Balıkesir'de bu yıl 5'inci kez düzenlenen İsmail Akçay Uluslararası Yarı Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı Too Moses, kadınlarda Bahar Doğan kazandı. 
Kurtdereli Spor Salonu'ndan başlayan 21 kilometrelik yarışa 31 kadın, 170 erkek sporcu katıldı. Erkeklerde Moses 1 saat 4 dakika 29 saniyelik derecesiyle birinci, Fatih Bilgiç ikinci, Etiyopya'dan Fetene Alemu üçüncü oldu. 

Kadınlarda Bahar Doğan, 1 saat 19 dakika 58 saniyeyle altın madalyaya ulaşırken Lütfiye Kaya ikinci, Etiyopya'dan Netsanet Tesfaye üçüncü oldu. Yarışmada birinciler 2750, ikinciler 2250, üçüncüler 1750 TL para ödülü de kazandı. Kurtdereli Spor Salonu'ndaki ödül töreninde adına yarış düzenlenen efsanevi maratoncu İsmail Akçay'a da plaket verildi. Akçay, Balıkesir'in uluslararası yarış merkezi haline gelmesine sevindiğini söyledi. 

MISIR'A DESTEK 

İsmail Akçay Ulusalararası Yarı Maratonu'nu erkeklerde ikinci sırada tamamlayan Fatih Bilgiç, kazıttığı saçları ve yarış sonrası yaptığı Rabia işaretiyle Mısır'daki darbeyi protesto etti. Derecesini tüm Müslümanlara armağan ettiğini söyleyen Bilgiç, "Mısır halkına, Doğu Türkistan'da, Filistin'de zalimler altında ezilen tüm Müslümanlara selam olsun. Türkiye olarak yanlarındayız. Ben de sporcu ve öğretmen olarak onların yanındayım" dedi. 

Yarışın birincisi Kenyalı Moses'a da Rabia selamını öğreten Akçay, "Moses Hristiyan ama sporun dini olmaz. Bu mesaj tüm zalimlere gelsin. Bize her yer Adeviye" diye konuştu
Editör: Haber Merkezi