Amatör kümede mücadele eden kulüplere malzeme dağıtım töreni, Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Aynı zamanda başarılı sporcuların da ödüllendirildiği törende konuşan Vali  Ersin Yazıcı, Balıkesir'de spora çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

AMATÖR KULÜBE MALZEME
Vali Ersin Yazıcı tarafından ilimizi temsil eden yılın başarılı sporcularına ve antrenörlerine ödülleri takdim edilerek, Balıkesir'de faal olan 246 Amatör Spor Kulüpleri için, 4 bin 200 adet eşofman takımı, spor çantası ve antrenman malzemesi dağıtımı gerçekleştirildi. 

SPOR, YAŞAMIN EKMEK, SU GİBİ VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI
Gençlerin gösterdiği bu başarıların kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Vali Yazıcı, " Gençlerimizin bugünkünden daha fazla oranda sporla buluşmasını bu işlere daha çok ilgi göstermelerini canı gönülden arzu ettiğimi belirtmek istiyorum. Gençlerimizin her manada desteklenmesi gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi onlara teslim edeceğiz. Spor, yaşamın ekmek, su gibi vazgeçilmez bir parçası. Gelişmiş ülkelerin tamamında hemen hemen bütün çocukların mutlaka ama mutlaka 18 yaşına geldiğinde bir spor dalında amatör olarak uğraştığını görüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, belediyelerin başka kurumların katkılarıyla sağlanan bu tesislerle bu imkanlarla çok yakın gelecekte tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bütün çocuklarımızın spor yaptığı en az bir spor dalıyla ilgilendiği bir ülke olacağız. Spor Bakanlığımızın tüm Türkiye'de tüm illerde amatör spor kulüplerine gösterdiği destek sunduğu katkı her geçen gün büyümeye artmaya devam ediyor."dedi.

TÜM İMKÂNLARI SEFERBER EDİYORUZ
Tüm çocukların spor yapması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, " Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. " diye konuştu.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA EMANET  
Sporda Yetenek 10'la Gelecek Projesi hakkında görüşlerini de dile getiren Vali Ersin Yazıcı," Bu projenin hedefi dezavantajlı grup alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanmasıdır. Ülkemizin geleceği gençlerimize ve çocuklarımıza emanet. Çocuklarımızın nitelikli birer eleman olması, bir takım değerlerle donanımlı olması çok önemli.  Bu ülkeyi çocuklarımıza teslim edeceğiz. Hep beraber özellikle spor yapma imkanı bulamayan ailelerin çocuklarına düzenli olarak spor yaptıracağız."dedi.

SAĞLIKLI, GÜÇLÜ KUVVETLİ NESİLLER YETİŞSİN
Gençliğin, bir ülkenin geleceğe dönük en önemli sermayesi ve teminatı olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bu gençlik bizim. Dolayısıyla spor yapan, güçlü kuvvetli sıhhatli gençlere ihtiyacımız var.  Amatör spor kulüplerinin sayısı artmalı. Bununla birlikte doğal olarak spor yapan gençlerimizin de sayısı artmalı.  İlgili tüm kurum ve kuruluşlara spor yapmak isteyen herkesin emrinde olduğumuzu, her türlü fiziki imkânları sağlayacağımızı hiçbir talebi boşta bırakmayacağımıza söz veriyorum. Yeter ki siz isteyin biz yapalım. Sağlıklı, güçlü kuvvetli nesiller yetişsin. Sağlıklı vücut her şeyi daha sağlıklı ve akıllıca üretiyor. Bununda bilincindeyiz."dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Törenin son bölümünde ise müsabakalarda dereceye giren toplam 11 sporcuya ödülleri verildi.
Editör: Haber Merkezi