SPOR Toto Süper Lig'de 2015-16 sezonunda mücadele eden Balıkesirspor'a o sezondan kaynaklanan yabancı futbolcu alacakları nedeniyle FIFA'dan 2 dönem transfer yasağı geldi.
TFF 1'inci Lig'de 2014-15'te şampiyon olarak Süper Lig'e çıktıktan sonra kadrosuna çok sayıda yabancı takviye yapan ancak paralarını ödeyemeyen Balıkesirspor'a ceza geldi.
Tuna Aktürk son dönemiyle, Feyyaz Çiftçi de 1.5 yıllık yönetimiyle kaynakları en kötü şekilde kullanan  ekipler olarak Balıkesirspor'un tarihine geçti!

Kulüpten sorunlu ayrılan Ante Kulusic, Ermin Zec, Coelho, Andre Santos ve Josip Tadic'in alacakları FIFA kanalıyla kesinleşmesine rağmen ödeme yapamayan kırmızı beyazlılar, 2 dönem transfer yasağı aldı.
Balıkesirspor, eski yabancılarına paralarını ödese dahi bu yaz ve yeni sezonun ara transfer döneminde takviye yapamayacak.

MEVCUT KADRO DAĞILDI
Eray, İshak, Bülent, Bekamenga gibi futbolcuların ayrıldığı Balıkesirspor'da bu isimlerin yerine oyuncu da alamayacak olan yönetim, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz etmeye hazırlanıyor.
Balıkesir, yerli futbolcularına olan borçları nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından da transfer yasağı alıp geçen sezon devre arasında takviye yapamamıştı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN SES YOK
Bu arada, uzun yıllar yönetiminde yer aldığı Tuna Aktürk'ten devraldığı kulüp başkanlığını 1.5 yıldır sürdüren Feyyaz
 Çiftçi sessizliğini sürdürüyor. Yönetim
 de olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde görüşün ağır bastığı ve böyle bir karar alındığı ancak tarih bölümünün boş bırakıldığı ileri sürülüyor.
Belediye'nin ekonomik krize çare bulması halinde Çiftçi ve ekibinin görevi sürdürmeyi düşündüğü de konuşuluyor.  


YÜRÜYÜŞE GEZİ RÖTARI
Balıkesirspor'da taraftarların kulübün içinde bulunduğu mali zorluklara dikkat çekmek için yapmayı planladıkları yürüyüş, Balıkesir Valiliği tarafından Gezi Olayları'nın dördüncü yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle 1 günlü
ğüne ertelendi. Taraftarların yürüyüşü 2 Haziran Cuma günü saat 22.00'de başlayacak.

Editör: Haber Merkezi