Siyaset kiminin vatan millet sevdasıyla, kiminin bir dava uğruna, kiminin inançları idealleri uğruna,gecesini gündüzüne katıp eşinden işinden, çocuğundan hayatından zamanından fedakarlık ederek, hiçbir menfaat gözetmeden bir sevda uğruna yaptığı kutsal bir görev. 
Siyaset kimileri için makamlara açılan bir kapı, kimileri için cüzdanlarını dolduracakları bir araç, kimileri için egolarını tatmin edecekleri bir yol. 
Siyasetçi sandık başı müşahit den Başbakana kadar uzanan bir yol, arada mahalle temsilcisi, ilçe yöneticisi il yöneticisi,ilçe başkanı,il başkanı,milletvekilleri, bakanlar ve Başbakan. Yukarıda bir avuç karar verici, illerde birkaç belirleyici, karar vericilerin her zaman haklı, hakkında karar verilenlerin her zaman suçlu olduğu, seçimle değil atamayla gelinen, seçimle değil kibarca kovularak terk edilen bir yer. Çare kalmadığında unutulanların, kovulanların tekrar devreye sokulduğu, makam mevkilerle okşanıp uyutuldu bir yer. 
Sene 2002 herkesin öcü gibi kaçtığı, üye olmaya dahi korktuğu günlerde, ortaya çıkan bir avuç insanın oluşturduğu yapı, zaman içerisinde büyüyor, bugün içerisinden 4 Başbakan 2 Cumhurbaşkanı çıkarıyor, ülkemin yönetiminde 13 yıldır söz sahibi oluyordu.
O günden bugüne köprülerin altından çok sular aktı. O günlerde ki insanların çoğu unutuldu, kapıları çalınmaz, gönülleri alınmaz oldu. Her gelen yeni yönetim adeta geçmişin izlerini silmeye, geçmişten gelen hafızayı yok etmeye çalıştı. 
Hep suçlu atananlar oldu, fatura hep atananlara kesildi. Her kongre döneminde illerde ilçelerde 1500 kişiye yakın insan devre dışı bırakıldı,bir kenara itildi,küskünler ordusu oluşturuldu.
Bu süreç zarfında İl de,ilçelerde 5 kongre döneminde 8-10 bin insanı yürüyün aslanlarım diye çıkarıldıkları meydandan, bir teşekkür bile edilmeden kovulan yüz çevrilen, unutulan insanlar oldular.
Binlerce insan memleket sevdası uğruna, 13 senedir kutsal gördüğü bu bayrağı dalgalandırmak, AK Parti mi Balıkesir'de bir numara yapmak, Ankara'ya bir fazla milletvekili göndermek için manen, madden kendilerini ortaya koydular. Bu dönem zarfında 7 bay 3 bayan vekilimizi Ankara'ya gönderdiler. Ayrıca belediyeler kazandılar kibir bataklığına sürüklenen bazı başkanlar yüzünden kazandığımız belediyeleri kaybettiler.
Binlerce insan 10 Onaylanmış insanı, seçim denilen sistemle adlarına vekil koyup Ankara'ya gönderdiler. Gönderenlerin derdi oraya gidenlerin, bir olmaları diri olmaları, el ele verip Balıkesir için beraber olmalarıydı.
Bunları niye yazdım İki gündür Balıkesir siyaseti allak bullak, gücünü üyeden delegeden almayan, gücünü sırtına dayandıkları birkaç insandan alan bir yönetim daha, İl Başkanı,kadın kolları, gençlik kolları görevden alındı. 
Sonuçta bu insanlar bizim insanımız, belediye, Cumhurbaşkanlığı, 7 Haziran 1 Kasım seçimlerinde çalışmış, emek vermiş, 15 Temmuz kalkışmasında 27 gün sokaklarda nöbet tutmuş insanlardı. 
Mesele bu insanları sevmek veya sevmek değil, mesele bunların bu görevlere layık veya layık olmamaları değil, mesela kimilerinin menfaatçi kimilerinin kibirli, kimilerinin işini bilmesi değil, mesele yapılan yanlışlık. O makamlara otururken de yapılan, bunları bu makamlardan kibarca kovarken de yapılan yanlışlık.
Eğer büyüklerimiz dediğimiz akıllı ağbilerimiz,biat edenleri değil,liyakatlı olanları seçse idiler,makam mevkileri eşe dosta değil gönül erlerine verse idiler, bu bayrağı kimler daha yükseğe diker diye el birliği yapıp, tavan yerine tabanla istişare etseydiler, en zengininin de, en fakirin de bir oyunun olduğunu unutma sa, bu siyaset arenasında arabanın pedalına son gaz bastıkları halde, yol almadıklarını, arabanın arka tekerleklerinin takozlar üzerinde boşa döndüğünü,yerinde durduklarını göreceklerdi. 
Buradan bizleri yönetmeye çalışan, bizim adımıza yöneticileri atayacak olan yukarıya sesleniyorum .Her insanın bir Onur'u gururu kırılan bir kalbi var, bizim gayemiz yeni küskünler ordusu oluşturmak değil,yıllardır oluşturduğumuz küskünler ordusunu barıştırmak olmalıdır. 
Artık biz 14 yıllık bir partiyiz, bizler 15 Temmuz'da canımızı ortaya koymuş,yıllarca maddi olarak siyasette ne uzamış, ne kısalmış sessiz yığınlarız. Artık yanlış seçimlerinizin, istişare siz kararlarınızın faturalarını, illerde ilçelerde kendi ellerinizle getirdiğiniz insanlara kesmeyin. Bırakın bu millet ilçesinde ilinde kendi yöneticisini, kendi idarecisini kendi seçsin. Bırakın artık bu idareciler sizlere değil oy aldığı millete hesap versin. 
İllede atamak istiyorsanız seçme şansını size bırakırsak, ya davulcuya ya zurnacıya gidersiniz diyorsanız, o zaman sokağa inin bu partinin geçmişine emek verenlerinden mahalle temsilcisi ne, sandık müşahiti ne üyesine fikrini sorun. Lütfen biraz onları da adam yerine koyun, yok illede bizim dediğimiz olacak diyorsanız Ondan sonra atayın,vebal sizin,oy bizim.
30 Kasım 2014 ten beri AK Parti teşkilatının il başkanlığını yapan Sayın Dinçer Bey kardeşimiz, Kadın Kolları Başkanı Gamze Hanım kardeşimiz, Gençlik Kolları Başkanı Ömer kardeşimiz hizmetleriniz den dolayı Allah sizden razı olsun. Üzülmeyin, sorumluluğumuz yükümüz vebalimiz bitti diye sevinin. 
Yeni gelecek ekibe şimdiden Allah kolaylık versin, bakalım yeni gelecek ekibinin son kullanma tarihi ne kadar olacak.
Selamın aleyküm