TFF 1.Lig ekibi Balıkesirspor’da, Genero Zeefuik’in alacakları ödenmediği için kulübün müzesinden 2 kupaya el koyduğu iddia edildi.
Hollanda’da çocuğu hastalanan 26 yaşındaki futbolcunun tedavi amacıyla yöneticilerden para ve izin istediği, ancak olumsuz cevap üzerine sinirlenerek müzeden 2 kupayı alıp evine götürdüğü, sonrasında da fotoğrafını çekip yöneticilere, “Paramı ödemezseniz, kupaları getirmem” dediği öne sürüldü.
Bu gelişme üzerine polis vasıtasıyla kupaların geri alındığı, oyuncunun ise 2 gün karakolda tutulduğu belirtildi.  
Sosyal medyada çok konuşulan bu haber sonrası ilk etapta Balıkesirspor Başkanı Feyyaz Çiftçi maçları olduğunu söyleyerek, sessiz kalırken, sonrasında ise açıklamalarda bulundu.
 
‘Maaşı 300 bin Euro’
 
Çiftçi, “Öncelikle Zeefuik’in aldığı kupalar müzemizde duruyor. Oyuncu yılda 300 bin Euro kazanıyor. Aylık maaşı 20 bin Euro eder. Kulübümüz maddi zorluklar içinde, ödemelerde aksama yaşanıyor doğru. Zeefuik’in de alacakları bulunuyor. Ama çocuğunun hastalanması gibi konularda kimseyi zor durumda bırakmayız” dedi.

Son olarak haberin bir espriden kaynaklanabileceğini söyleyen ve ilginç olayı daha da garip bir hale getiren Balıkesirspor Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:   
‘Karakola gitmiş ama’
 
“Futbolcular kulüpte alacakları ile ilgili konuşurken, Zeefuik ‘kupaları götüreceğim’ diye espri yapmış. Çocuklar şakalaşıp, dalga geçmiş. Kimsenin kupaları götürdüğü de yok. Ama bu espri böyle bir habere dönüşmüş olabilir. Evet, futbolcu karakola gitmiş. Ama bu, kulüple ilgili bir sorun için değil, sanırım özel bir sorun için gitmiş”
 
Oyuncuya ulaşılamıyor

Geçen sezon başında Hollanda’nın Groningen takımından transfer edilen 26 yaşındaki futbolcu kırmızı-beyazlı takımdaki ilk sezonunda 14 gole imza atarak başarılı bir performas ortaya koymuştu. 
 
Başkan Feyyaz Çiftçi gibi, Zeefuik’in de görüşlerini almaya çalıştık. Ancak gün boyunca 26 yaşındaki futbolcuya ulaşamadık. Balıkesirspor’un patronu, olayın farklı şekilde yaşandığını belirtirken, Hollandalı oyuncunun olayla  ilgili açıklaması büyük merak konusu.  
Editör: Haber Merkezi