BALIKESİRSPOR, Adana Demirspor deplasmanında 3 puanı tek gol hanesine yazdırırken, dörte dört yaptı. Ligin en iyi takımlarından biri olan Balıkesirspor, Tavşanlı, Fethiye ve Manisa galibiyetlerini taçlandırdığı Adana'daki maçta, sergilediği performansla başarısının tesadüfi olmadığını kanıtladı.

Ahmet Şahin'in kalesinde bir kez daha devleştiği seyircisiz maçtaki tek gol defans oyuncusu Murat Sözgelmez'den geldi. Tecrübeli oyuncu golden sonra, antremanda devrilen kale direğinin başına isabet etmesi sonucu ölen U19 takımı oyuncusu Ali Gündoğan'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü göstererek golünü talihsiz futbolcuya adadı. 



BALIKESİRSPOR, Adana 5 Ocak stadında Adana Demirspor karşısında maça; Ahmet Şahir, Caner Arıcı, İsmail Dinler, Rıza Efendioğlu, Murat Sözgelmez, Aykut Çeviker, Ertuğrul Arslan, Muhammed Reis, Lalawale, Burak Çalık, Karikari'den oluşan 11'iyle başladı. 
Balıkesirspor'da, Emrullah Aşık, Mustafa Kayabaşı, Hasan Hatipoğlu, Ali Öztürk, İlhan Depe, Deniz Vural ile Serhat Akyüz ile yedek kulübesinde teknik direktör İsmali Ertekin'den görev bekleyen isimler oldu. 
Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Trabzon bölgesi hakemlerinden Bülent Birincioğlu yönetti. Yardımcılıklarını ise Samet Çavuş, İlker Takpak yaptı.
Ligin ilk üç haftasında sırasıyla Tavşanlı Linyitspor, Fethiyespor ile Manisaspor'u ezici futbol ortaya koyarak yenmeyi başaran Balıkesirspor, Adana deplasmanında da etkili futbol ortaya koyuyor.
Kırmızı-Beyazlı ekibin Togo'lu yıldığı Lalawale bu maçın da yıldızı olacak gibi görünüyor.
Karşılaşmanın ilk 23 dakikasında Balıkesirspor Lalawale ve Burak Çalık'la gol pozisyonuna girerken, ev sahibi Adanademirspor ise geliştirdiği ataklarda Ahmet Şahin'i karşısında bulundu. 
İLK YARIDA İKİ TAKIMDA KONTROLLÜYDÜ
Dk. 25: Karşılaşmanın hakemi su molası verdi.  Gece maçı olmasına rağmen Adana'nın sıcağı sahaya da yansıyor. 
İki takımın oyun ve mücadele anlamında birbirbinin kopyası gibi.  
Futbolcular uzaktan şutlarla gol ararken, kontrollü bir oyun sergiliyor.
Dk. 36 : Muhammet Reis'in yaklaşık 25 metreden sert şutunu kaleci Şener güçlükle çıkarmayı başardı. 
AHMET ŞAHİN TEK BAŞINA TAKIM GİBİ
Dk. 41: Adana Demirspor üst üst te tehlikeli ataklar geliştiriyor. Özellikle sol kanattan Mehmet Eren ile etkili olan ev sahibi ekibin atakları karşısında Balıkesirspor defansı ve kaleci Ahmet Şahin kritik müdahaleleriyle gole geçit vermedi.
Dk. 42 : Caner Arıcı karşılaşmanın ilk sarı sarı kartını gören isim oldu.
Dk: 43 : Bu kez Ahmet Çörekçi sarı kart gördü.
Dk. 44: Adana Demirspor'lu Dorge Kouemaha kaleci Ahmet Şahin ile karşı karşıya kaldığı anda  Rıza Efendioğlu çok kritik bir müdahalede bulanarak siyahi futbolcunun gol vuruşu yapmasına engel oldu. 
Adana'daki seyircisiz maçın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz sona erdi. Bu bölümünde ev sahibi ekip özellikle 35. dakikadan sonra Balıkesirspor karşısında baskı kurdu, rakip kaleye oyunu yığdı, ancak kırmızı-beyazlı ekibimiz bu baskısı savuşturmayı başardı. 



ADANA'DA İKİNCİ YARI BAŞLADI..
Kadın ve çocukların izlediği maçta, ikinci yarı başladı.
Karşılaşmada 55 dakika geride kaldı.
İkinci yarıya iki takımda kontrollü başladı.
Ev sahibi ekip etkili görünse de Balıkesirspor'lu futbolcular, yerinde müdahaleleriyle rakibin sonuca gitmesine izin vermiyor. 

Dk. 60: Mücadelere ilk oyuncu değişikliği hamlesi İsmail Ertekin'den geldi. Balıkesirspor'un tecrübeli teknik adamı Burak Çalık'ı kenara alırken, İlhan Depe'yi sahaya sürdü. 
GOL..
Dk. 62: Balıkesirspor'un Togo'lu starı Lalawale sağdan çok güzel bir orta yaptı. Murat Sözegelmez müthiş yükseldi, kafa şutuyla topu ağlara göndererek Balıkesirspor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.  
GOLÜNÜ ALİ GÜNDOĞAN'A ADADI
Murat golden sonra, bir süre önce antreman sırasında düşen kale direğinin başına düşmesi sonucu yaralanan ve yaşam mücadelesini kaybeden U19 oyuncusu Ali Gündoğan'ın fotoğrafının bulunduğu  tişörtü göstererek alarak golünü talihsiz oyuncuya adadı. 
Karışlaşmada 80. dakika geride kaldı. 
Dk. 83: Muhammet Reis oyundan alınırken yerine Mustafa Kayabaşı girdi.


Dk.86 : Maçın yıldızı Lalawale yerini Serhat Akyüz'e bıraktı.
Böylece Balıkesirspor oyunda üçüncü ve son oyuncu değişikliğini gerçekleştirmiş oldu. 
.. ve 90 dakikalık mücadele ligin flaş ekibi Balıkesirspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

BU BAŞARI TESADÜFİ DEĞİL
Kırmızı-Beyazlı takım, bu sonuçla 4'te 4 yaparak bugüne kadar aldığı sonuçların tesadüfi olmadığını kanıtladı. 

Rıza, Caner, İsmail ve Murat'tan oluşan Balıkesirspor'un dörtlü savunması bu maçta da kalitesini ortaya koydu.

Kaleci Ahmet Şahin ise, özellikle yan toplardaki başarısıyla Balıkesirspor'un galibiyetinde yine etkin rol oynadı.

Balıkesirspor, 4. haftası geride kalan ligde rakip filelere 9 gol bırakırken, kalesinde gol görmedi.
Deplasmanda 4-0 önde iken yarıda kalan Fethiye maçı henüz tescil edilmeyen Balıkesirspor, grubun "gizli liderliğini" 4. hafta sonunda da sürdürdü. 
 
Editör: Haber Merkezi