Balıkesir Dursunbey ilçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kazandırılacak stadın yapımına başlandı. Stadın ismi İlkay Gündoğan Stadı olacak. 
Dursunbey'deki eski stad yerinin Belediye Başkanlığı'nca Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesinin ardından, stadsız kalan İlçede yeni stadın yapımına başlandı. 
Hıdırlık bölgesinde bulunan eski Orman deposunun bulunduğu yerin Gençlik ve Spor bakanlığına devredilmesinin ardından geçtiğimiz ay ihalesi yapılan stad yapım işini alan firma çalışmalarına başladı.
Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Dursunbey Belediyespor kulübü Başkanı Yusuf Turhan stad inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 
Stadın 2015 Mart ayı sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Dursunbey Belediyespor kulübü Başkanı Yusuf Turhan stadın ilk etapta 500 kişilik tribüne sahip olacağını söyledi. Stadın Büyük kategorilerdeki statlar ile aynı ebatta olacağını belirten Turhan ilk etapta Soyunma odaları ve hakem odalarının yapımına başlandığını söyledi.  
UEFA standartlarında Sentetik çim ile kaplanacak olan stadın isminin de İlkay Gündoğan stadyumu olacağını ifade eden Turhan, Borussia Dortmund’un Dünyaca ünlü Futbolcusu İlkay Gündoğan’ın stad yapımının ardından sosyal tesisler ve bir çok açıdan buraya destek olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi