İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar Kanal 23'e Elazığspor ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Henüz kulüp lisansı alamayan ve transfer tahtası kapalı olduğu için zor günler geçiren Elazığspor'un durumu ile ilgili konuşan Ağar kendi yapabileceklerinin sınırlı olduğunu belirtti.

Ağar, Cumartesi günü Elazığspor ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını dile getirdi. Bu arada 31 Ağustos Cuma günün transferin bitecek olması ise dikkatlerden kaçmıyor.

“İŞ ADAMLARINDAN İSTENİLEN ÖLÇÜDE DESTEK BULMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Borçlar konusunda adeta bir enkazın bırakıldığını savunan Ağar, kaynak noktasında lokomotif görevini belediyenin görmesi gerektiğini ve bu konuda belediyeye samimi destek verilmesi gerekliliğini vurguladı.

Mehmet Ağar; “Kulüp büyük borçlarla bugüne kadar getirilmiş. Peki bu kadar büyük borç yapıldı da bu takım hangi başarıyı kazandı bugüne kadar? Herkes alacaklı olmuş, faizler binmiş. Hangi başarı kazandınız da bu kadar borç yaptırdınız bu kulübe? Bunu anlayabilmek mümkün değil. Bu işin bir tarafı. Bu daha sonra çözülecek bir problem. Bugünün Türkiyesi’nin şartlarına baktığımızda, işadamlarından istenilen ölçüde destek bulmak mümkün değil.

“YÖNETİME DESTEK VERİRİZ AMA BEN BÜYÜK BİR İŞADAMI DEĞİLİM”

Bunun ülkemizde belirli örnekleri var. Bu örnekler 1. ligde rakiplerimiz arasında bulunan Ümraniye Belediyespor ile geçen sene Süper Lige çıkan Erzurum ekibi var. Görünen o ki bu konuda ağırlık belediyeye düşüyor. Belediye devreye girdiğinde bu sefer de bir takım şikayetler, dedikodular ortaya çıkıyor. Bu da doğru bir şey değil. İyi niyetle bir hizmetin içerisinde olan insanların önünü kesmek doğru değil.

Yeni yönetim göreve gelirken mevcut yönetimin başkanı başta olmak üzere bütün yönetimin iyi niyetli, namuslu, haysiyetli bir ekip olduğuna inandım ve bunun için de sayın belediye başkanıyla konuştum. Biz bu ekibe destek veririz ama ben büyük bir işadamı değilim. Ama benim de kendime göre ölçülerim var. Bunlar nedir? Federasyonla ilgili bir takım sıkıntıları çözebilecek gücümüz var. Federasyondan altyapıyla ilgili 1 Milyon TL gibi kulübün alacağı bir destek var. Bunu yakın bir zamanda tahsil etmek mümkün. Daha fazla avansla halletmek mümkün ama bizim durumumuza benzer 3-4 kulüp var Karabük ve Eskişehir gibi. Bize birşey yapsalar onlara da yapmaları lazım. Bir türlü yapamıyorlar. Burada federasyon başkanıyla görüşme halindeyim. Başka ne yapabiliriz? Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile görüştüm. Burada iyi oyuncular var ancak kendi takımlarında oynayamayacak genç oyuncular. Bunları bedelsiz olarak verecekler. Bunların sözünü aldım. Fakat transfer tahtasını açmadan bunları yapamıyorum.

“MAÇA BAKIYORUZ 750 SEYİRCİ VAR”

Tolga beyle de görüştüm. O da diğer vekillerimizle, il başkanımızla görüştü. Bu Cumartesi günü Elazığ’da beraber olacaklar. Burada belediye reisine tam yetkiyle güç ve güven vermek lazım. Bu organizasyonun onun tarafından yapılması lazım. Başka türlü bunun altından çıkabilme imkanı yok. Bir yandan herkes bunu istiyor ama maça da bakıyorsunuz 750 seyirci var. Kulübe desteğin de tam olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Bütün bunlar göz önünde olduğunda hayalci değil gerçekçi olmak lazım.

“KİMSENİN MUCİZE YARATACAĞI YOK”

"Ferrokrom’dan belki kaynak sağlanabilir. Onlardan belki bir imkan sağlamamız mümkün olacaktır. Tabi kalıcı olan bu. Bir de geçmişte olduğu gibi har vurup harman savurup, saçma sapan transferler, neyin nereye belli olmayan transferler…

Sonra yaz kulübe borç, faizleriyle birlikte tahsil et. Böyle bir yönetim anlayışını kabul edebilmemiz mümkün değil. Bu yönetimin böyle yanlışlar yapmayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 3-5 gün önemli. Bütün bunları canla başla çalışarak yapacağız. Nihayetinde kimsenin de mucize yaratacağı yok yani. Çok büyük enkaz bırakılmış. Bu enkazın altından hep beraber kalkmaya gayret edeceğiz. Bu belediyemizin lokomotifliğinde yürüyecek bir işti. Elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.   

“AMATÖRE DÖNELİM DENİRSE, O DA BİR TERCİHTİR”

Buna toplu halde şehir ne karar verir, bu kaynakları buralara harcamayalım, amatöre dönelim denirse o da bir tercihtir tabi. Ama bu şehrin markasını muhafaza etmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Kampanya sırasında verilmiş siyasi bir angajman da var sayın başbakanın gelişinde. Bunu da arkadaşların dikkatle takip etmesi gerek.

Sağolsun o da elektrik borçlarıyla ilgili süratle devreye girdi ama rakam o kadar büyük ki. O bakımdan bu gerçekliği hep beraber görüp, lokomotif görevini görecek belediye başkanına samimi ve gerçek destek vermeliyiz. Daha sonra dedikodulara mahal vermeden bu yükü hep beraber taşımamız lazım. Ben Elazığspor taraftarıyım.”

YÖNETİM TOPLANDI

TY Elazığspor'da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. 31 Ağustos'ta sona erecek 1. transfer ve tescil dönemi öncesinde transfer yasağını kaldıramayan Yönetim bu akşam toplanıyor. Toplantının ana gündemi, henüz olumlu bir gelişme yaşanmayan transfer tahtası olacak.

İrfan Yumakgil başkanlığında bu akşam saat 18:00 sularında Elazığspor Tesisleri’nde toplantı gerçekleştireceği öğrenildi.

Transfer tahtası için olumlu ya da olumsuz gelişmeler yaşandığı takdirde, toplantının ardından yönetim kurulu tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor. (El-Aziz)

Editör: Haber Merkezi