Balıkesir'de 7-13 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası Kapanış ve Sporun En'leri Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Balıkesir'i temsil eden yılın başarılı sporcularına ve antrenörlerine ödüllerinin takdim edildiği törende ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlamak amacıyla hazırlanan hediye çeklerinin dağıtımı yapıldı.

SAĞLIKLI NESİLLER SPORLA YETİŞİR”

Törenin açılış konuşmalarını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, spora yapılan yatırımların artarak devam edeceğini ifade ederek destekleri için; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür etti. Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ise gençlerin spor yapması gerektiğine vurgu yaparak sağlıklı bir neslin ancak spor ile yetiştirilebileceğini söyledi.

SPORA GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ”

Gençlerin heyecanını yakından hissettiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'de kurumlar arası çalışmalarda yakalanan uyumun spor hayatındaki olumlu yansımalarını gördüklerini ifade etti. "Spora önem verilmesi gerektiği inancındayım" diyen Başkan Yılmaz; amatör kulüplerin bu işi gönülden yapan, kendisini sürekli geliştiren, çevresiyle uyum içerisinde olan ve hayata güzellik katan çalışmalar olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz "Ülkemizin daha başarılı, daha anlayışlı, daha demokratik olmasını istiyorsak tüm gençlerimizin mutlaka maçlara ve müsabakalara katılmalarını sağlamamız lazım." açıklamasında bulundu.

PLANLAMALAR YAPILDI,

BÜTÇE HAZIR

Başarı ipini göğüsleyen sporun En'lerini tebrik ederek müsabakalara katılan tüm sporculara teşekkür eden Başkan Yücel Yılmaz "20 ilçemizle birlikte sporcularımızın hayatını kolaylaştırmak için yapılacak çalışmalar üzerine kafa yoruyor ve destek olmaya çalışıyoruz. Ben buradan her sene, bir önceki seneden daha kaliteli olacağının sözünü veriyorum. Spora ve gençlerimize yapacağımız yatırımlarla ilgili tüm planlamalarımızı yaptık, bütçelerimizi oluşturduk. Ocak ayından itibaren hem ilçe belediyelerimizin hem de Büyükşehir Belediyemizin desteklerini yakından hissedeceksiniz.” diye konuştu.

SPORA KATKI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Konuşmasına Barış Pınarı Harekâtı'nda Mehmetçiklere muzafferiyetler dileyerek başlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı "Gençlerimizin bugünkünden daha fazla sporla buluşmasını, bu işlere daha çok ilgi göstermesini canı gönülden arzu ediyorum. Gençlerimizin her manada desteklenmesi gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi onlara teslim edeceğiz. Spor, yaşamın ekmek, su gibi vazgeçilmez bir parçası. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm Türkiye´de tüm illerde amatör spor kulüplerine gösterdiği destek sunduğu katkı her geçen gün büyümeye artmaya devam ediyor." dedi.

Törene; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Yalova Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, çok sayıda kurum müdürü ile sporcu ve aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi