları büyütmek çok önemlidir.  Biz de dersimizi iyi çalışan siyasetçilerdeniz. Hem ülkenin hem de bu şehrin sorunlarını biliyoruz. Çözüm projelerimiz de hazır. Ak Parti belediyeciliğini nasıl hizmet ürettiğini Kayseri’de, Konya’da, İstanbul’da herkes gördü.  

Kent konseyi ve Sivil toplum kuruluşları ile şehri beraber yönetecek, Katılımcı Belediyecilik yapacağız. Apartmanlarda yaşayanların sosyal doku analizlerini yaparak sosyal ihtiyaçları öğrenerek çözümler üreten Sosyal belediyecilik anlayışını Balıkesir’e getireceğiz. Çevreci, yeşili seven ve koruyan, çevre derneklerini destekleyen Yeşil bir Balıkesir için Çevre dostu belediyecilik yapacağız.

YILMAZ: BEN GEÇMİŞLE HİÇ İLGİLENMEDİM

İsmail Ok’un geçmiş döneme dair yaptığı eleştirilerine de karşılık veren Yılmaz, “Ben, Balıkesir’in en büyük ilçesinin kurucu belediye başkanıyım. Bandırma’dan bir farkının olduğunu düşünmüyorum. Beş yıllık belediye başkanlığım döneminde, iyi bir planlama yaptım. Geçmişle hiç ilgilenmedim çünkü ben savcı değilim. Geçmişle de övünerek öyle yaptım böyle yaptım demedim.

Güzel bir ekip kurdum, ekibi kurarken de liyakat sistemine göre kurdum. Başladığım belediye başkan yardımcılarıyla devam ederek 10 tane ödül aldım. Karesi’yi logosuyla yaptığı işlerle Türkiye’de bilinir, dünyada da tanınır hale getirdik. Balıkesir’in bütününü neye ihtiyaç duyduğunu bilimsel olarak Büyükşehir tasavvuru yapılıyor. Bandırma’yı bütünşehirle hatta Bursa ve Çanakkale’yle ekonomisini nasıl güçlendiririz, çocuklarımız nasıl meslek sahibi olur bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Banvit Türkiye’ye basketbolcu yetiştiriyor nasıl destek oluruz.

Altyapısal olarak gençlerimizi nasıl hazırlayabiliriz. Üniversitemizi öyle bir hale getirelim ki Konya gibi olsun. Çünkü mezun olanlar o kente değer katmak için orada kalıyor. Yaptığım iş icabı Türkiye’yi yılda üç defa dolaşıyor, dünyada da tur atıyorduk. Karşılaştırma, yaşama ve sonuca gitme özelliklerime inanarak kurucu Karesi Belediye Başkanı olmayı arzu ettim. Partimiz tarafından büyükşehir belediyesine aday gösterildim. Balıkesir en iyisini hak ediyor. Hepimiz akıllıyız. Akılıyız ama hiçbirimiz hepimizden daha akıllı değiliz. Ben bunu yaptım. Karesi Belediyesi’nde, Kent Meclisi’nde bize verilen yetkilerle bütçe yönettim, işlerin yapımı, insan kaynaklarının verimli kullanımı, okulların hayata katkısı, annelerin hayatını kolaylaştırma, çocukların mutlu olması, iş adamlarının rahatlaması.

Biz sanayimizde 20-30 yıllık problemleri çözdük. Adnan Menderes Mahallesi’ndeki ruhsat problemlerinin hepsini çözdük. Bu işin liderliğini sizlerin katkısıyla yapabileceğime inanıyorum. Projeler konusunda bilinmeyen bir şey yok. Süregelen ihtiyaçlar belli. Biz Balıkesir’i, Balıkesir’e yeten değil Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan ve dünyaya açılan bir Balıkesir düşünüyoruz. Bunu yapabileceğimize inanıyoruz.

Ürettiklerimizi satabildiğimiz, turizm ve hizmet sektörüyle gelirler ürettiğimiz, markalaşmış patent almış ürünlerle istihdamı arttırdığımız bir Balıkesir düşünüyoruz. Gençlere Balıkesir’e dönmek üzere gidin diyoruz. Balıkesir’e Şişe Cam geldi. Balıkesir’e Kale Grubu geldi. Şimdi buraya da savunma sanayisi olarak geliyor. Çok insan kaynağı gelecek. Biz imarıyla, yoluyla, köprüsüyle, suyuyla, altyapısıyla hepsini 2023 hedeflerine 2071 hayallerimize hazırlamak istiyoruz. Bunun önünde durma şansımızda yok. Türkiye değişiyor.

YILMAZ: BEN KAVGANIN TARAFI OLMADIM

2012 yılında Balıkesir büyükşehir belediyesi ilan edildi. Kısır çekişmelerle siyaset yaparsak biz bunu yapamayız. Ben hiç tartışma tarafı olmadım. Biriyle kavga edeceksem etmedim, masadan kalkmadım kendimi anlattım. Siyasi geçmişim de bunu göstermiştir. 2014-2019 yılları arası Türkiye’de en ağır siyasetin olduğu dönem. Biz burada yıpranmadan, hırpalanmadan işimizi yaptık. 15 Temmuz oldu bizim 104 tane çalışma ekibimiz vardı 16 Temmuz’da çalışmaya devam ediyordu. Muhtarlarla birlikte hareket ettik. Beş yıllık bir Karesi maceramız var. Hiçbir zaman kendi insanımıza siyaset yapmadık, ekibimize de Balıkesir’in insan kaynağına da güveniyoruz” dedi.

SORULARI CEVAPLANDIRDILAR

İki tarafında konuşmalarının bitmesinin ardından Bandırmalı işadamları başkan adaylarına sorularını yönetti.  Seçilmeleri durumunda Bandırma’ya yönelik yapılması gerekenlerle ilgili soruya İYİ Parti Adayı İsmail Ok, şu cevabı verdi:
 "Bandırma’yla ilgili dersimizi çalışıyoruz.  Türkiye’de olduğu gibi Bandırma’da en önemli sorun ekonomik kriz. Bandırma’da üretim yüzde 50 azalmış. Bandırmalıların içinde bulunduğu en önemli sorun ekonomik kriz. Sonra çevre sorunları geliyor. Havamız, suyumuz, toprağımız kirlenmiş. Bandırmamızın bol oksijeninin olduğu, mis gibi havasının olduğu, pırıl pırıl suyunun aktığı şehir düşünüyorum. Bandırmalı suda kendilerine yönelik ayrımcılıkta ciddi anlamda rahatsız. Bandırmalı hemşerilerim trafikten, çarpık kentleşmeden rahatsızlık duyuyor.

Bandırmalı insanca yaşamak istiyor. Bizde bunu çözmeye talibiz. Bandırmalı hemşerilerimizin rahatsızlık duyduğu konu büyükşehir belediyesinin kendilerine negatif ayrımcılık yaptığıdır. Bandırmalılar baya dertli, Bandırmalılar sağlık konusunda da dertli. Biz bunları hep birlikte çözeceğiz. Bandırma limanı olmasına rağmen deniz ticaretinin geliştirilmemesinden rahatsızlık duyuyor. Bandırma’nın ticaret merkezi olmalı. Sportif faaliyetlerde de gençlere destek vereceğiz. Altınordu’nun futbolda yaptığını her konuda yapacağız."

YILMAZ’IN BANDIRMA VİZYONU

Seçilmesi durumunda Bandırma’yla ilgili nasıl bir vizyon ve yaklaşım içerisinde olacağını anlatan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, “Ülkeleri, şehirleri güçlü yapan sistemdir, kurumsallaşmadır. Bizim Karesi’de yakaladığımız kurumsallaşmadır. Bir şeyi çözmek için yaptığınız şeyler bir süre sonra sorunun kaynağı oluyor. Balıkesir’de bir köprü yapılmış, şehrin bütün suyunu toplayan arterin üzerine ayak konulmuş. Bu ne zaman ortaya çıkıyor, çok yağmur yağdığında. Plansız, coğrafi bilgi sistemini kullanmadan, şehrin ekonomisini dünya ekonomisiyle nasıl birleştireceğiz bunların etüdünü yapmadan şehir yönetilmez.

Artık dünyada ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor. Biz buna adayız. İyi bir ekibimiz var, tecrübemiz var. Kimden neyi alacağımızı bildiğimiz bir networkümüz var. Kaynaklara ulaşmadaki tüm imkanları da biliyoruz. 5 yılı iyi geçirdik. Ankara’yı iyi biliyoruz. Şu andaki bakanlara telefon açıp görüşebilecek samimiyetimiz var.  5 tane kendi partimizden 4 tane de diğer partilerden milletvekillerimiz var. Hepsiyle de diyaloğumuz çok iyi. Hiç kimse eksilsin istemiyoruz. Belediye başkanı olup ta istifa etsin istemiyoruz. Hepsiyle birlikte çalışalım istiyoruz. İnsan kaynağını arttırmak istiyoruz” dedi.

YILMAZ: “YALANCI PEHLİVANLIKLA BU İŞLER YAPILMIYOR”

Bandırma’nın sorunlarına yönelik de konuşan Yücel Yılmaz, “Ortak istişare kültürümüzde Balıkesir liman şehridir.  Önemli bir potansiyeli vardır. Burada yapabilecek yatırımlarla ilgili imar planlarını hızlı bir şekilde bitirip, yatırımları doğru kanalize edip, şehrin sosyal yapısını bozmadan hızlı bir şekilde hazırlamalıyız. Altyapı sorunları bizim temel sorunumuz. Su faturalarıyla ilgili işin dibine inilmediğini görüyorum. Siyasilerimiz, belediye başkanlarımız, mış gibi yaptıkları zaman belediye başkanlığı da kaliteli olmuyor. Peşrev çekerek, yalancı pehlivanlıkla bu işler yapılmıyor. Ben bu şehirde iş kuran hiçbir arkadaşımızın sıkıntı çekmeyeceğini taahhüt ediyorum.

Bandırma bizim için çok önemli. Vergi rekorlarını alan arkadaşlarımız bu bölgeden. Bunları destekleyerek onların yanına yan işleri de koyarak, kimsenin ekmeğini kısmadan imarı iyi planlarsak bu sorunların hepsini çözeceğiz. Sorunlar sorun değil oturup masaya bitirmemiz lazım. Bunların hepsi kolay. Hiçbir şey iflas da etmez. Öyle karamsar bir tablo da yok. Biz Türkiye’nin ekonomik tablosunu 1994 yılında gördük, 1998 yılında gördük. 2001 yılında gördük. 2001 yılında çok kötü gördük. Bu ülkenin gelirlerinin yüzde 85’nin faizlere verildiğini gördük. Hiç hesap sorulmadı bunlar neden faizlere veriliyor diye. Bu rüzgar geçecek. Nisan ayından itibaren enflasyon, faizler düşecek göreceksiniz. Biz bu kışları çok atlattık. Yediğimiz ayazı da biliyoruz. Ben çalışırken ekonomik parametrelerin liyakatsiz yöneticiler yüzünden bozulduğunu ve bu yüzden insanların iflas ettiğini gördüm. Şu anda yaşadığımız durum olağanüstü bir durum, millet olmamızla ilgili bir durum. Biz bunu atlatacağız. 24 Haziran seçimleri öncesinde dolar 10 liraları geçecek diyorlardı, işte hükümet toparlıyor.

YILMAZ: “SÖZ VERİYORUM BANDIRMA

HİÇ KİMSEDEN FAZLA SU PARASI ÖDEMEYECEK”

Ben buradan söz veriyorum Bandırma hiç kimseden fazla su parası ödemeyecek. Bandırma Belediye başkanı da söz verecek Karesi 6 lira alırken 14 lira almayacak. Bandırma Belediye Başkanı da söz verecek yapı kullanım belgesi vermeyip, şantiye suyu almayacağına da söz verecek. Yüzlerce böyle mağdur insan var. Bu fiyat tarifesini ilçe belediyesi belirliyor. Katı atık bedelini ilçe belediyesi belirliyor. Büyükşehir yapıyormuş havasına bürünüp kendi belediyesinden geçiriyor. Bu böyle olmaz. Siyaset bu değil, belli gerçekleri de anlatmak gerekiyor. Biz otopark sorunun çözeceğiz. Trafik sorununu çevre yollarıyla çözeceğiz. Sanayinin gelişme alanlarını hızlı bir şekilde yapacağız. İmarla ilgili problemlerin hepsini çözeceğiz. 7/24, ekibimizle, Türkiye’de bu işi en iyi yapanlarla, tüm milletvekillerimizi harekete geçirerek hiç kimseye de bu işi biz biliyoruz demeden ortak akılda buluşarak yapacağız. Kimse bundan tereddüt etmesin.

YILMAZ: “BALIKESİR’İN 5 YILINI

YÖNETECEK KADROLARI SEÇECEĞİZ”

Balıkesir’in beş yılını yönetecek kadroları seçeceğiz. Eğer bunu siyasi bir refleks olarak yapmak istiyorsak 24 Haziran’da yaptık bunu. Birileriyle hesaplaşma, bir yerlere mesaj göndermek, vekillik başka bir şey başkanlık başka bir şey.  Biz şehrimizle ilgili konuşuyoruz. Adalet toplumun hukukunu korumak, parçaların da ihtiyaçlarını belirli tatmin aralığıyla karşılamak. Bir belediye başkanını görevi nedir? Halkını bürokrasiye karşı korur. Bürokrasinin bazı şeyleri kendi kafasına göre yapmasını, şehre zarar verecek şeyleri engeller. Belediye başkanını hepsinin hukukunu korumak adına iş adamlarıyla vatandaşlar arasında köprü görevi görür. Bir belediye başkanı diplomasiyle kanaat önderleriyle halk arasındaki dengeyi sağlar.

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN D

AHA AZ BÜTÇEYLE BELEDİYE YÖNETTİM
Belediye başkanı çok önemlidir. Büyükşehir büyük bir nimet. Bunu kötü bir şeymiş gibi anlatmak aslında yanlış bir şeydir. Her liderin yoğurt yiyişi farklıdır. Yapacağımız şeyler aynı olsa bile yapış hızımız, zamanlamamız, maliyetimiz insan kaynakları yönetimimiz çok farklıdır. Ben Bandırma Belediyesi’nden daha düşük bir bütçeyle belediyeyi yönetiyorum

YILMAZ: LİMAN PROJESİNE İHTİYAÇ VARSA DEVAM EDECEK

Çünkü buraya gelen biraz daha fazla. Ama yapılan işlere bir bakın. Okullardaki işlere bakın. 6 bin öğrenciyi lisanslı sporcu yaptık. Kendimde müsabık sporcu olduğum için yenmeyi de yenilmeyi biliyorum. Kin gütmez. Bakıyorum bazı arkadaşlar siyasette de ticarette de biri bir şey söyledi mi altta kaldım diye ömür boyu kin güdüyor. Ortaklığını bozuyor, alışveriş yapmıyor. Balıkesir, Türkiye’nin göz bebeği, kaynakları da yeterli. Ciddi manada finans ortaya koyabilecek kaynağı da var. Hukukunu da adaletini de sağladığınız an olmayacak bir şey yok. Rotterdam Port projesi askıya alınmıştı. O gün itibariyle zeytin yasasına takılan kısımları vardı. İhtiyaç varsa çalışmalar devam edecek. Ancak serbest bölge olarak Bağfaş’ın arkasındaki çalışmalar devam ediyor.

OK 2009-2014’Ü ANLATTI
Bandırmaspor ve Banvit’le ilgili yapacağı neler yapacağı sorulan İsmail Ok, 2009-2014 yılları arasında Balıkesir Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarını anlattı. Ok,”  Evsel Katı Atıkların Geri Dönüşüm projesi 25 milyon euroluk bir projeydi.  Bigadiç, Savaştepe, İvrindi, Pamukçu gibi belli hinterlanttaki ilçelerimizin eski çöp sahalarının ıslahı Balıkesir merkez de dahil olmak üzere bu çöplerin ayrıştırılması, çöp sızıntı sularının kanalize edilmesi projesini hayata geçirdik. Bu projenin yüzde 90’nı hibeydi. Önceden bir yağmur yağdığında çöp sızıntı suları her yeri zehirliyordu. Bu bitti. Çöpler ekonomiye kazandırıldı. Bu projeyi yaparken engellemelerle karşı karşıya kaldık. Bu projeye Balıkesir Belediye Meclisi’nde hayır oyu veren arkadaşlar 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden iki ay geçmeden bizi davet etmeden o kurdeleyi kesmeye çıktılar. Balıkesirspor ve Bandırmaspor konusunda da ayrım yapmadan tüm spor kulüplerine yardımcı olduk. Geldiğimizde Balıkesirspor 3. Lig’deydi Süper Lig’e çıktı. Burada da 1 Lig’e düştü. Bandırmaspor’un Siirtspor’la maçı vardı. Eğer Siirtspor galip gelseydi Balıkesirspor çıkamayacaktı. Bandırmaspor orada bir duruş sergileyerek, centilmenlik sergileyerek yıllardır hoş olmayan bir çekişmeye inat yeni bir dönüş, yeni bir milat oldu. Balıkesirspor, Bandırmaspor sayesinde 2. Lig’e çıktı. Balıkesir’de Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’ni kurduk. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonları, tenis kortları, masa tenisi, açık yürüyüş alanları dahil olmak üzere örnek spor kompleksi yaptık. Balıkesir’in büyük ikinci parkı Şehitler Parkı’nı kazandırdık. Balıkesir’in her köşesine yeşil alan kazandırdık. Balıkesir’in en büyük kapalı canlı hayvan pazarını yaptık. Balıkesir’in Mezarlığı dolmuştu, Balıkesir’in çıkışına bizim yüzümü ağartacak bir mezarlık yaptık. Milyon ton asfalt döktük. Bunları Balıkesir halkına hiçbir fatura ödettirmedik yaptık. Sosyal ve kültürel belediyecilik adına kimseyi inciltmeden yardımlar yaptık. Eğitimde eşitlik adına öğrencilere tüm branşlarda dershane kurduk. Bandırma ile Balıkesir arasında rekabet vardı bizim dönemimizde bu kucaklaşmaya dönüştü. Üniversite öğrencileri için kahvaltı vermeye başladık. Çamaşırlarını yıkayıp kendilerine teslim ettik. Hükümetten destek almadan buna rağmen bizi çeteye sokmalarına rağmen Balıkesirli hemşerilerimin alnını yere eğdirmeden 2014 yılında emaneti Balıkesir halkına teslim ettik. 2014 yılından sonra Ankara’da  tecrübe ettik. Sayın Başkan bize milletvekili olarak devam edin diyor ama Balıkesir halkı da bize milletvekilleri orada parmak kaldırıp indiriyor siz gelin burada Büyükşehir Belediye Başkanı olun dedi. Şahsım sizlerle birlikte Balıkesir’i yönetmeye talibiz. 5 yıllık belediye başkanlığı, kısa bir reklam arasıyla ve 3.5 yıllık milletvekilliği tecrübesiyle bunu yapmaya hazırım. 2009-2014 yılındaki döneminde kimse sorsanız bilir. 2014 yılında Bandırma’da birinci çıkmıştım. Bu seçimde de hepsini olmasa da Yücel Başkana da kalması için büyük bölümüne talibim” dedi.

YILMAZ: İYİ PARTİ’NİN SİZE MECLİSTE İHTİYACI VAR

Bandırma’nın il olmasıyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan Cumhur İttifakı Adayı Yücel Yılmaz, “ Biz bu konuya pozitif cevap veremeyeceğiz. Biz Bandırma’yı çok seviyoruz. Bandırma’yla Balıkesir çok güzel. Büyükşehir olduktan sonra da biz her anlamda bütün şehiriz. Bu sevda, bu talep Büyükşehir Belediye Yasası’yla birlikte gündeme gelmemesi gereken bir konu. Bunun aksini konuşmak şehre zarar verir. Beraber bu işi yapacağız. Büyükşehir gerçekten büyük bir organizasyon. Büyükşehir Belediye Başkanı ayrı seçiliyor. Şu anda yapılacak seçimle lider seçilecek. Biz Millet İttifakı’yla Cumhur İttifakı’yla vatandaşın karşısına çıkıyoruz. Siz adayınızı seçin. Biz Karesispor’u kurduğumuzda MHP’li de CHP’li de arkadaşlarla yönetim oluşturduk. Şöyle baktığımızda kimse kimseden az milliyetçi değil, kimse kimseden de çok fazla Balıkesir’i de seviyor değil. Ben İsmail Başkanımı severim. Hoca olarak da severim, vekil olarak da severim. Gerçekten mecliste iyi alışmış. İYİ Parti’nin size ihtiyacı var, siz milletvekilliğine devam edin. İsmail Ok, Alparslan Türkeş Spor Tesisini yaptı, çok güzel bir tesis yapmış. Biz orada iki tane milli sporcu yetiştirdik. 6 bin tane sporcunun düzenli spor yapmasını sağladık. Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’yle Nikah Salonu Altıeylül’le Karesi’yi ayrıldığı yer spor salonunu kimde olduğu göstermek için Karesi logosunu koyduk. Amaç hasıl olmuştur o tesisin karesi belediyesine ait olduğunu insanlar anladı.  2014 yılında rakibi başkasıydı. Şu an rakibi benim. Bütün vatandaşlarımın oyunu bende iyi hizmet verebilmek için 7/24 çalışıp dertlenebilmek için istiyorum ” (Kaynak: Ekspres Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi